Lång resa för utvisade ryska spioner

UTRIKES. Ett ryskt flygplan har anlänt till Köpenhamns flygplats för att hämta de utvisade ryska diplomaterna och deras familjer. Planet ska hämta de 15 utvisade diplomater och spioner som fick 14 dagar på sig att lämna Danmark den 5 april och tittar man på flightradar24:s karta ser det ut som de får en rejäl resa, detta eftersom alla EU-länder har stängt sitt luftrum för ryska plan.

Det var utrikesminister Jeppe Kofod (S) som efter ett möte i Utrikespolitiska nämnden meddelade att man beslutat att utvisa 15 ryska underrättelseofficerare som har bedrivit spioneri i Danmark.

De 15 ryssarna har arbetat under diplomatisk täckmantel på den ryska ambassaden i Köpenhamn. Ambassaden har 65 utsända personal, varav 30 är diplomater.

Den ryska ambassaden kallar den danska spionanklagelsen ogrundad och säger att det kommer en motreaktion från rysk sida. Det finns fortfarande inget konkret svar från Ryssland.

Redan i januari konstaterade Polisens Underrättelsetjänst (PET) i en rapport att spionagehotet mot Danmark från främmande länder har ökat markant de senaste åren. I detta sammanhang nämndes Ryssland. PET uppgav också att underrättelseofficerarna arbetade under sken av att vara diplomater i Danmark. Bland annat på ryska ambassaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Lång resa för utvisade ryska spioner

  1. Nu skriver du sensationer som kvällspressen Pettersson !
    Frän Kastrup går det säkert utmärkt att via Östersjö flyga till St. Petersburg….

    8
    2

Kommentera