Haveri för vindkraften igen

ELFÖRSÖRJNING. Ni vet hur det är, vid minsta fel på en av sex kärnkraftsreaktorer slås det upp stort med konsekvensanalyser i media. När vindkraften havererar, vilket sker betydligt oftare än kärnkraften och oftast blir ett totalt haveri. Det vill säga dåligt med vind i hela landet och oftast hela norra Europa är det däremot tyst hos alarmisterna.

Idag levererar vindkraften i princip ingenting, det går eftersom det är storhelg och varmt i landet. Elpriset är relativt höga 65 öre per kWh i hela landet, exklusive fasta avgifter, vinst och skatter.

Om Miljöpartiet får som dom vill, lägger ned alla kärnkraft och ersätta kärnkraften med vindkraft som ska ge dubbelt så mycket som dagens kärnkraft ger. Hur mycket el blir det när det inte blåser?

Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. De två reaktorerna i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005. Dessutom stängdes två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen…

Mindre kärnkraft får elpriset att stiga – och svänga

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Haveri för vindkraften igen

 1. Pensionsmyndighetens info till de svenska tjänstehjonen : ”Arbeta tills du stupar, så får du lite bättre pension”.

  Pensionsmyndighetens info till de importerade berikarna : ”Arbeta inte alls, så får du ändå full pension och de pensionspengar som de lättlurade svenskarna blivit blåsta på”.

  15
 2. Det är verkligen hög tid att medborgarna vaknar upp ur denna rosenskimrande villfarelse miljöfascister och sossar målat upp. Det är ren matematik det handlar om. Det går att räkna på detta. Ett tag kan elektrifieringen hanteras medelst prismekanismen i tillgång och efterfrågan. Men till syvende och sist skall allt från transporter till stålframställning förses med stabil tillgång till elektricitet.

  Sossarnas frenetiska maktbegär har sålt ut landet till att bli ett offer för omständigheterna. Nu senast manifesterat av kaosbabbar.

  34
 3. Hade man skrivit varje gång vindkraften inte levererar ström hade vi läst om det under sex av veckans sju dagar.
  Då är det lättare att skriva när vindkraften faktiskt levererar el!

  35
 4. Det är lika illa med sossarna. För Sveriges skull måste de förpassas till sophögen .
  Morgan J och Magda är inte byxade för sina ämbete.

  40
 5. Typiskt för Miljöpartiet att smutsa ner kärnkraften.
  För att sedan snacka upp vindkraften som är en gigantisk kostnad och mycket
  dålig affär.
  När åsikter ska omsättas i affärer blir det katastrof oftast.
  Självklart ska vi vara snäll mot natur och klimat men det får finnas gränser för
  vad lilla Sverige ska utsätta svenskarna för, när andra länder inte gör något alls.
  Miljöpartister är terrorister mot Sveriges befolkning, vi måste ju ha ett fungerande liv.
  Men det kommer bli svårt med Miljöpartiet i regeringen.
  Tänk på det i höstens val.

  40

Kommentera