S och V vill ha besked om mer pengar till pensionärer

VALET 2022. S vill ha besked från M och SD om hur partierna ställer sig till ett S-förslag om garantitillägg, som ska ge mer pengar i plånboken för pensionärer. En riksdagsomröstning ska hållas i juni.

I en debattartikel i Aftonbladet skriver partisekreteraren Tobias Baudin och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi att det högerkonservativa blocket måste bekänna färg.

”[…] vi är många som vet hur avgörande en höjning av pensionerna är – och som kommer driva detta stenhårt”, skriver Baudin och Shekarabi.

Även V-ledaren Nooshi Dadgostar publicerar i dag en debattartikel om höjda pensioner. ”Om något parti röstar nej till förslaget är det partiet direkt ansvarigt för om en miljon svenska pensionärer inte får den höjning de har hoppats på”, skriver Dadgostar i Expressen.

Förslaget, som är en överenskommelse mellan S, V och MP, läggs fram i vårändringsbudgeten för 2022.

-Pettersson är inte emot höjda pensioner men är tveksam till detta förslag även om jag inte kan detaljerna. Det innebär om jag förstått det rätt att alla med låg pension ska får 750-1000 kronor mer i månaden, skattefritt. Alltså även dom som aldrig arbetat och skillnaden mellan 40-50 år i arbetslivet i ett lågavlönat yrke och inte ha arbetat alls blir ännu mindre än idag.

Dessutom räknar de vänsterblivna med att första utbetalningen ska ske i augusti, straxt innan valet, bara det gör mig enormt misstänksam…

Valfläsk 2022. Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “S och V vill ha besked om mer pengar till pensionärer

 1. Av vilken anledning S och V ska dom som aldrig betalat in till systemet
  ha dessa höjningar?? Om bara fattigpensionärer som betalat skatt hade
  fått höjning kunde det blivit minst det dubbla, men i vanlig ordning så ska
  dom som inte stöttat samhället ha mest?
  Att fattigpensionen behöver höjas är där ingen som förnekar, men S och V
  den tusenlapp ni föreslagit är ju uppäten innan dom fått sin första utbetalning,
  genom höjda elpriser, höjda bränslepriser, höjda matpriser, och höjda priser
  på allting?
  Sen har Jimmie Åkesson tjatat om detta i flera år, det är först nu som
  vänsternissarna vaknat, men det som är vänsterns valfläsk så blir det
  ännu mera orättvisa när även dom som inte bidragit får lika mycket.

  11
 2. Vore bra om det är vi som jobbat hela livet kan få lite mer. Utlänningar som får pension kan ta av sina besparingar. De behöver ingen höjning.

  13
 3. framför att vad s och v än påstår så kommer inget av deras förslag att att gälla. då deras föslag upphör efter valet och dras tillbaka.
  ett lämpiligt motförslag till s och v är ett löfte att minska bidradsberoendet. att enkelt sätta stopp för bidragsbrott och med konikvenserna av det

 4. Överlag borde pension inte lämnas till de som inte jobbat och gjort rätt för sig alternativt styrkt arbetsoförmåga med läkarutredning etc. Inget bidrag till samhäller lika med ingen pension. Socialbidrag är inte avsett för livslång försörjning. När jag var i Illinois i USA i början på 1980-talet var det nån som berättade att där fick dom socialbidrag ett år bara, sen inte fler gånger. Jo det är sant, så var det man sa. Kanske vore det en idé att införa här också. Inga socialbidrag mer än ett år under en livstid. Vill inte mina skattepengar ska gå till diverse arbetsskygga bidragstagare som aldrig vill försörja sig och bidra till samhället. Utan bara springa ute på stan och kasta sten och molotov cocktails på polisen och annan Blålljus personal som bara sköter sitt arbete. Livslång försörjning är socialism. Socialism är förrödande för Sverige. Socialism är per definition “konsten att ta andras pengar och få dem att känna tacksamhet när de får tillbaka en liten del.” (Medborgerlig Samling på Facebook)

 5. Om höjningen är så konstruerad att den i huvudsak gynnar sossarnas importerade röstkader .
  Så att de som aldrig bidragit till pensionsfondsuppbyggnaden , får 1000kr mer i månaden .
  Och det verkar så på Shekarabis rundsnack .
  DÅ HOPPAS JAG RIKSDAGEN AVSLÅR FÖRSLAGET .

  21
  1
  • Shekarabi säger alltid att det är för dom som har jobbat hela livet och slitit ut sig…
   Men där ljuger han alltid!

   Detta är för dom som inte arbetat ihop till sin egen pension, svartjobbare, hemmafruar, drönare, latoxar, bidragstagare och alla som kommit och kommer hit från Mena!
   Dom som aldrig bidragit med något till Sverige och som röstar på S.

   Han är alltid så falsk när han står och ljuger Sverige rakt i ansiktet.

   8
   2
 6. S har haft 8 år på sig att ordna vettiga pensioner men har mest bråttom att få detta klart precis innan valet. Genomskinligt och patetiskt.

  35
 7. I Sverige talar vi svenska. Vi arbetar och betalar skatt. De som inte förstår och förmår detta, skall lämna landet.

  39
  1
 8. Ja det måste löna sig att arbeta. De som tar hit sina anhöriga ska också stå för kostnaderna.

  Socialdemokratisk politik går ut på att ge bidrag i olika former och höja skatter ( ser pension som en form av bidrag).
  Men de borde istället börja i andra änden. Sänka skatterna. Att tex ge en pensionär 200 kr mer imånaden och samtidigt höja flera skatter, vad ger det?
  Vår regering har under sin regeringstid spenderat en otroligt massa pengar som någon måste betala. Alla bidragshöjningar måste betalas av någon. Nej börja skära i statens utgifter i stället. Där finns mycket att tjäna.

  33
  1
 9. Nu får dom väl ge sig… vaddå besked? Har inte S styrt i 70 år? M och C i typ 20 (pops glömde Ullsten) SD vill göra om systemet från grunden… lite mer som det var tänkt. Jag har jobbat i 42 år… så kommer en babbe från Afghanistan och får bättre pension än mig…. det är fel signaler och därför måste vi rösta SD

  51
 10. Pensionen skall höjas för de som arbetat och gjort rätt för sig.

  En generell höjning där de lycksökare som kommit hit i sen ålder tex anhöriginvandring skall INTE gödas med mer pengar

  42
  • Men har man jobbat och gjort rätt för sig hela livet, så har man ok pension.

   Alla s.k. fattigpensionärer (12300:- mån eft. skatt) har en sak gemensamt, dom har inte jobbat hela livet men ändå vill dom ha hela kakan…men i gammelmedias snyftreportage döljs det alltid som utmattningssymptom och andra ynkliga bortförklaringar.

   1
   2

Kommentera