Nya terrorattacker i Linköping och Norrköping

TERRORISM. Nya terrorattacker har brutit ut i både Norrköping och Linköping där upploppsmakare går till attack mot polisen med bland annat stenar, rapporterar flera medier. Detta samtidigt som islamkritikern Rasmus Paludan aviserat nya manifestationer i städerna på söndagen, dock utan tillstånd.

Inledningsvis beskrevs läget som lugnt men på eftermiddagen kom rapporter om ny stenkastning mot poliser i städerna.

Det är poliser och polisbilar som har utsatts för stenkastning och någon form av brandbomber, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson om läget i Linköping.

Polisen har avfyrat varningsskott i Norrköping i stadsdelen Navestad. Omkring 100–150 personer uppges delta i våldsamheterna i staden. Polisen har svårt att svara på om de har tillräckliga resurser på plats.

Vi gör allt för att stävja det här våldet som är riktat mot oss. Det är otroligt tragiskt, säger Åsa Willsund vid myndigheten.

Polisen

-Pettersson har i många år funderat på om det är de tokiga som blir muslimer eller om islam gör folk galna…

Uppdaterat: Rasmus Paludan meddeler: “Jag bestämde mig för att ställa in dagens demonstrationer i Linköping och Norrköping. Polismyndigheten i Region Öst har liksom Polismyndigheten i Region Syd visat att de är helt oförmögna att skydda sig själva och mig. Om jag blev allvarligt skadad eller dödad på grund av polismyndighetens otillräcklighet, då vore det väldigt tråkigt för svenskar, danskar och andra nordbor.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Nya terrorattacker i Linköping och Norrköping

 1. Då Sverige anno 2022 klarar inte ens av upplopp hur ska det gå att kunna försvara Sverige mot en invasion?

  20
  1
 2. Det STÖRSTA mörkret i det nordiska är Islam. I Norden har vi kristna kors i våra flaggor. Flamma stolt mot dunkla skyar.

  35
 3. I svenska tidningar, i Sveriges Radios nyhetssändningar och på text-tv omnämns Paludan hela tiden som “den högerextreme” eller “högerextremisten” Paludan. Stor skillnad jämfört med neutrala dansk text-tv där hans namn inte får något tillägg, han bara omnämns som Rasmus Paludan eller som ledaren för partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan.

  Vad är det ”högerextrema” i detta? – i Stram Kurs stadgar, paragraf 3, beskrivs att man tar avstånd från rasism, nazism, fascism, kommunism, samt islam och liknande “våldsamma ideologier”.

  Från partiets hemsida:
  Fråga: ”Hatar Rasmus Paludan alla muslimer?”
  Svar: Nej. Rasmus Paludan hatar inte någon. Partiet anser att islam är en invasiv politisk ideologi, som aldrig någonsin kommer att fungera harmoniskt med danskar i Danmark. Det finns 51 länder i världen för muslimer, men bara ett land for danskar. Därför ska islam inte ha något inflytande i Danmark. En dansk omfamnar den danska kulturen, präglad av upplysningstiden och av den västeuropeiska och nordiska civilisationen. Avgörande för en dansk är att man erkänner det sekulära samhället med dess fria rättigheter som yttrandefrihet och mötesfrihet. Grundläggande är också jämställdhet och friheten att vara annorlunda inom lagens ramar.

  48
  • Aktivist eller frihetskämpe, är en riktigare bättre benämning!

   Högerextremism finns bara i vänsterextremisternas fantasi om normala människor!

   35
   13
 4. Varningsskott? Här är det verkanseld som behövs. Sketna sossar överallt som politiskt inte vågar ta något ansvar.
  Livrädda för att den importerade valboskapen ska välja det islamistiska partiet Nyans.
  Skjut!!!

  40
  1
 5. Nu hoppas vi att alla svenskar blir sverigedemokrater och hoppas på att det räcker till regering.

  34
  2
 6. Ja, nu får snutarna känna på hur det känns för den som tvingas gå till grundskolan varenda, jävla dag, känna den nakna och kalla utsatthet när mobbarslöddret sätter igång med sitt våld.
  Känslan är densamma, nämligen.

  Låter som en helt vanlig plågsam dag i dynghålan Sverige. Inget speciellt. Lite dödsångest, bara.
  Så, välkommen till klubben.

  38
  2
  • Precis som om det är polisens fel att “mobbarslöddret” tillåts härja. Det är väl inte polisen som är ansvarig för den invandringspolitik som S och M har fört, ivrigt påhejade av de andra partierna förutom SD. Det är väl ändå inte polisens fel att skolan inte klarar av ordningen.
   Klaga gärna på landets tillstånd men adressera rätt.
   Tillåts alla dessa marodörer få fortsätta har vi snart inte så många poliser kvar i yttre tjänst, för vem vill egentligen vara en levande måltavla för stenkastare.

   8
   2
 7. En polis som är rädd för att använda sitt tjänstevapen när så behövs är i fel yrke.

  39
  1
  • Hör inte hit, men jag tänkte bara upplysa att det är ett program om KONSERVATISMEN Nu på P1!

   6
   23
   • Tänkte bara att ni ville höra! Inte visste jag hur det skulle va!

    4
    5

Kommentera