Ann Lindes kritik mot vad/mot vem?

Utrikesminister Ann Linde (S) går till attack mot Sverigedemokraterna och f.d. partiföreträdare som varit i Ryssland som valobservatörer. Ann Linde, som själv inte har koll på hur många ryska fartyg som anlöper svenska hamnar, verkar heller inte ha koll på detta med valobservatörer.

DN publicerar en artikel om hur svenskar bjuds in till Ryssland som valobservatörer. Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, brukar skicka ut valobservatörer till delar av världen, men inte under det ryska valet 2021. Begränsningar av den ryska regimen sades vara anledningen. Flera svenskar fanns dock på plats, bland annat de f.d. Sverigedemokraterna Erik Almqvist och Pavel Gamov. Sammanlagt fanns 43 utländska valobservatörer på plats.

Att ryska val ofta är riggade och knappast demokratiskt genomförda betvivlar nog ingen. Ann Linde är dock kritisk mot får vi förmoda, inte bara Almqvist och Gamovs närvarande, utan också övriga 41 utländska valobservatörers. Det är beklagligt säger hon och attackerar SD för att vara pro-ryskt.

Fast…

…OSSE:e frånvaro i det ryska valet 2021 berodde inte på att de inte var inbjudna, utan att de själva valde att inte närvara på grund av en dispyt med Moskva om antalet valobservatörer. I ett dokument från EU kan man läsa att cirka 300 internationella valobservatörer befann sig på plats under valet, bland dessa 25 från Europarådets parlamentariska församling.

Riksdagens webbsida kan man hitta ett kapitel om utländska valobservationer. ”Riksdagen skickar regelbundet valobservatörer till andra länder…//…De val som observeras är parlamentsval och i vissa fall presidentval”.

Den 18:e mars 2018 var ett antal valobservatörer på plats i Ryssland för att övervaka presidentvalet. Bland dem återfanns några av Ann Lindes partikamrater. Kent Härstedt, Anna Wallén, Kerstin Nilsson och Jasenko Omanovic.

Putin valdes till Rysslands president 2012 och var således installerad när de socialdemokratiska riksdagsledamöterna fanns på plats. Huruvida Ryssland var mer demokratiskt 2018 än 2021 och om valet var mindre riggat 2018 än 2021 får väl den socialdemokratiska kvartetten ovan svara på, eller om Linde själv kan tolka det åt dem. Fast läs gärna SR artikel i länken ovan och gör en egen bedömning.

Personligen tror jag att Socialdemokraternas olika påhopp på SD just nu handlar om kommande val och rädslan över att förlora makten till Kristerssons sida.

14 thoughts on “Ann Lindes kritik mot vad/mot vem?

 1. Som Josef Stalin sa en gång, -Jag ser inga problem med fria val, det enda som är viktigt är vem som räknar rösterna!

 2. Man skäms när man hör denna individ ..
  Hatar individen sitt eget Folk?
  Vad har individen i bidrag från folket?
  100000 i månaden eller nåt ditåt

  Själv har jag 10124 i månaden arbetat i 49 år.
  Är individen bättre en jag..undrar bara

 3. Sveavägen 68 orkestrerar sina ”medarbetare” med diverse mer eller mindre genomtänkta uttalanden. Hittills har vi bara noterat de mindre genomtänkta (de grova grodorna) av två lysande praktexemplar på (S):s ministrar.
  Vi avvaktar uttalanden från Strandhäll, Johansson och Hultqvist – i samma anda!

  14
 4. Som fd skåning, skäms jag varje gång denna kvinna(?) med sin fruktansvärda rotvälska yttrar sig i TV. Mycket märklig dialekt, även för en skåning. Jag blir spyfärdig när eländet börjar kräka ur sig, på vad som ska likna engelska. Var fan har hon gått i skolan? Har hon överhuvudtaget det?
  När det gäller ren lögn eller skitkastning på människor med avvikande uppfattning, verkar hon och Ygeman, gått samma kurs. Det är att notera, att dylika människor ofta saknar argument och i det läget, blir de oförskämda och lögnaktiga.
  Vad gäller att smeta korruptionsanklagelser eller anklagelser om valfusk på andra, är det väl att märka, att det enda parti som genom åren, beslagits med valfusk i detta landet, är socialdemokraterna. De kommer med största sannolikhet, att ”justera” siffrorna, även i årets val.

  32
  1
 5. Linde har som vanligt ingen eller väldigt liten koll sanning och verklighet. Hon är precis som Lavrov endast en variant på Bagdad Bob. Hon verkar inte heller kunna förändras i någon som helst riktning.

  30
  1
 6. fråga, hur kan man överhuvudtaget kritisera ett parti för något när det aldrig har haft något politiskt inflytande!?
  I min värld så kan det liknas vid att skälla ut grannen för att mjölken var slut på ICA!

  42
 7. Valobservatörerna skulle behövas här hemma, kanske EU kan skicka hit några också.
  Korrupta Sverige kan inte visa andra hur man gör.

  43
 8. Socialister är per definition idioter.
  Linde är inget undantag, tar man hennes kommentarer ett steg längre inser man att Partiet socialdemokraterna då per definition springer Puttes ärenden eftersom de har många fler kontakter med Ryssland än vad SD har.

  40
 9. Det är ju så sossarna jobbar. Allt är alltid nån annans fel. Att ta eget ansvar finns inte på kartan. Nu börjar dom bli desperata och tonen högre. Det kommer att bli ännu värre fram till valet. Hyckleri, lögner o fula påhopp är deras varumärke

  48
 10. Små sossarna små sossarna är äckliga att se, vilka usla personer , Wilhelm Moberg hade rätt! Nu rår de för de stigande levnadskostnaderna också, fast naivkorkat fotfolk skyller på mp mupparna man i maktkåthetsiver bjöd in att förstöra landet för att själva berika sig

  48

Kommentera