USA ger Ukraina underrättelser

UKRAINA. USA förser Ukrainas militär med underrättelseinformation för att stötta i kampen mot Ryssland i Donbasregionen. Det bekräftade USA:s försvarsminister Lloyd Austin under en kommittéutfrågning i kongressen i går, enligt AFP.

USA:s försvarsminister Lloyd Austin

Enligt CNN är det första gången som en amerikansk företrädare öppet bekräftar att USA hjälper Ukraina i de separatistkontrollerade östra delarna. En försvarskälla säger till CNN att en del av informationen förmedlas ”närmast i realtid”.

-Pettersson säger att Putin har gjort bort sig och jag undrar hur han ska ta sig hur detta utan att det blir ett Storbritannien med Nato?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “USA ger Ukraina underrättelser

  1. Det är väl i det närmaste en öppen hemlighet att Ukraina får underrättelsehjälp från i princip alla de stora aktörerna men främst USA och Storbritannien.
    Men även grannländerna skulle jag misstänka. Precis som Sverige hjälpte Finland med underrättelser under andra världskriget.

    28
    9

Kommentera