Socialisten på finkrog

MEDIA. Något är fel med världen. Det var en kväll i förra veckan. En nära vän och jag klarade ut en uppskjuten 50-årspresent. Han hade fått Andrés Stoopendaals smarta och roliga Dunning-Kruger-effekten som vi båda läst*. Nu höll vi litteraturcirkel och åt middag på Rolfs kök på Tegnérgatan.

En finkrog. Bredvid oss sätter sig mitt i vår middag ett inte alls skränigt men lite rörigt gäng med fyra gymnasiekillar. Kanske är de låga tjugo någonting. De ska också äta på Rolfs kök. Dricker öl, äter charkbricka. Dyra klockor. Kanske bor de i området eller går i någon av kvarterens privatskolor. De här grabbarna borde göra lumpen, inte äta chark på finkrog, tänker jag. Något är vrickat. Något är absolut snedfördelat. Kanske var våra bordsgrannar barn till några av de 542 svenska miljardärer som tydligt framträder i Andreas Cervenkas nya bok ”Girig-Sverige”, skriver Daniel Suhonen på Aftonbladet Ledare.

-Pettersson undrar vad den mycket vänsterblivne socialdemokraten Daniel Suhonen skriver om? Fyra unga grabbar på krogen! Hur vet han att klockorna de bär är dyra och inte kopior? Hur vet Suhonen pojkarna inte gör eller ska göra lumpen? Eller att de lyckats i näringslivet? Är det avundsjuka?

-Pettersson konstaterar att Suhonen är provocerat av fyra grabbar på krogen! Duger inte husmanskost på ett enklare etablissemang?

När jag var ung offrade jag gärna sista slantarna på krogen om läget var det rätta, men Daniel Suhonen kanske aldrig varit ung. En charkbricka kostar 165 kronor och öl finns från 70 kronor på Rolfs kök, grabbarna kanske delade på charkbrickan, det klarar även icke miljardärer av. Kanske grabbarna firar första lönen, den vänsterblivne har ingen aning.

Nedan Daniel Suhonen (S) vid ett annat tillfälle: ”Jag vill ha en politik där man varje morgon kan bidra till ett socialistiskt samhällsbygge och blir det att ta upp Kalashnikoven och skjuta – då gör vi det. Men innan dess kan vi inte vänta i studiecirklar.” Suhonen kanske inte gillar att unga grabbar har råd att gå på samma lokaler som han själv frotterar sig på…

Tänk er en Sverigedemokrat som hotar med att skjuta politiska motståndare med en Kalashnikov…Suhonen blev ledarskribent i stället för att råka ut för drevet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Socialisten på finkrog

 1. Socialister är idioter, avundsjuka är deras främsta drivkraft till deras
  enorma hycklande, men dom snackar tyst om att dom själva lyfter
  miljonlöner, men detta hindrar dem inte för att gnöla om andra tjänar
  pengar, varje dag gnäller man om privata skolor som på grund av
  effektivitet tjänar pengar och älter om att dom placerar pengarna
  i länder med normal skatt, nästan alla av gnällpellarna lyfter miljonlöner
  själva, men det lotsar dom inte om, och jag tror att även dom placerar
  dem där det ger mest avkastning?

  11
 2. Men…hade de båda verkligen läst boken kan man ju undra! Han framstår ju som ett prakktexemplar av vad boken handlar om.

  26
 3. Den militanta revolutionären och kommunist-extremisten Suhonen som bekänner sig åt de marxistiska irrlärorna, är visst lite sur på att gåslever-kommunisten fått dela salong med patrasket.

  Socialismen ger ju sken av att alla är likvärdiga, men det är bara dimridåer, för det är en himla skillnad på eliten och underhuggarna. Likt ett pyramidspel låter man de breda massorna försörja toppskiktet. De tunga oken knäcker de svaga medan dess hårda slit blir till manna åt de styrande. Men samtidigt blir den kuvade massan så pass indoktrinerade att de inte reagerar ens då vapnen talar, utan lydigt finner sig i rollen som elitens nyttiga idioter. Trixet är bara att själv undkomma de bördor man lagt på folket.

  Det är alltså dessa läror som ligger till grund för denne lyxkrogs-besökare. Inte undra på att Suhonen känner sig tilltufsad. ”Komma här och äta lika gott som jag…va” !

  35
 4. Suhonen har helt rätt när han säger att något är fel i världen. FELET ÄR ATT DET FINNS ALLDELES FÖR MÅNGA SOCIALISTER MED FÖR MYCKET PENGAR

  37
 5. Det är för mycket sandlådor i det här landet. Om inte jag får/ kan, ska igen annan heller.

  29
 6. Att Suhonen inte tar första plan till Ukraina och hjälper till .
  Ukraina är väl i det skedet Suhonen beskriver . De har tagit steg för steg mot det kommunistiska samhället , och har byggt bostäder och broar .
  Och nu visar sig den socialistiska själen och det har blivit dags att ta fram kalashnikoven
  Och skjuta sönder framstegen .
  Läskigt likt den Socialdemokratiska strategin . Efter kriget fram emot 80 talet tog vi stegen där vi byggde bostäder och broar . Alla skulle med .
  Och nu skall det samhället monteras ned. Nu har makthungern och politikerklanerna drivit Sverige till fördärvets rand .
  Glädjande är de små stegen mot tillnyktring .
  Sabuni avgår , Annie hänger löst , och hennes parti ångrar ljuget med rapporten om arbetsmiljön på kontoret , Gudrun Sjödén rullas i tjära och fjäder .
  Miljöpartiet är paria . Little Greta är helt ute .
  Och Aftonbladet och Expressen är tvungna att själv ljuga för att få ihop en Löpsedel .
  September månad välkomnas .

  31
 7. Bättre fråga är; vad gör en socialist på ett kapitalistägt ställe som Rolfs Kök?!?

  47
  1
 8. Inte så konstigt egentligen. Betänk att socialismens starkaste drivkraft, är avundsjukan. Den näst starkaste är lathet. Helst ska socialisten ha allt som grannen har, men någon annan ska betala. En socialist ser andra människors framgång, som möjlighet att tillskansa sig själv en del av kakan. Om någon genom investering och hårt arbete, skulle lyckas tjäna pengar, ser socialisten genast en fifflande skurk. Om däremot en partivän råkar göra lite ”kreativ bokföring”, går det alltid att bortförklara.
  Väl att märka, är de många fd socialistpolitiker, som aldrig haft ett riktigt arbete, så småningom drar sig tillbaka med miljonförmögenheter på banken.
  Man kan undra hur det gått till, inte fan är det pga ”väl utfört arbete”.

  57
  1
 9. En nära vän och jag klarade ut en uppskjuten 50-årspresent. Troligt är att dessa vill visa att de är de priviligierade och då kommer det snorungar och stör deras självpåtagna upphöjda ställning !

  47
  1

Kommentera