Man träffar det man siktar på

UKRAINA. Minst 50 döda, varav fem barn i attack mot järnvägsstation som användes för evakuering. Enligt den tidigare norske försvarschefen Sverre Diesen var det inget misstag att järnvägsstationen i Kramatorsk träffades i den brutala attacken. – Här finns det ingen möjlighet att säga att man försökt träffa något annat, säger han till NRK.

Kramatorsk i Ukraina

Han menar att typen av raket som användes är väldigt träffsäker, trots sin långa räckvidd. – Siktar man på en järnvägsstation, så träffar man en järnvägsstation, säger Diesen.

Om det visar sig att Ryssland ligger bakom attacken kommer det göra Nato-länderna mer villiga att bidra med ännu mer vapen till Ukraina, menar Diesen.

Världshälsoorganisationen WHO har dokumenterat över 100 attacker mot sjukvården i Ukraina, enligt ett pressmeddelande. 89 av angreppen har riktats mot vårdinrättningar och 13 mot transporter, exempelvis ambulanser.

-Pettersson säger att den ryska regeringen gör bort sig radikalt. Järnvägsstationen, sjukhus, skolor, teatrar med mera bombas till grus hos broderfolket som de skulle befria från nazister.

Tidigare på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Man träffar det man siktar på

 1. Anstiftaren till detta och ytterst ansvarig är krigsförbrytaren ”militärtekniska operationer” Putin.

  6
  6
 2. Det är så här de ryska ynkryggarna bedriver sitt krig. Att acceptera och tom. själva medverka till evakuering av civila och sen anfalla uppsamlingsplatser, kolonner och bussar. Som att sikta på sittande fågel. Och detta är verkligen inte första gången de agerar så här svekfullt. Det verkar snarare vara regelmässigt. Terror mot civilister. Och så har dom mage att ljuga om motsatsen. Rena avrättningarna är vad det är. Detta glömmer vi ALDRIG !!!!!!!!

  27
  10
 3. Borde funka rätt bra med en sån mot Kreml.
  Eller varför inte en amerikansk moab så blir det
  rent hus en gång för alla.
  Ryssland kommer bojkottas i alla sammanhang
  nu, och det är rätt åt dom.
  Men lugn, det kommer bli oroligheter i Ryssland
  inom en snar framtid utan västs inblandningen.
  Får det gå ett tag med tomma hyllor och brist på
  mediciner och andra förnödenheter, samt utestängning i alla idrottsliga sammanhang tröttnar
  även ryska folket.
  Det kokar nog rejält redan under ytan, och snart
  kokar det över.

  30
  14

Kommentera