EU förbjuder ryskt kol i nytt sanktionspaket

UTRIKES. EU har enats om ett femte sanktionspaket mot Ryssland till följd av invasionen av Ukraina, uppger det franska EU-ordförandeskapet för nyhetsbyråer.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen

Paket är mycket omfattande och utvidgar sanktionerna mor Ryssland till nya sektorer, säger en myndighetskälla.

Unionen förbjuder bland annat import av ryskt kol för ett uppskattat värde av 4 miljarder euro, cirka 41 miljarder kronor, per år.

Dessutom stängs unionens hamnar för ryska fartyg. m.m.

Fler oligarker omfattas också av de nya sanktionerna, liksom myndighetspersoner med kopplingar till propaganda, underrättelsetjänst och högteknologi.

Hittills har länderna inte kunnat enas om ett förbud mot naturgas, trots att EU-parlamentet med överväldigande majoritet röstat igenom en resolution med ett omedelbart stopp för olja, gas och kol från Ryssland.

-Pettersson hoppas och tror att även olja och gas snart förbjuds att importera från Ryssland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “EU förbjuder ryskt kol i nytt sanktionspaket

 1. Det är cement också,grattis mp i Sverige.
  Några banker.
  USA tog en annan brottsling på Mallorca när de var här nyss och beslagtog tango,vekselbergs yacht.usa gör en most wanted lista. De jagar oligarkernas släkt.
  De måste en rysk bank. Visum dras in..samma i England.

 2. Då är EU-länderna fast med Ryskt kol, olja resp gas i ca 15 år framåt. Sverige kommer att fortsätta köra med en vindkraftsatsning – och när de 15 åren gått så är det Kina som styr hela landets samlade näringsliv – landet blir en kinesiska satellitstat.

  10
  2
  • Man kan ju undra varför EU med hjälp av/tvång USA skjuter sig själva i foten med att sanktionerade livsviktiga fossila och andra produkter som behövs inom EU länderna. Vill någon dra nytta av detta?

 3. Stängs gasen till Tyskland så kraschar Tysklands ekonomi och industri och därmed rasar EU.
  Nu gäller det för väst att tänka till.

  13
  1
  • Nu stängs gasen till EU det har USA bestämt. Senaten och kongressen är helt överens och det sista godkännandet ligger hos resident Biden.
   Håll i hatten.

 4. För vår jords skull så är kärnkraft det enda tänkbara alternativet… Inget annat är i närheten!

  31

Kommentera