Ukraina ska få ett brett utbud av vapen

UKRAINA. Natos medlemsländer är överens om ytterligare hjälp till Ukraina och kommer att skicka ett ”brett utbud” av vapen och utrustning till landet, säger generalsekreteraren Jens Stoltenberg.

Bland annat ska USA skicka en ny, avancerad typ av pansarvärnsdrönare, och Tjeckien ska skicka stridsvagnar och pansarskyttefordon, enligt BBC.

Alliansens utrikesministrar har sammanträtt i Bryssel i dagarna. Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba vädjade om hjälp inför den väntade ryska offensiven i Donbas, som ministern hävdar ”kommer påminna om andra världskriget” i omfattning.

-Pettersson säger att även Sverige har lovat skicka mer vapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ukraina ska få ett brett utbud av vapen

 1. Ryssarna har väl dragit sig tillbaka?
  Jag såg ett klipp med de ukrainare och ryssar som vaktar Tjernobyl dansa tillsammans.

  Putin har snart räddat hela världen ifrån de kriminella Globalisterna.
  Ukraina kommer att bli fritt ifrån människohandel, pengatvätt,bio-vapen mm mm….

  14
  29
  • Bara det svenska biståndet från Sida till Ukraina är 357 miljoner om året….Sedan tillkommer ytterligare ekonomiska ersättningar och bidrag på andra sätt.

   13
   6
 2. Det finns något litet svin här. Några tummar ner, som tyder på Putinkramande idioti! Försvinn kommunistjävlar!

  40
  26
  • Det hänger många Antivaxxare och Putinkramare här på Pettersson’s, därför blir det många tummar ned. Dom är vanligtvis både och, märker man om man kollar upp det.

   30
   26
 3. När man ser all meningslös och skrämmande förstörelse och mördande i Ukraina, är det viktigt att alla demokratier ställer upp för fosterlandskämparna i Ukraina. Krigsförbrytaren Putin är en urskiljningslös och samvetslös FEG förlorare med storhetsvansinne, vars dagar är räknade.

  45
  23
 4. Ukraina är inte chanslösa, det är bara vänstervridna dumheter att påstå det. Ukrainas armè är kvalitativt mycket bättre än Rysslands. Dock har Ryssland en större kvantitet av både dumma soldater och dum materiel. Väst gör rätt som pumpar in vapen. Kanske kan vi få se ett besegrat Ryssland. Jag är en av dem som hoppas på slutet av Putinväldet.

  45
  22
  • Har vi riktig tur kan vi se ett besegrat Ryssland och ett besegrat Ukraina.

   Sedan blir det en fin EUkratur från Vladivostok till Madeira 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

   11
   29
 5. BRA! Ge de barbariska ryssarna vad tål.
  Ukraina får absolut inte falla.
  Krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin stannar inte förrän någon sätter stopp för dåren.

  42
  24
 6. Jag kan inte se annat än att NATO nu är i krig med Ryssland om än via ombud? Så även Sverige.

  47
  13
  • Det ligger en hel del i det! Vi har en mycket stor tacksamhetsskuld till alla ukrainare! Skulle Ukraina vika ner sig så får Putin fri lejd.

   45
   24
  • USA har levererat 300 pansarfordon med ett skepp till Esbjerg Danmark. Det är det största skepp som någonsin varit i denna hamn. Pansarfordonen sägs ska förflyttas till Polen.
   Nu är det farligt nära ett storkrig.

   29
   10
   • Smart. De sänder gammalt obsolete skit som de vet att det kommer kommer att förvandlas till skrot så fort det kommer inom Ukrainas gräns så får de sälja nya ersättningsvapen i stor skala till puckoländerna.

    19
    33
  • Detta är första gången i världshistorien som fler vapen skapar fred.

   Kan vi testa samma sak i Palestina ?

   38
   3
 7. Vad tjänar det till att skicka mera vapen till Ukraina då dom är helt chanslösa mot Ryssland?
  Dom är ju de närmaste grannarna och broderfolk och att lösa konflikten med mera vapen är ju väldigt dumt.
  Dom kommer ju att vara grannar i evigt.

  28
  42
  • Alla som hänger med lite har kunnat konstatera att Ukraina med relativt enkla vapen nästan krossat Rysslands armé. Ryssarna drar sig just nu tillbaka med svansen mellan benen och siktar på att bara ta en liten del av Ukraina istället. Ge Ukrainas högt kompetenta armé allt de behöver för att slänga ut eller skära lill-putte av varenda förb. inkräktare.

   46
   32
  • ”Vad tjänar det till att skicka mera vapen till Ukraina då dom är helt chanslösa mot Ryssland?”
   LOL…. ukrainarna har gett ryssarna storstryk och vi kan efter 40+ dagars krig konstatera att rysk krigsmaterial är undermåligt och inte alls håller den kvalité eller standard som sades innan kriget.

   Ryska stridsvagnar slås ut av 3 cm automatkanoner, de har inget luftherravälde, deras soldater har ingen moral eller disciplin, deras fartyg sänk av sjömålsrobotar som egentligen inte skulle ha en chans att komma nära fartygen om deras närskyddsluftvärn hade fungerat och så vidare.

   Men jag håller med dig. Alla ryska medborgare borde lämna Ukraina nu och inse att de faktiskt är broderfolk och kanske, bara kanske, kan ukrainarna förlåta dem om de lämnar Ukraina helt och hållet inklusive Donetsk, Luhansk och Krim.

   32
   18
  • Kul att vänsterblivna Putte-troll läser här. Har alltid undrat vilken valuta lönen består av. Kan inte vara roligt att hela tiden tvingas försvara ett av världens största fiaskon av en riktigt dålig krigsmakt.
   Putins köttvall har inte lyckats med annat än decimera sig själv och samtidigt utföra ett folkmord, som Adolf H skulle applåderat.
   Dessutom har det visat sig att både materiel och soldater, är det totala bottenskrapet. Man kan förmoda att den ryska utbildningen, och krigsindustrin är under isen.
   Kom igen nu alla Putin-troll.
   Slava Ukraini !

   18
   5
   • Faktum är att Ryssland har primärt skickat in sina mest professionella enheter i Ukraina och minimalt med värnpliktiga.
    Trots det har de åkt på storstryk så även om Putte nu kallar in krigsplacerad reserv kommer det nog inte gå bättre i söder nu när kriget skiftar fokusen dit. Eftersom reserven är ännu sämre tränad än de som ingick i första vågen.

    4
    3

Kommentera