16 thoughts on “Vägrar lämna husse

 1. Det finns en video där en person med cykel skjuts ner. På videon ser man cyklisten komma runt ett hörn och lite längre bort på den korsande gatan står ett pansarfordon som skjuter direkt som cyklisten rundar hörnet.

  Det är krig. Civilpersoner är inte imuna mot vare sig bomber eller skjutningar.
  Jag är inte ryssvän, men måste ändå ha en viss förståelse för ryssarnas agerande. Som vi vet så delades det ut vapen till civilpersoner i början av kriget och civilpersoner tillverkade molotowcoctails.

  Enl den Ukrainska försvarstaben hade ryssarna i går (5/5) en förlustsiffra på nära 19.000 man plus en hel drös fordon, flyg och helikoptrar. En del av alla dessa män har säkert skadats, dödats av folk i civila kläder och de ryska soldaterna i pansarfordonet har kanske fått kamrater dödade av folk i civila kläder.
  Och i deras ögon är alla som inte är klädda i ryska uniformer att betraktas som fiender.
  Jag kanske hade agerat på samma sätt om jag var rysk soldat. I krig gäller det att skjuta först annars kanske du aldrig mer kan skjuta.

  Vad jag vänder mig mot är inte den kritik mot ryssarna som framförs av så gott som samtliga västländer utan den dubbelmoral som är. Amerikanarna har i otaliga krig dödat en mängd oskyldiga civila och var var då alla sanktioner och protester mot dem. På 60-talet protesterades det mot Vietnam kriget och även där gjorde amerikanska soldater sig skyldiga till krigsbrott och färutom Palme, hur många västregeringar fördömde och beslutade om sanktioner mot USA och deras bolag och miljardärers tillgångar utomlands?

  Som jag ser det har Ukraina blivit en bricka i ett stormaktsspel där EU och USA står på ena planhalvan och Ryssland på den andra. Idag höjs Ukraina till höjderna, men hur var det för 1 till 2 år sedan ?
  Och vem vinner på att Ryssarna knäcks? Vem vinner på om de ryska medborgarna skulle resa sig mot sin regering och landet kanske återigen skulle falla sönder?

  Kriget borde aldrig ha startat. Zelenskyj Kanske räknade med militärt stöd i form av soldater från väst, vilket hittills uteblivit.

  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/video-uppges-visa-n%C3%A4r-ryssar-skjuter-mot-cyklist/vi-AAVT3ua?ocid=msedgntp&cvid=7cfdc60f5c464872a60e35e886ada8b8

   • Ja, säg det. Det kanske är som så att Putin går och drömmer om att återskapa Sovjetunionen och han själv sitta som en tsar över riket.

  • Du är inte speciellt väl bevandrad i krigets lagar märker jag.
   Enligt Genèvekonventionen med flera så regleras ickereguljära trupper som kombatanter om de bär sina vapen öppet innan attacken. De bör även och har vanligtvis igenkänningstecken på sig – självbevarelsedriften säger att du inte vill bli skjuten av dina egna, alltså igenkänningstecken.

   Om en civilklädd person inte har detta får du inte skada vederbörande.
   Har de molotovcocktails så syns det, har de automatkarbiner eller pskott så syns det.

   Övrigt ordbajsande om USA ditten och USA datten är meningslöst. Detta krig har inget med NATO, EU eller USA att göra, det är Putte som vill återupprätta det gamla tsarrikets gränser. Inget annat.
   Men du får gärna påvisa när USA på eget bevåg invaderade ett land för egen vinning skull där amerikanska soldater tog alla män mellan 16 och 60 år i de byar och städer som de ockuperade och sköt dem. Där amerikanska soldater våldtog och mördade flickor och kvinnor på löpande band samt stal allt som inte satt fast i marken för att skicka hem till USA. Där USA urskillningslöst bombade städer och tätorter för att åstadkomma så mycket skada som möjligt på civilbefolkningen, sjukhus och andra civila faciliteter.

   • Jag hävdar inte att jag är väl bevandrad i krigets lagar. Jag försöker bara förstå vad som händer och varför. Jag tror att de enskilda ryska soldaterna där och då inte bryr sig så speciellt mycket om olika konventioner. För dem handlar det nog mest om att överleva dagen.
    ”Övrigt ordbajsande….”. Men är det inte därför kriget har startat? EU och NATO. Jag har ingen aning om vad Putin tänker och vad han planerar. Känner inte karln. Vad jag har förstått så har man länge varnat Ukraina för att fortsätta med ett närmande till EU och NATO.
    När det gäller USA’s olika krig, varför har USA plöjt ned ofantliga summor på krig i bla Mellanöstern? Om inte oljan och Israel funnits där, hade man då månne haft samma intresse?
    Och slutligen, vilka var det som terrorbombade Tyska städer? Vilka var det som brände byar och sköt civilbefolkningar i Asien. Vilka var det som bombade civilbefolkningen i forna Jugoslavien?

 2. Hunden är en dummy, cykeln är fake news och hon som ligger och vilar är en ryska som blivit jagad av ukrainska nazister!

  5
  7
 3. Tycker Pettersson skall sluta publicera dessa bilder och videor.

  Vi vet faktiskt inte nån ting om bildens vem-var-när-hur.
  När dagens teknik och skrivbordsryttare till och med kan kringgå och förfalska bildens ursprung finns ingen anledning att tro på nåt längre. Visst kan det vara vidriga bilder, men inget gör det bättre genom spridning med egna textdokument enligt egen uppfattning.

  Vi måste förstå att propagandamaskinerna går för högtryck just nu, var inte en del av detta.

  Tittar och läser din sida varje dag, men börjar tröttna på dina vinklingar.

  11
  24
  • ”Tittar och läser din sida varje dag, men börjar tröttna på dina vinklingar.”
   Det är det som är det underbara med internet.
   Det är ingen som tvingar dig att läsa här, lika lite som NATO tvingade Putte att invadera Ukraina.

   13
   4
  • Hur vet du att det som publiceras är vinklingar?

   Vi du ha en blogg med bara fotbollsresultat eller…

   Att bara skriva det som garanterat är 100-procentigt sant eller opartiskt går inte. Varken för Fjärran Östern eller mig.

   17
   1
  • När verkligheten äntligen innfinner sig så ökar desperationen att inte bli överbevisad. Bortförklaringarnas tid är snart förbi.

 4. Nu är det hög tid att någon i Vladimir Putins vaktstyrka kliver fram och blir hjälte
  med en kula i pannan på krigsförbrytaren och massmördaren.
  Men det kommer var så lugn.
  Och förresten Lavrov förtjänar också en kula i pannan.

  36
  12
   • Så du förstod poängen fastän jag var diskret 🙂
    Detta påvisar bara hur grymma ryssarna är. De lät även djur instängda på ett djursjukhus svälta och törsta ihjäl.

    15
    9

Kommentera