Ryska soldater skickar skrattande hem stöldgods

UTRIKES. Dessa ryska soldater, som lämnnat Ukraina och är i Belarus, visas på övervakningsfilmer när de skickar föremålen de stulit från de civila de mördat i Ukraina. Ryssland måste besegras i Ukraina med stor västerländsk hjälp. I många avlyssnade telefonsamtal mellan ryska soldater och deras släktingar (ryssar stjäl UKR-mobiltelefoner, använder dem, SBU-avlyssningar) berättar de samma historia: hur rikt Ukraina är, hur mycket de har plundrat och hur coolt folk bodde här. Några såg asfalt och gatlyktor för första gången.

Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

De flesta västerlänningar som besöker Ryssland får bara se de Potemkinkulisser som utgörs av delar av S:t Petersburg och delar av Moskva, men inte ens där har alla egentligen alla moderniteter när man går bortanför kulisserna.

Detta gäller trots att det är 30 år sedan kommunismen föll, och trots att bananrepubliken Ryssland fullkomligt badar i råvaror och även investerarpengar, fram tills Putin bestämde sig för att dra igång kalla kriget på allvar igen med anfallet mot Georgien 2008.

Läs mer hos Russia List eller här

-Pettersson tror att Putin är rädd för ett modernt, demokratiskt Ukraina som lyckas. Det kan ställa till problem på hemmaplan. Det ryska folket ser naturligtvis hur länder som Estland, Lettland, Litauen med flera utvecklas till moderna välståndsländer medan Ryssland står still och lägger pengar på vapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryska soldater skickar skrattande hem stöldgods

 1. Så om det är eländigare i Ryssland än Ukraina, borde inte väst och alla som plötsligt blivit så engagerade och hjälpsamma sätta i gång och hjälpa fattiga ryssar också? Stackarna går på utedass, tvättar händerna i kallt vatten, och dessutom ska dom ut och köra på obelysta grusvägar.

  5
  1
  • Ryssland är ett av världens rikaste länder på råvaror. Borde inte detta komma folket till godo precis som t.ex. Norge gör med sina ofantliga råvarurikedomar?

 2. Och postkontoret i småstaden Rubtovsk vid kinesiska gränsen lär få högkonjunktur.

 3. Ryssland kommer alltid att vara misskött, så länge man har ett statsskick som straffar den flitige.

  25
  1
 4. När vattenspolande toalett visades första gången på en utställning i Stockholm i början på 1900 talet Då sa en ingenjör En sån här dum konstruktion är det väl ingen som tror på Det visar även på den begåvning som de som komenterar här befinner sig på

  19
  12
  • Du är riktigt rolig för att vara troll, självironi så det räcker! De flesta håller med dig!

  • Logiken i detta resonemang är lika bra som alltid när det kommer från troll. Alltså: om någon inte förstod behovet av vattenklosetter för hundra år sedan så måste alla troll som skriver här vara korkade. Smart eller? Trollspråk är alltid trollspråk, alltid lika förvirrat och svårt att förstå för oss med vanlig logik.

   10
  • Så är det med de flesta nya ideer, någon tycker inte om dom. T. Ex ånglok, där skulle en gubbe gå före med varningsflagga.

 5. När Ryssarna inte klarar av att ta hela Ukraina så får dom nöja sig med
  stöldgods från privatpersoner.

  Besökte för ett antal år sedan St Peterburg, eller Leningrad som det hette
  då, bland annat besökte jag Vinterpalatset, en byggnad med massor av rum
  fulla med stöldgods från första o andra v.k, det var en verklig potemkinkuliss.

  24
  7

Kommentera