Saab får beställning från Finland på simulatorer och levererar Gripen till Brasilien

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har tecknat ett kontrakt med finska försvarsmakten om leverans av simulatorutrustning som ska komplettera kundens befintliga lösningar för realistisk stridsträning. Det totala ordervärdet är cirka SEK 152 miljoner och ordern bokades under det första kvartalet 2022.

Bild: SAAB

Kontraktet omfattar en uppgradering av den finska militära utbildningsanläggningen på Björneborgs brigad, samt simulatorutrustning vid ytterligare åtta regementen. Beställningen innebär att det finska försvaret kan fortsätta använda träningssimulatorerna fram till slutet av 2032.

Våra innovativa och flexibla träningslösningar kommer att stärka Finlands träningskapacitet under det kommande decenniet vilket innebär att det finska försvaret kan träna med högsta möjliga realism, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation.

Det här kontraktet ger Finlands försvarsmakt förbättrad förmåga till realistisk stridsträning som bidrar till att ytterligare stärka försvarsmaktens förmåga, såväl inom landet som när vi deltar i multinationella övningar, säger överste Kari Pietiläinen, biträdande stabschef, utbildningsavdelningen (J7), Försvarskommandot för den finska försvarsmakten.

Genom innovativ användning av teknologi och en beprövad träningsfilosofi kan Saab erbjuda realistiska militära träningslösningar som möjliggör samövningar med andra länders försvarsmakter, skriver SAAB:s pressavdelning.

-Pettersson noterar att Danmark, Finland, USA med flera har valt SAAB:s träningssystem…

SAAB har också börjat leverera de första av 36 beställda Gripen-E planen…

Gripen E Brasilien Saab @Linus Svensson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Saab får beställning från Finland på simulatorer och levererar Gripen till Brasilien

  1. Vi behöver den högteknologin i landet oavsett om det är Wallenberg eller ej…

Kommentera