Det är skillnad på flyktingar och flyktingar

INVANDRING. Efter den ryska invasionen av Ukraina har Sverigedemokraterna svängt i flyktingdebatten. Det är skillnad på flyktingar och flyktingar, skriver Jimmie Åkesson (SD) i en debattartikel på Aftonbladet. ”I jämförelse med de miljontals proffsmigranter som de gamla partierna tagit hit är det i alla fall stor skillnad”, skriver SD-ledaren.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Sverigedemokraterna har förespråkat ett minskat flyktingmottagande och att i stället hjälpa på plats. Men efter den ryska invasionen svänger partiet vad gäller de ukrainska flyktningarna. I en debattartikel på Aftonbladet skriver partiledaren Jimmie Åkesson att det blossat upp en ”mycket märklig” debatt om att det skulle vara fel att göra skillnad på flyktingar och flyktingar.

”Någon måste ta bladet från munnen och sätta stopp för de här stollerierna. Det är skillnad. Stor skillnad. På fler än ett sätt. Det är rent beklämmande att vuxna människor som vill bli tagna på allvar låtsas något annat”, skriver Åkesson.

Jimmie Åkesson skriver bland annat att Sverige både geografiskt och kulturellt är närmre Ukraina än Afghanistan, Syrien och Somalia.

”Ukraina är ett kristet land med en kultur som är mycket mer närbesläktad med vår egen, jämfört med till exempel klansamhällen på Afrikas horn. Ukrainarna hyser, åtminstone som grupp, en strävan att närma sig västvärlden och Europa.”

Åkesson: Det är skillnad på flyktingar och ”flyktingar”(öppnas i en ny flik)

Jimmie Åkesson menar att även flyktingarna från Ukraina skiljer sig från tidigare massinvandring då majoriteten av de ukrainarna som flyr är kvinnor och barn medan det tidigare varit ”muslimska män” som främst flytt av ekonomiska anledningar, som han beskriver som ”proffsflyktingar”.

”Jag är övertygad om att de ukrainska kvinnorna och barnen inte i någon nämnvärd utsträckning kommer med klanstrukturer, gängkriminalitet, hedersförtryck, organiserat bidragsfusk eller krav på religiösa särrättigheter”.

Här kan du läsa hela debattartikeln

-Pettersson vill ta det ett steg till. Jimmie har rätt, men det är även skillnad på folk och folk, även dom som kommer långt bortifrån, exempelvis är det minimalt med problem med människor som kommer från Thailand, de skaffar sig arbeten trots problem med språk, en annorlunda kultur och religion.

Det är muslimerna och mellanösterns kultur som är problemet…

Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats, från 2009 och 2011.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Det är skillnad på flyktingar och flyktingar

  1. För den som inte fattar skillnaden på flyktingar och flyktingar!
    Om din bostad börjar brinna i detta nu så flyr du förmodligen den samma, och då troligtvis till ngn bekant eller ngt kommunalt akutboende.
    Detta är sunt förnuft, men om du flyr din bostad och fortsätter denna ”flykt” tills du når vår norra eller södra landsgräns så är det inte din brinnande bostad som är grundorsaken till ditt agerande!
    Den som tittar på kartan ser att tex Afghanistans geografiska läge gör att den som vill ”fly” detta land har dubbelt så långt till Sverige som till Thailand, man kan omöjligt påstås ”fly” i ca 500 mil innan det passar att slå sig till ro!
    Vidare, varför har vi tidigare tagit emot horder av människor som ”flytt” från våra Europeiska grannländer, andra världskriget tog ju slut 1945!

    29
    • Vi fortsätter analogierna. Du upptäcker mitt i natten att din granne står utanför sin bostad som brinner. Som den goda granne du är bjuder du in denne och erbjuder sängplats. Du bjuder även på frukost på morgonen. När du kommer hem på kvällen upptäcker du att inte bara grannen finns i din bostad, dennes fru som besökte sin mor i grannbyn är där. Hans moster från Västerås och hennes farbror från Lycksele likaså. Du lackar ut men de inte bara vägrar flytta, de lämnar inte tillbaka nyckel utan kräver dessutom att du lämnar över Visa-kortet.

      12
      • Visst lämnar jag över mitt Visa-kort för det blir ju säkert lönsamt med tiden!
        Mvh fd Riksnarr Stefan Löfven!

  2. Det är ingen som helst skillnad på flyktingar och flyktingar, det är exakt samma sak!
    Men däremot är det en himmelsvid skillnad på flyktingar och muslimska våldtäktsmän, terrorister, mördare och parasiter, som krampaktigt påstår sig vara ”flyktingar”
    Något som varken invandrarverket, politikerna, tjänstemännen, media och en del annat löst folk inte har den blekaste aning om?
    Dom förstår inte skillnaden och dom ser inte heller skillnaden!
    Men, vad kan man begära av en socialist?

    41
  3. Exakt!

    Stor avvikelse från ett lands rådande kultur, är förödande för ett land.

    Och kvinnor, barn och äldre är mer överkomligt, än massa hormonstinna galna våldtäktsbenägna utländska män.

    Bara vi inte får hit nå rysk/ukrainsk maffia på köpet så.

    32
    1
  4. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Ej längre medlem i SD p. g. a. deras iver att utesluta medlemmar som har en avvikande syn på vissa av Sveriges problem.
    Dock synes det mig att Jimmie är den enda partiledaren som ser problemen och förklarar varför SD driver sin politik.

    Av de två tilltänkta samarbetspartiernas ledare godkänner jag bara Ebba, den flinande vingelpetter vid namn Ulf borde M göra sig av med.

    29
    1
  5. Det är precis så det är.
    Skötsamma människor som vill jobba och helst av allt återvända hem när det är möjligt
    igen är hjärtligt välkomna till Sverige.
    Känns bra att kunna hjälpa dessa utsatta människor i denna krigssituation.
    Dessutom är folket från Ukraina i mångt och mycket lik oss nordbor.
    Muslimer är av den totalt motsatta typen av folk, vill inte jobba, avvikande religion
    hög kriminalitet, helt enkelt besvärliga att integrera i den svenska kulturen.
    Ukraina ska stöttas fullt ut.

    52
    1

KommenteraAvbryt svar