Ingen deal med Iran är bättre än en dålig deal

av Con Coughlin

Efter att ha misslyckats katastrofalt med att förhindra Rysslands invasion av Ukraina verkar Bidenadministrationen fast besluten att spä på sitt rykte om svaghet genom att gå med på ännu en bristfällig kärnvapenaffär med Iran.

Förhandlingarna i Wien för att återuppliva den gemensamma övergripande handlingsplanen (JCPOA), överenskommelsen från 2015 för att begränsa Irans försök att förvärva kärnvapen, sägs ha nått en slutsats, med möjligheten att ett nytt avtal skulle kunna presenteras under de kommande veckorna.

Med både iranska och västerländska tjänstemän som indikerar att en överenskommelse är nära verkar det enda hindret vara några sista minuten-krav från Ryssland på att Moskva ska beviljas sanktionslättnader för sin framtida handel med Teheran.

Läs vidare

Efter att ha misslyckats katastrofalt med att förhindra Rysslands invasion av Ukraina verkar Bidenadministrationen fast besluten att spä på sitt rykte om svaghet genom att gå med på ännu en bristfällig kärnvapenaffär med Iran. På bilden: Irans chefsförhandlare inom kärnvapen, Ali Bagheri Kani, talar till media vid Palais Coburg, platsen för kärnvapenförhandlingarna, i Wien den 27 december 2021. (Foto av Alex Halada/AFP via Getty Images)

One thought on “Ingen deal med Iran är bättre än en dålig deal

  1. Amerikanska och svenska politiker är rätt lika varandra, de tror i sin enfald att alla tänker och agerar som dem själva.
    Du måste ha levt tillsammans med folket från delarna av vår planet där ”sagorna i tusen och en natt” skrevs för att förstå dem.
    De kan säga ja men samtidigt med tungan till framtänderna dra in luft och vicka huvudet bakåt, vilket är ett bestämt nej.

    UN och dess deklaration att vi alla är lika i värdighet uppfattas här hemma, som vi är alla lika mycket värda, men ingen nämner måttskalan deras eller vår.

Kommentera