Säkerhetsbrister har skadat Sverige

INRIKES. Säkerhetspolisen, Säpo, anser att det finns brister i skyddet av känslig information hos flera myndigheter och aktörer som arbetar med samhällsviktig verksamhet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Dessa myndigheter och aktörer ska anmäla incidenter som kan innebära ett säkerhetshot till Säpo. I fjol kunde två tredjedelar av alla anmälningar kopplas till brister i informationssäkerheten.

I en femtedel av fallen från förra året bedömer Säpo att bristerna medfört skada för Sveriges säkerhet. Men hur många fall det rör sig om eller vad det är för typ av skada vill de inte kommentera då det anses kunna göra mer skada.

Med anledning av det nuvarande säkerhetsläget i Europa bedöms nu också risken att exempelvis Ryssland försöker att komma över känslig information ha ökat ytterligare.

De har en väldigt hög förmåga på det här området och de är också uttalat hotfulla mot Sverige, så därför ser vi en ökad risk, säger Carolina Björnsdotter Paasikivi, chef för säkerhetsavdelningen på Säpo, till Ekot.

-Pettersson noterar att idag skriver Expressens ledarsida ”Det är uppenbart att Sverigedemokraterna måste hållas utanför Rosenbad. Partiet utgör fortfarande en säkerhetsrisk.”

Alltså regeringen och myndigheter läcker som ett såll till Ryssland med flera men det är SD som är farliga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Säkerhetsbrister har skadat Sverige

 1. SÄPO har riktat in sig på människor som tycker att nationalsocialism är en bra idé. Dessa vänsterblivna kallar de ”högerextrema” för att inte såra de andra kollektivistiska ideologierna; kommunism, socialism, fascism, zionism och islamism.

 2. Vilken partifärg politikern har utom SD så är de innerst inne säkra på att alla problem är ett resultat av att SD kom in i riksdagen.
  De finner inga andra skäl för de har tydligen ej intelligens eller erfarenhet för att finna roten till det onda.
  Problemen har de själva skapat.
  Blåögda, godhetsapostlar troende på allas lika värde, utom SD som tydligen inget värde har..

  12
 3. Undrar hur lång tid det tar för den kommande regeringen att få ordning på allt som sossarna och miljöpartisterna förstört.
  Med bistånd av Annie .
  Men nu ser vi glädjande nog att C imploderar.
  Och hur Partiet Nyans hjälper Svenskarna att bli av med de sista resterna av sossarna.
  Det här tagit längre tid än jag trodde, men det var oundvikligt.
  Dadgostar har fått tillfälligt tyst på de värsta foliehattarna . Men det håller säkert inte ända fram till valet.
  Hoppas kriget i Ukraina upphör , så vi kommer igång med den riktig valrörelse.
  Så vi kan använda Oxelösund och Kalmar som varnande exempel på hur socialdemokratin har utvecklats .

  16
 4. Det är som vanligt då.Ingen eller bristfällig koll där det borde vara koll och myndigheter som mörkar sina misstag.Jag tycker det är hög tid att återinföra tjänstemannaansvar igen.Men det lär väl inte bli aktuellt med sittande regering….

  21
  • Ygeman med sin mediokra skolbakgrund tyckte det var bra att skicka viktig datainformation till ett tidigare kommunistland. Grattis till en regering som åter plockat in dessa mediokra figurer att ansvara för vår säkerhet

   20
  • SäPo uppfyller den roll som statsministern tilldelat dem. De är Partiets sköld och svärd.
   Den som förstår den referensen vinner ett pris.

   27
   1

Kommentera