Ryska enheter har tvingats dra sig tillbaka till Belarus

UKRAINA. Ryska styrkor har lidit stora förluster och tvingats dra sig tillbaka till Belarus för att omgruppera, uppger Storbritanniens försvarsdepartement i sin senaste lägesuppdatering om Ukraina.

Rysk stridsvagn

Britterna bedömer samtidigt att Ryssland kommer att fortsätta på linjen med tung beskjutning och robotattacker för att kompensera för bristande framgångar på marken.

I går, tisdag, tisdagen lovade Ryssland att trappa ner den militära närvaron kring Kiev och Tjernihiv ”drastiskt” men både Ukraina och USA har uttryckt misstro och varnar för att de tillbakadraganden som syns kan vara avsedda att vilseleda eller ge tid för omgruppering.

-Pettersson tror inte en sekund på något som kommer från Putin eller den ryska regeringen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryska enheter har tvingats dra sig tillbaka till Belarus

 1. Putte har nu insett att han gått på pumpen och inte klarar av att ta Kiev. Då lovar han tillbakadragande, för att rädda vad som räddas kan. Det är sedan som vanligt med rysspacket, avtal bryts när styrkorna fått organisera om sig och förråden är fyllda. Överenskommelse med ryssar är mer än meningslösa, de hålls bara så länge de gynnar rysspacket.

  10
  10
  • Dra tillbaka? Hur skall det gå till, skall han samla ihop allt skrot som ligger efter vägen.

   9
   3
 2. Tjattrar just med en god vän,polska i Tyskland. Det kommer nu migranter i andra vågen som blandar sig med ukrainarna. Det är ett haveri. Hon hjälper till och en colombianska familj har gömt sig i skogen och kommer fram nu.
  Att inte politikerna ska fatta!och medierna förstås. De ska till landet milj and honey. Som en guldrush. Enkel matematik,det kommer inte funka. Det är synd om människorna. Folk glider runt i Europa utan mål och mening. Man måste skilja på politiken och människorna. Inte vråla rasism.

  11
  1
  • Polen har inga problem att sortera ut storvuxna somalier som blandat sig med kvinnor och deras barn, de utsorterade skickas hem på löpande band.

   5
   3
 3. Jag som många andra misstänker att detta är en klassisk rysk maskirovka för att få Ukraina att lätta på trycket och minska sina operativa insatser mot de ryska trupperna. Detta för att de ska kunna dra tillbaka utslagna och operationsodugliga enheter för att återuppbygga dem inför nästa offensiv.

  Det viktiga för ukrainska armén är att upprätthålla trycket och eliminera de ryska grupperingar som de kan samt slå ut så mycket material som möjligt för att minska Rysslands kapacitet för en våroffensiv.

  14
  6
  • Vi i väst får knappast veta några sanningar om krigets gång. Någon kommentator trodde inte ett dugg på vad som påstås vara ryska uppgifter (alla ryska uppgifter som cirkulerar i väst är sannolikt INTE ryska uppgifter), medan jag själv tror lika lite på svenska professorer, UK ”bedömare” etc!

   Ukrainarna slåss i o f s i eget land, men deras förband kan sannolikt endast med svårigheter reorganiseras. När Ukrainas vapenlager, stridsvagnsnumerärer m fl börjar sina, så har Ryssarna reserver de kan tillföra. Sannolikt går Ryssarnas vapenfabriker för fullt, medan Ukrainas borde gå med nedsatt kapacitét, om de ens kan producera stridsvagnar, pansarbandvagnar, robotar etc, längre? Därav allt större desperation i de uttalanden som kommer om fredsprocessen.

   Vid detta laget bör Ryssland, liksom man gjorde i Syrien avseende IS, identifierat strategi resp taktik för att mala ned Ukrainas armé.

   6
   4
   • ” Sannolikt går Ryssarnas vapenfabriker för fullt”
    Med vilka komponenter då? Ryssland kan inte längre få tillgång till avancerade elektronikkretsar, kullager med mera som behövs i avancerade militära enheter. Stridsvagnar och pansarvagnar, glöm det. Rysslands kapacitet är idag begränsad till handeldvapen och visst artilleri som inte är självgående.

    Vad det gäller Ukraina har de idag fler stridsvagnar än vad de hade när kriget började på grund av beslagtagna enheter som ryssarna lämnat eller givit upp. Sedan får man ha i åtanke att en stridsvagn utslagen av en robot 57 bara dödar besättningen men i övrigt är stridsvagnen funktionsduglig.

    Samt majoriteten av de ukrainska insatserna hittills har varit vad vi i Sverige kallar jägarstrid eller fria kriget. Där små enheter av ukrainska soldater rör sig bland fienden och slår ut dem allt eftersom de stöter på dem. Så deras tunga brigader med stridsvagnar med mera har knappt varit i strid än.

    3
    5

Kommentera