Roger Richthoff petas från SD:s riksdagslista

INRIKES. Sverigedemokraterna petar ledamoten Roger Richthoff från partiets riksdagslista efter att han delat en video som innehåller rysk desinformation och påståenden om att Ryssland ”befriar det ukrainska folket”, rapporterar TT.

Roger Richthoff

I en skriftlig kommentar säger partiets gruppledare Henrik Vinge att det är ansvarslöst av Richthoff att dela filmer som SD-ledamoten själv ”inte tittat på eller förstått”.

”Han visar gång på gång uselt omdöme i sociala medier”, skriver Vinge.

När Expo, som rapporterade om delningen under måndagen, frågade Richthoff varför han spridit videon sa han att det var för att visa att det ”pågår desinformation från båda sidorna”. Enligt TT innehöll videon desinformation om ukrainska biologiska vapen.

”Även om en del är tveksamt trovärdigt så det ett faktum att såväl presidenten i Ukraina som USA, förnekade alla påståenden om bio-labb i Ukraina. Nu har den bubblan spruckit”, skrev Richtoff vid delningen.

Uppdaterat: Ovanstående uppgifter om att han petas från riksdagen efter att ha delat filmen är felaktiga. Han petades i samband med partiets valkonferens tidigare i mars.

-Pettersson brukar inte gilla när SD petar folk men i det är fallet tror jag det är riktigt…

I filmen sägs bland annat:

De påstådda biologiska vapnens syfte förklaras vara en del av en större agenda och ämnade att skapa en ”Förintelse” av kristna. Judar påstås vara immuna mot virusen som tas fram. Judar pekas också ut som finansiärerna av ”nazisterna i Ukraina” som begår krigsbrott mot ”kristna ryssar”.”De skapade biovapen mot kristna. Barack Obamas måltavla är kristna. Låter detta som en stor konspirationsteori för någon? Jag tror inte det. De väljer regeringar för att slutföra sin agenda. Det här är Soros krig, det är vad det hela handlar om”, säger programledaren i klippet som översatt till svenska heter: ”Hemsk rysk rapport: Ukrainska biolabb skapar speciella biovapen för etnisk rensning”.

***

Centerpartiet behåller däremot sina Putin-kramare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Roger Richthoff petas från SD:s riksdagslista

 1. När man pratar med folk på stan så har de flesta ganska sunda åsikter, men när man läser kommentarsfält på nätet verkar de flesta komma från en avlägsen planet. Kanske är det en liten klick troll som inte vågar visa sig i dagsljuset, som inte har större perspektiv än trollskogens mörka fuktiga vrår. De är inte många men har helt enkelt inget vettigare att göra än att hela dagarna producera massa ordbajs. Här är jorden platt och Putin missförstådd. Vaccin blir man magnetisk av och Trump vann faktiskt valet! Suck!

  1
  8
 2. David Baas i Expressen tycker att uppslutningen av SD mannen Richthoff tyder på ängslighet.
  Politruken Baas tycker som cheferna bestämt .
  Vad hade den toxiska journalisten Baas tyckt om SD inte agerat .
  Här ser vi en ryggradslös PK journalist utöva agendasättande journalistik.
  Vämjeligt .

  15
  1
 3. Risken är att SD blir en bunt av ja sägare till allt ledningsgruppen bestämmer, det måste vara någon som törs vara djävulens advokat också.

  15
  1
 4. Roger Richthoff verkar vara en komplett idiot.
  Antivaxare och Putin fan kan det bli värre?
  Kanske han sprider också konspirationsteorier av de mest fantastiska slag.
  Helt rätt av SD att kasta ut dåren.

  21
  53
  • Kent, jag försvarar inte Roger Richthoff. Känner inte karln och har förmodligen heller aldrig träffat honom. Men är man en komplett idiot om man inte har tagit någon covidspruta?

   49
   5
   • Kent, antingen är man väl galen eller inte
    Man kan väl inte vara nästintill galen ?

    På ett tidigare jobb jag hade så fanns en medarbetare som hade läkarintyg på att denne var psykisk frisk. Det hade ingen av oss andra. Undrar om det innebar att vi alla andra var galna.

 5. Jodå… vi diskuterar inom vår lokalavdelning… vi tycker inte om att riks går i Expos ledband. Sen kan ju denna händelse diskuteras, men att förhindra Katerina Janoush att föreläsa samt att utesluta Bertil Malmberg i Trosa då han hänvisar till adekvat forskning har fått mitt blågula hjärta att svaja. SD’s ryggrad verkar vekna betänkligt. Jag har trots Swexit svängningen varit trogen då jag sett nyttan som Stegerud och Weimers gör… förespråkar man Nato så bränner jag mitt medlemskort och ansöker till AfS

  59
  7
 6. Knäppgökar bör inte sitta i Sveriges parlament och det gäller alla partier. Tyvärr befolkas alla partier av enstaka personer som är extremister, lycksökare, parasiter och rena dumskallar. Vad gäller ovan figur från SD så överlåtes åt läsare att väja epitet.

  33
  32
  • Ställningen är 3 – 3 mellan odumma- och dummalagen. Meningarna går isär 😉

 7. Det måste vara detta galna land som understöder en rörelse grundad av en Trotskist som luskar ut allt som går SD mot. Och själva f..n att dessa SD män inte tycks fatta att pk pressen gör allt som heter fjäder till höna.

  49
  1
 8. Upplösning genom delning. Ett parti som rensar och utesluter medlemmar som uttalar sig på ett olämpligt och emellanåt idiotiskt sätt tenderar att till slut befolkas av ideliga jasägare.

  79
  7
  • ”Någon jävla ordning ska det väl vara i ett parti”, tyckte C-H Hermansson när falangstriderna rasade inom VPK år 1969.

   Här verkar det inte vara ett enskilt misstag utan Roger Richthoff har upprepade gånger uttalat sig olämpligt. Det har inget med att vara ja-sägare att göra. Jag tror SD tål olika uppfattningar och kritik men det ska diskuteras internt. Utåt ska ett parti vara enigt.

   Men jag är inte medlem eller aktiv i SD så det är medlemmar som ska diskutera detta på sina möten.

   36
   27

Kommentera