Fem färska fårskallar

DIVERSE. Fem fårhuvuden uppradade på en bricka bakom köttdisken. Det var vad livsmedelsinspektörerna fann när de gjorde en kontroll av en matbutik i Ljungby, rapporterar Smålandsposten, tyvärr bakom betalvägg.

”Skallarna var inte avhudade samt ögon och tänder var kvar … Stor risk för kontamination fanns då andra köttprodukter var placerade i köttdisken”, står det i ett delegationsbeslut.

Fårskallarna omhändertogs direkt eftersom de klassas som riskmaterial.

Kommunen beskriver det hela som ett ”ovanligt ärende”

– Fårhuvudena togs om hand direkt eftersom det inte kunde bevisas att de hade slaktats på rätt sätt, säger Eva Larsson, livsmedels- och hälsoskyddsinspektör vid Ljungby kommun.

Nu måste butiksägaren betala för destruktionen av skallarna.

-Pettersson minns när man åt isterband, ostkaka och krösamos i Småland, men det var andra tider…

-Jag trodde boskapsstölder hörde vilda västern och häng dom högt filmerna till men tydligen inte, det är andra tider, vilda tider i det nya Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Fem färska fårskallar

 1. Krösamos, Pettersson skall då alltid bre på. En person jag inte vill nämna påstod att de var godisgrisar med polkagrisar från Gränna eller brända mandlar från Timmernabben. Riktiga marknadskarameller görs visst i Mariannelund. Jag är Stockholmare och hatar landet. Kommer jag inte dit med pendeltåget får det vara.

 2. ”Slaktad på rätt sätt” är en kulturfråga. Har Livsmedelverket inte fått ordentliga direktiv från kulturministern? Det är, har jag hört otaliga gånger, framför allt mat som är kultur, följaktligen är svenska hygienkrav för livsmedelshantering rena rama rasismen.
  Jag skrev det först, men SVT, SR, Expo och Aftonbladet lär följa efter och partiet Nyans tar med det i partiprogrammet. ”Livsmedelsverket är en rasistisk myndighet”

  14
 3. Butiksägaren håller inte med inspektörerna. Enligt den falske profeten finns det ingen risk för kontamination eftersom allah bestämmer vem som blir sjuk och ingen annan. Dessutom, skulle det mot förmodan finnas en sjukdom på någon fluga som landar på maten så behöver man bara doppa hela flugan i maten eftersom allah har då lagt botemedlet på den andra vingen.

  Om du tycker detta är motsägelsefullt så; välkommen till islam.

  21
  1
 4. Idag blir det aja baja, i morgon utses de till Sveriges bästa delikatessbutik av SVT, medaljer och fanfarer.

  26
 5. Ojojoj, livsmedel och mångkultur blir ofta en sanitär olägenhet.
  En gör som en brukar, en gör som sina förebilder, en byter sällan vanor och beteenden som har fungerat tidigare.
  Det är säkert en ohygienisk bomb med mångkulturens restauranger, grossister, livsmedelsbutiker, torghandlare! För att inte tala om all fusk med moms, soc avgifter och skatt…
  Det som marknadsförs hårdast som en bra produkt är nästan alltid sämst! Mångkultur är antagligen det som marknadsförts hårdast i modern tid.

  27
 6. Do vara jevla dom, vi vara araber moste leva alltid lika förr ddo moste bli mera lika oss do det blir bra vi gp mosk do go kyrka snart vi bestema do ska do betala skatt till oss do försto jevla svenns vi vara snella inte döda do

  20
  2
 7. Så blir det med en för stor import av ”läkare, advokater och ingenjörer” från MENA…

  61

Kommentera