Taxichaufför ur bortalaget misstänks för en rad våldtäkter

BROTTSLIGHET. En taxichaufför i Stockholm greps i februari misstänkt för att ha våldtagit sina taxikunder. Nu växer utredningen – efter flera dna-träffar i tidigare olösta sexfall. – Vi fortsätter titta på om det finns fler brott som han kan kopplas till, säger åklagare Rasmus Öman. Under en och samma helg i februari inträffade en våldtäkt och ett våldtäktsförsök i nordvästra Stockholm.

Det fick polisen att misstänka att det var samma gärningsman som härjade. Tillvägagångssättet i båda fallen var liknande – en taxichaufför som utsatte kunden i bilen. Polisen kontaktade det utpekade taxiföretaget och lyckades spåra fordonet som tros ha använts vid brotten.

Misstankarna riktades inledningsvis mot tre bröder. Två av dem greps och den ena sitter sedan dess häktad. Den andra delgavs misstanke för ett försök till grov våldtäkt i höstas men släpptes på fri fot, och misstankarna mot honom har numera försvagats. Den tredje brodern har kunnat avföras från utredningen.

När den första brodern häktades var han formellt misstänkt för de två sexbrotten som skedde den aktuella februarihelgen. Men källor uppgav att polisutredarna befarade att ärendet kunde växa efter att man kollat på tidigare anmälningar om våldtäkt i taxi. Bland annat på grund av liknande tillvägagångssätt eller signalement.

Kopplingar till ett stort antal fall i Stockholmsområdet med uppemot tio offer utreddes och nu utökas misstankarna mot den häktade mannen som fick lämna dna i samband med gripandet – något som gett fyra direkta utslag i polisens register över olösta brott. Mannen har därför häktats på sannolika skäl misstänkt för ytterligare våldtäkter och våldtäktsförsök.

Brotten har skett nattetid eller tidig morgon på flera olika platser över hela Stockholm. Händelserna sträcker sig från förra sommaren fram till i februari i år. Dessutom har rubriceringen olaga frihetsberövande lagts till i samtliga fall. Det om att gärningsmannen misstänks ha låst dörrarna i taxibilen i samband med övergreppen. – Nu är det fem olika brottstillfällen med fem olika målsägande som han sitter häktad för, säger kammaråklagare Rasmus Öman.

Mannen har även häktats för olaga identitetsanvändning i samband med att han greps i början på februari. – Det handlar om att han utgivit sig för att vara en annan person.

Solna Tingsrätt B 1094-22

-Pettersson säger att den misstänkte heter Abdirashid Mohamud, är född 1994 och hör hemma i Somalia. Minns ni när man uppmanades ta en taxi hem så inget skulle hända. Det var i ett annat land…

Herr Mohamud är tilldelad en advokat som fakturerar staten 1781 kronor i timmen, de hittills femoffren har också var sitt målsägarbiträde som fakturerar staten 1781 kronor i timmen inklusive moms.

Eftersom gärningarna är många och verkar ha varit planerade skulle jag önska att vi vid fällande dom kallade in Anders Gustaf Dalman…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Taxichaufför ur bortalaget misstänks för en rad våldtäkter

 1. Riktig män våldtar inte och oavsett etnisk bakgrund ska dem inte finnas i vårt land , i min värld kallas dessa för avarter.

  34
  • Ponnsan62!
   Har i år åkt taxi 23 gånger, ingen av chaufförerna har varit turk.
   Inte för att jag är speciellt glad åt turkar, men att många turkar kör taxi i Turkland så är vi inte där ännu.

   6
   2
  • Hej.

   Alla som inte röstat SD de senaste tjugo åren röstade för dagsläget.

   Att det skulle se ut som det gör (och det här är bara början) var uppenbart redan i mitten på åttiotalet för oss som tog del av brottsstatistik/ras (eller etnicitet som vi sa förr).

   Nu får svenskarna som röstat med plånboken istället för nationalism och förnuft som måttstock ligga i den säng de pissat i.

   Så det är bara att hålla i sig. Det kommer att bli mycket värre – ni som är under femtio bör emigrera eller beväpna er. Ta en titt på hur det är för ej muslimska folkgrupper i muslimskaländer, så förstår du vilken framtid som väntar barn och barnbarn.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   36

Kommentera