Matbrist i Ryssland

RYSSLAND. På flera håll bunkrar ryssar socker och bovete – trots löften från Kreml om att det inte kommer bli någon matbrist, rapporterar flera medier. Bilder på sociala medier visar köer för att köpa basvaror som på många håll i Ryssland uppges ha börjat sina redan i början av mars.

Folk delar tips med varandra om hur man ska få tag på socker. Det här är helt galet, säger Viktor Nazarov i ryska Saratov till The Guardian. Han hävdar att han fick köpa ett paket på fem kilo efter att ha köat i en och en halv timme.

Reuters har pratat med 57-åriga Svetlana, som bor i Pokrov. Hon säger att hon fick tag i tio kilo socker genom att åka till en stad tio mil bort.

Elina Ribakova på Institute of International Finance säger till The Guardian att hon tror att Ryssland är ”på väg mot ett Sovjetunionen igen” genom att fortsätta avskärma sig från världsekonomin.

-Pettersson säger att Putin har sagt sig sakna Sovjetunionen, han kanske har lyckats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Matbrist i Ryssland

  1. Det säkraste sättet att tömma affärshyllorna är att folk börjar hamstra.
    Där provas solidariteten hos en befolkning, agnarna sållas från vetet s.a.s.

    De som har och kan köper på sig stora kvantiteter vilket innebär att, som vanligt, den mindre bemedlade blir utan.

    10

Kommentera