Islamister köper herrgård i Bromma

ISLAM. Islamister gömmer sig ofta i olika stiftelser eftersom det är ett perfekt skal runt den ljusskygga verksamhet de bedriver. Få intresserar sig för att granska just stiftelser, deras bokslut är fåordiga och vill du kanalisera pengar till och från utlandet på olika sätt är en stiftelse perfekt.

Lillsjönäs gård

En av dessa islamistiska stiftelser heter Islamiska Stiftelsen i Sverige och har organisationsnummer 802400-2936.

Stiftelsens ändamål är att ”främja Islamiska Kulturcenterunionen i Sveriges (IKUS) verksamhet såsom trossamfund enligt §4 andra stycket i religionsfrihetslagen 1951 och IKUS tillhörande församlingars verksamhet.”

Nyligen har stiftelsen dock ändrat namn till Tunastiftelsen, gissningsvis för att flyga ännu mer under radarn.

Och som Tunastiftelsen håller nu islamisterna på att köpa en gammal herrgård i Bromma. Man ändrade namn 21 oktober 2021, därefter började man buda på herrgården.

En herrgård för 6,5 miljoner kronor med mycket stort upprustningsbehov, i en byggnad man inte får riva eller göra vad man vill med. Vad ska de med den till?

Tunastiftelsen saknar verklig huvudman och styrelse. Söker man på styrelsen hittar man inga träffar online mer än bostad i princip. 

Lillsjönäs gård från 1834, en kulturskyddad fastighet på 400 kvadratmeter och en stor parktomt. Huset är som sagt i stort behov av renovering och säljare är Stockholms Kommun, som kräver 60 000 kronor per år i tomträttsavgäld dessutom. 

Exploateringsnämnden leds av en moderat och de har precis godkänt köpet, som vinner laga kraft 31 mars 2022. Om ett par veckor alltså. Trots att Tunastiftelsen saknar juridiska skyldigheter som verklig huvudman och styrelse offentligt. Har man inte kollat upp sådant innan man röstade ja?

Läs mer hos Rebecca Weidmo Uvell…

-Pettersson undrar vad islamister ska med en fallfärdig gård för 6,5 miljoner till, men vi kan nog utgå att det är något skumt och att herrgården kommer att betalas med skattemedel så småningom…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Kommer pengarna från Ibn Rushd?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Islamister köper herrgård i Bromma

 1. Världens mest aningslösa folk vägrar att inse att de blir bedragna av ”sina egna” och bortalaget!

  16
 2. Sverige är på nedgång helt klart, inte bara det här husköpet av en dunkel förening, utan med god hjälp av våra ryggradslösa politiker som bara käbblar utan att se konsekvenser av sitt agerande de sista 20 åren.

  24
 3. Det är inte första gången det händer. Jag läste om det i media redan 2014 – 15

  18
  1
 4. https://ledarsidorna.se/2022/03/forvaltningskorruption/

  Sverige var en gång ett land med minimal korruption. Nu växer korruptionen i samma takt som migrationen. Är det möjligen så att värdegrunden hos migranterna inte är den samma som vår. Detsamma gäller hedersförtryck. Vart kom det ifrån? Inte var det från Småland eller Gästrikland.

  Tänk efter! Vilket land vill vi ha?

  PS riktiga flyktingar (kvinnor o barn från tex Ukraina) är INTE automatiskt detsamma som lycksökande migranter. Att migranterna lyckats dupera så många tyder på en djup naivitet och ”goda” som hellre ser sina gamla föräldrar tyna bort på någon institution än ställa krav på unga virila hannar som har lögnen med i modersmjölken.

  36
  1
 5. Vi kollade läget på kåken, herregud, den ligger mitt i ett vanligt bostadsområde. Undrar om de boende är medvetna?

  32

Kommentera