Koldioxidbrist kan bidra till stigande livsmedelspriser

Priset på färdigmat, kött, ost och kolsyrade drycker kan komma att öka som ett resultat av stängningen av Marsden Point Oil Refinery och en efterföljande brist på koldioxidgas i livsmedelsindustrin.

Oljeraffineringsprocessen skapar koldioxid (CO2) som en biprodukt. Gasen filtreras och säljs som konserveringsmedel till livsmedels- och dryckesindustrin.

CO2 hämmar bakterietillväxt i livsmedelsförpackningar. Genom en process som kallas förpackning i modifierad atmosfär injiceras CO2 och andra gaser i livsmedelsförpackningar, som påsar med sallad eller kött- och ostförpackningar. Gaserna ersätter syre och förlänger livsmedlets hållbarhet.

Läs mer här

5 thoughts on “Koldioxidbrist kan bidra till stigande livsmedelspriser

  1. Klimatkollaps blir det om CO2 Sjunker under 200 ppm. Vi ligger på det dubbla nu och det växer som bara den… i växthusen sprutar dom in mångdubbelt mer för bättre tillväxt… så vad är problemet?

  2. Allt levande material innehåller co2.
    Dött material som mossar, olja, gas likaså.
    Co2 kan inte försvinna, den finns för alltid hos oss.
    Skulle vi bli oroliga över att atmosfären innehåller för lite co2, är det bara att elda allt som brinner.

  3. Torkade insekter behöver ingen koldioxid.
    Kolla ned Tovatt . Jag tror han blir glad nu om hela den nedskitande mänskligheten dör ut.
    Så planeten kan hämta sig.

    12
  4. Kommunikè från MP: ”Om detta hade vi ej en aning, vi såg det ej heller komma, men vill påpeka att vi ej var naiva. Det är av yttersta vikt att koldioxidhalten nedbringas till ett minimum om vi skall förhindra en total klimatkollaps 2025.”

    24

Kommentera