Afrikan som inte finns hade minst sex förstahandskontrakt på lägenheter. Hyrde ut till prostituerade utländska kvinnor

BROTTSLIGHET. I slutet av augusti grips en 37-årig afrikan. Polisen gör husrannsakan i lägenheterna som har använts som bordeller under sommaren. De är enkelt inredda och överallt ligger kvarglömda kondomer. 37-åringen nekar till att ha begått något brott. Han har bara bara hyrt ut till semestrande turister, menar han enligt tidningen Hem & Hyra.

Den solbrände 37-åringen (i blått) var tidigare ostraffad när polisen fick upp ögonen för hans lägenhetsaffärer. I Malmö följde de honom och kvinnorna i lägenheterna i månader. Bild: Polisen

Nu står han åtalad för grovt koppleri och penningtvättsbrott. Fallet är ovanligt eftersom medveten bostadsuthyrning till prostituerade likställs med traditionell hallickverksamhet. Det hela kan ses som ett test av svensk lagstiftning.

Åtalet är byggt runt sju lägenheter som mannen har hyrt ut i andra eller tredje hand. Enligt kammaråklagare Lena Körner vid riksenheten för internationell och organiserad brottslighet ska 37-åringen på sju månader ha dragit in 300.000 kronor i ren vinst och samtidigt varit fullt medveten om sexhandeln. Enligt åklagaren ska han ha sökt upp kvinnorna via ett forum på en sajt för sexköpare.

– Som vi har uppfattat det har han skickat meddelanden till kvinnorna via deras annonser som finns på den här eller andra sajter. Det kan finnas andra vägar också men det är främst det vi har fått fram i utredningen, säger hon.

I bevisningen finns, förutom spaningsloggar och avlyssning, även chattar, annonser, uppgifter från hyresvärdar och vittnesmål från prostituerade. Exakt hur 37-åringen ställer sig till misstankarna idag är oklart.

Det finns ytterligare märkliga omständigheter i härvan. En av de inblandade personerna verkar inte finnas på riktigt. Skatteverket har anmält identiteten som falsk. Mannen, 38 år gammal, ska ha kommit till Sverige för några år sedan och har fått ett samordningsnummer. Polisen har hittat flera bankkort i hans namn, utbetalningar av a-kassa och kunnat se att identiteten har använts för att skriva hyreskontrakt. Enligt åklagaren är allt en bluff. – Vi påstår att det är ett alias för den misstänkte, säger Lena Körner.

I afrikanens hem har polisen hittat sammanlagt 525.000 kronor i kontanter. Något som han själv förklarat med bland annat banklån och bilaffärer. Foto: Polisen

-Pettersson begriper inte att regeringen inte lägger mer krut på invandring och falska identiteter. I det här fallet finns uppgifter runt mannen att han ska disponerat runt femton lägenheter. De finns i Malmö, Helsingborg, Göteborg och Jönköping. I minst sex fall har han haft egna förstahandskontrakt. Detta trots en bostadsbrist som samtidigt gör att Svenne-banan kan ha svårt att hitta en enda ledig lägenhet. Hur har detta gått till?

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga hem dit de flytt ifrån, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Afrikan som inte finns hade minst sex förstahandskontrakt på lägenheter. Hyrde ut till prostituerade utländska kvinnor

 1. Sagt det förut Migrationsverket är världens största tillhandahållare av falska identiteter.

 2. Det här är den direkta orsaken till att regeringen inte vill ha en folkräkning. Möjligen efter valet. De här uppgifterna skulle riskera läcka ut och om svenskar får svart på vitt hur invandrare bryter sönder Sverige så skulle opinionen vändas på en natt!

  46
 3. Banklån? Med samordningsnummer? Med dom kraven bankerna har idag så är det knappt du får låna om du så är född här har fast inkomst och jobb. Dessutom utbetalt i kontanter.

  34
  • @jr.
   Det finns inte någon person med samordningsnummer som beviljas banklån!

   Samordningsnummer är inte en ID handling utan visar endast att utlänning väntar på eller har fått tillfälligt uppehållstillstånd (tut) med rätt att vistas i staten till dess permanent tillstånd (put) eller utvisning sker, ds.

   21
   • Jag tror att man måste ha ett samordningsnummer bara man köper en svensk bil för utförsel.
    Sen blir det liggande och annulleras inte så röran är total.

    13
 4. Det här var väl en av dom lönsamma som sågs komma han ska vi vara
  rädd om för han fixar kapital till statskassan,då blir Magda glad.

  32
 5. Våra ledare är snarlika de tre afrikanska aporna som inte ser, inte hör och inte talar. Det skiljer dock på en punkt våra politiker pratar, men de är handlingsförlamade.

  42
 6. Åklagaren yrkar givetvis på omedelbar utvisning efter fängelset och att hans tillgångar förverkas till staten. Domstolen yrkar bifall efter några minuters överläggning. Eller????

  39
 7. Stefan Löfven, är det så här dom ska bli en vinst för samhället lite längre fram?

  44
 8. Magdalena Andersson: Sverige skall bli som Sverige. (vad det nu kan innebära)

  38
 9. Det nya Svenska Socialdemokratiska folkhemmet under uppbyggnad.
  Ordning och reda är ledorden.
  Värdegrunden den Socialdemokratiska ordningen skall vila på .
  Blablablablablabla.

  41
  2
 10. Mig veterligen finns det väl ett antal domar där hyresvärdar dömts för koppleri i detta land, det var en massa tidningsreportagen på 70-talet om detta fenomen i alla fall.

  41
 11. Tycker vi kan också deportera ca 80% PK tillsammans med sina telningar, vi behöver dom inte.

  66
  • Löfvén…”det blir en förtjänst för samhället lite längre fram”. 2030? 2045? 2067?

   25

Kommentera