Saab får order på träningskontrakt med amerikanska marinkåren

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har fått ett tilläggskontrakt från den amerikanska marinkåren inom programmet Force on Force Training Systems – Next. Ordervärdet är cirka 122 miljoner USD, varav cirka 54 miljoner USD bokfördes under 2021. Det ursprungliga ramkontraktet utannonserades i juni 2021. Den senaste beställningen inkluderar även optioner som utökar det potentiella ordervärdet på kontraktet till cirka 248 miljoner USD.

Bild: SAAB

Kontraktet avser förse den amerikanska marinkåren med all nödvändig utrustning för att kunna genomföra militära övningar. Kontraktet innefattar även logistik, underhåll och support.

Programmet omfattar tio uppsättningar av träningssystem på bataljonsnivå, samt etablering av supportverksamhet i Kalifornien, North Carolina och Hawaii.

Vi ser fram emot att stärka den amerikanska marinkårens träningsförmåga med våra militära träningslösningar. Med den här beställningen kommer de få tillgång till de mest realistiska, avancerade militära träningssystemen på marknaden, som också möjliggör interoperabilitet och samövning tillsammans med andra länder, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Saab får order på träningskontrakt med amerikanska marinkåren

 1. Bröderna Fahro har också skrivit kontrakt.
  De köpte ett hus av en toppoliker(SD) i Perstorp och lurade toppolikern på 100 000 kr. Väldigt fräckt, då toppolitikern är en gammal dam på 78 år.

 2. Erbjud transport ut till närmaste förort, sen är det bara att börja öva..

 3. ”Om jag hade pengar, om jag hade pengar (melodin poppar upp i mitt huvud) skullr jag..” köpt SAAB- och oljeaktier.

  4
  1

Kommentera