Miljöpartist om de ukrainska flyktingarna

Undrar ni som jag varför ingen journalist intervjuar Per Bolund och Märta Stenevi om det faktum att man nu utvinner mer olja och att bensinpriserna väntas sjunka? Det vore intressant, men nu har Miljöpartiet åter börjat fokusera på flyktingfrågan.

Annika Hirvonen (Mp) har besökt gränsen mellan Ukraina och Polen. Glatt konstaterar hon att det svenska samhället inte går under om Sverige visar samma solidaritet med de ukrainska flyktingarna som polackerna gör.

Många familjer öppnar nu sina hem, asylbaroner som Bert Karlsson vädrar ånyo morgonluft och samtliga partier är eniga om att vi ska ta emot de som flyr kriget i Ukraina.

Så långt är allt väl, men det handlar om volymer även om många inte vill höra ordet.

Många av de ukrainska kvinnor och barn som kommer över gränsen till Polen, ämnar inte stanna där, utan vill vidare till andra länder. De som kommer till Sverige har också Sverige som slutdestination.

Där är en skillnad. En annan skillnad är att Sverige redan tagit ett större ansvar och mottagit fler asylsökande migranter från Afrika och andra utomeuropeiska områden per capita än något annat land i Europa. En tredje skillnad är Sverige biståndspolitik, Sveriges nettobetalningar till EU och att Sverige är det ledande landet när det gäller kvotflyktingar.

Dessa tre skillnader förstår inte en miljöpartist som bara använder känslor som argument. 2015 sade den socialdemokratiska regeringen stopp och införde en av Europas mest strama asylregler. Idag går de flesta partiledare upp i talarstolen och säger att Sverige inte ska tillbaks till samma situation som 2015. Bara Mp och V ställer sig utanför de orden.

Fast nu är vi där igen. Fler än 200 000 flyktingar från Ukraina väntas hit innan sommaren, om nu Migrationsverkets prognos slår in. Lägg därtill alla de som fortfarande anländer från Afghanistan, Mellanöstern och en rad Afrikanska länder.

Vi klarade inte mottagandet av 162 000 asylsökande 2015. Ett faktum både kommuner och myndigheter brottas med än idag. Nu väntas åtskilligt fler hit än då, så hur anser Annika Hirvonen (Mp) att det svenska samhället ska klara det?

Just nu ställer frivilliga och kommuner upp på ett bra sätt, men kommer viljan vara lika stor när hösten kommer och mångdubbelt fler anlänt än hittills?

1939 – 1945 tog Sverige emot cirka 200 000 flyktingar. Skillnaden mellan dåtidens flyktingströmmar och den som drog in över landet 2015, är att de flesta återvände till hemlandet när kriget var slut. Merparten av de som kom 2015 kommer inte att återvända och oacceptabelt många av dem kommer heller inte att bidra.

Där finns säkerligen en skillnad mellan 2015 års flyktingvåg och årets. Ukrainare är bättre utbildade och har levt i en kultur som påminner om vår svenska. Fast verkligheten är att 200 000 ukrainare ska ha bostad, arbete, vård och skola.

Klarar det svenska samhället av det Annika Hirvonen?

Expressen

13 thoughts on “Miljöpartist om de ukrainska flyktingarna

  1. Här kommer nya våltäktsoffer, och politikerna, tar i som vanligt., detta är inte acceptabelt.

    13
    • Ukrainska kvinnor på ett vandrarhem har redan fått nattligt besök av två olika ”grupper” läste jag på Fria Tider. Så det borde egentligen delas ut pepparsprej till alla kvinnorna som kommer hit. För säkerhets skull. Och kanske några basebollsträn.

      25
      • Vad är det för fel i huvudet på hormonstinna muslimer? Ut med våldäktsmännen för att ge plats åt riktiga flyktingar

  2. Bekanta på två håll som nu tar emot kvinna med barn.
    I bägge fallen började kvinnan och åtminstone äldre barn utan att tillfrågas hjälpa till med att bädda, laga mat.
    Samtidigt har jag en bekant som skötte om ett boende utanför Karlstad där ”gissa varifrån” inte ens städade upp efter sig om de råkat pissa brevid toastolen, kvinnogöra.
    Och så undrar batikkärringarna varför engagemanget är så mycket större nu?
    Som en nära vän sa en gång ”Det är inte rasism utan nedärvd kunskap”

    39
    1
  3. Det är skillnad på folk och folk!!
    Att allah skulle ha en likadan värdegrund var än ifrån de kommer är rent skit prat.
    Vi bör hjälpa de ”riktiga” ukrainska flyktingarna så gott vi kan men INTE ta emot fler dysfunktionella från allah världens länder.
    Det får vara nog med arabisering och islamisering av Sverige. Och vi behöver INTE importera fler knarkhandlare, våldtäktsmän, mördare, religiösa medeltids människor, hedersförtryckare, tjuvar, rånare och annan skit!!
    Valet hösten 2022 kommer att bli en värdemätare om vilket samhälle vi vill ha i framtiden, ett medeltida med MP i täten eller ett modernt högteknologiskt fritt från religiös fördumning och där upplysningstidens ideal och förnuft får råda. DU VÄLJER!!

    57
  4. Vi får rikta ett särskilt tack till Annie Lööf och hennes parti för den otrygghet och laglöshet deras politik har skapat
    Det kommer att ta minst en generation att komma till rätta med.
    Och de förväntade samhällsvinsterna har ett stort minustecken före alla siffror.
    Men om det kommer upp kallar vi bara in en socialdemokratisk ekonom . Som likt Joe Labero drar upp en ny rapport ur hatten .
    Och vips har det sovande folket fått reda på hur stora vinsterna är .
    Politik är att ljuga , eller hur var det Palme sa .

    47
    1
  5. Kvinnor och barn kommer, ponera att 10% får jobb men att deras barn skall gå i förskola/skola, det kanske går jämt ut.
    Men resten det kostar, och än värre vad finns bostäder och platser i skolor samt att samhället ej kan garantera deras säkerhet för de tidigare räddarna vi fått hit.
    Rosa drömmar om humanitet, och bister verklighet är ej kompatibla.

    35
    1
  6. Kasta ut 2 miljonr av dom som inte skall vara här, som ljugit om ålder identitrt mm då kan vi ta emot 200,000 Ukrainare som kommer jobba

    86
    1
  7. Jag tycker att Sverige ska göra ett test under fältmässiga former . Skicka Hirvonen , Medevi, Torvatt , Bolund Snecker , Bah och några andra helknäppa politiska foliehattar till Ukraina för att delta i hjälparbetet.
    Så får vi se om de är så helknäppa som de framstår , och om det bara är käften som glappar i tid och otid .

    73
  8. Tack Stefan K för alltid lika bra och nyanserade texter.

    Visst klarar vi 200000+ men vad gör t.ex. Norge med sina oljemiljarder nu när brentoljan är svindyr på 108 $ fatet. Jo dom sitter bakom sin gräns flinar åt oss och tar inte ens sin andel/+ dubbelt eller mer upp, som dom har råd till, dom badar i oljemiljarder just nu!

    Istället hånar dom SD och Jimmie Åkesson för att vara s.k. främlingsfientliga men själva vill dom aldrig göra sitt! Så varför inte bara hänvisa 180 000 av dessa vidare direkt till Norge så kan 20 000 stanna här och få det perfekt.

    Och så kan Sverige samtidigt passa på att stänga/stoppa all övrig invandring från Mena mm. nu och minst tio år framåt…nej det är tydligen alltid vi som skall tömma våra tomma lador och betala med höjda skatter, höjda skatter och med ännu högre skatter.

    34
  9. Sverige klarar av att ta emot 200 000 civiliserade flyktingar. Vi har sett de afghanska knarkhandlarna som kallas ensamkommande barn, att dom lever jävelen, våldtar och mördar fast dom bara är 20 000. Det blir skillnad när det kommer civiliserade flyktingar från Europa som vet vad arbete, solidaritet och rätt är. Och framför allt inte endast är inavlade, ljugande unga män.

    96

Kommentera