Försvarsmakten: Risken för påtryckningar har ökat

FÖRSVARSMAKTEN. Försvarsmakten höll under torsdagen sin återkommande pressträff om händelseutvecklingen i Ukraina.

Insatschef Michael Claesson

Vi behöver ställa in oss på att det här är en säkerhetspolitisk situation som kommer att bli långvarig, säger insatschef Michael Claesson.

Samtidigt påpekar han att risken för påtryckningar utifrån, som hotar suveräniteten i den svenska beslutsfattningen, har ökat. Den ryska militära aktiviteten i östersjöområdet är förhållandevis normal för den här tiden på året, enligt Claesson.

Michael Malm från totalförsvarsavdelningen säger att det svenska totalförsvaret har goda förutsättningar.

Vårt land har en väldigt stabil demokrati. Vi har dessutom en stor tillit mellan medborgare och myndigheter, säger han.

Malm påpekar även att Sveriges fria oberoende medier, höga utbildningsnivå och det stora engagemanget för totalförsvaret har fostrat en stark demokratikänsla.

Det har lärt oss lösa problem tillsammans, säger Malm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Försvarsmakten: Risken för påtryckningar har ökat

 1. Försvaret måste lida av vanföreställningar. Det VAR hög tillit och vi HADE demokrati en gång för länge sedan. Men allt detta har 7-klöverna lite i taget helt raserat.

  Demoktati – När blir det en BINDANDE folkomröstning i en viktig sakfråga? Vi behöver rösta om bl a Vindkraften, Grön Hällbarhet, El-energisystemets krav resp uppbyggnad mm, för att inte tala om allt det svenska politiker systematiskt kört över oss gräsrötter med.

  Tilliten är SÅ LÅG att vi gräsrötter INTE följer indoktrinerande MSM/Public Service, så psykförsvaret är bortgjort innan det ens agerar!

  23
  1
  • Roland S.
   Här om dagen var jag bekymrad över vad du skrev.

   Men dina rader idag stöttar jag till 100%, Malm talar om de som idag är pensionärer och äldre.

   Åldern har tagit ut sin rätt rent kroppsligt så vi kan inte ställa upp under fanorna om behov uppstår, men förmågan att se och höra vad sker har vi kvar.

 2. Jeesus!
  Vilket skitsnack. ”Vi har stor tillit mellan medborgare och myndigheter.”
  Möjligen fanns det på tidigt 80- eller 90-tal men idag? Typiskt sossar att hävda tillit när de inte gjort annat än förstört tilliten mellan medborgare (läs: nettoskattebetalate) och korrupta myndigheter.
  Möjligen avser insatschef Michael Claesson. tilliten från immigranterna till deras socialbidrag. Blir såå trött. Suck…..

  43
  2
 3. -Vårt land har en väldigt stabil demokratur. Vi har dessutom en stor tillit mellan medborgare(nej) och korrupta myndigheter, säger han?
  Hårsfjärden, letar dom än efter mer bidrag?

  35
  4

Kommentera