Rekordmånga dödsfall med covid-19 i Sydkorea

CORONA-VIRUS. Sydkorea har redovisat sitt högsta antal dödsfall med bekräftad covid-19. På torsdagen rapporterade myndigheter i landet 429 dödsfall och 621.328 positiva fall, skriver The Guardian.

Sydkorea antal smittade onsdagen den 16 mars 2022

Den smittsamma omikronvarianten uppges driva på den ökade smittspridningen, som är betydligt större än myndigheternas prognoser. Samtidigt fortsätter regeringen att avveckla restriktioner i landet, ett beslut som tycks ha ett brett folkligt stöd. I Sydkorea råder fortfarande munskyddskrav på allmän plats, både inomhus och utomhus.

Befolkningstätheten har påverkat spridningen, skriver The Korea Times.

Our World in data

-Pettersson har sett mycket om så kallad ”Anekdotisk bevisföring” om covid-19 och vacciner. Man hänvisar till enstaka fall, ofta personliga erfarenheter och upplevelser, när man argumenterar för något. Ibland bygger anekdoter på hörsägen. Det gör det mycket svårt att bedöma sanningshalten i påståendet. Sådana anekdoter är sällan meningsfulla i en seriös argumentation. En annan sak som är viktig att komma ihåg är att människor minns fel, ser fel och missuppfattar saker. En personlig upplevelse av något är därför inte alltid en objektiv beskrivning av händelsen. Anekdotisk bevisföring ställs ofta i motsats till vetenskaplig bevisföring, som oftast bygger på ett mycket större underlag. För de flesta vetenskapliga påståendena krävs mer än anekdoter för att styrka sanningshalten. Därför bör man vara mycket försiktig med att använda anekdotisk bevisföring.

Anekdoter är väldigt opålitliga och duger inte för att försöka avgöra hur saker ligger till. De kan vara bra som uppslag till nya idéer och vidare undersökningar, men om inga andra bevis finns bör anekdoter aldrig ligga till grund för viktiga ställningstaganden. Det gäller framförallt hälsa och sjukvård.

Jag vet inte om Youtubefilmer hamnar under samma kategori men ofta försöker någon bevisa något med ett uttalande på en film och det tas för absolut sanning. Att det finns hundra filmer som motbevisar den första spelar ingen roll för dom hundra är bluff, köpta, vinklade eller något annat. Det är den ”första” som är sanningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rekordmånga dödsfall med covid-19 i Sydkorea

 1. Vad har anekdoter och spridning av falska sådana med Covid19 i Korea att göra? Korea ha 50 miljoner innevånare på en yta som Småland ungefär , Dödligheten ligger ungefär på samma nivå som i Sverige .Mindre smittade % än i Sverige än så länge. Att smittspridningen ökar med den nya varianten Omikron är inget konstigt då man inte har maskkrav på restauranger och cafeer. och det är populärt att äta ute. Skolbarnen smittar varandra och sen föräldrar och ibland även mor och farföräldrar som ofta delar bostad.

 2. Härligt Pettersson!
  Alla anektodiska berättelser om massinvällningens är också – följdaktligen – mer eller mindre osanna?
  DU brukar kritisera dubbla måttstockar…
  Herregud!

  Och de dokument som Pfizer tvingats lämna ut – efter domstolsutslag – de ska vi också blåneka?

  14
  1
  • Anekdoter är anekdoter, ibland rätt kul oftast inte.

   Pfizer-rapporten var, om jag förstått det rätt, en japansk studie där man, på uppdrag av Pfizer, undersökt hur spikprotein ansamlats i olika organ och vävnader hos vaccinerade möss.

   Byram Bridle som ingår i en grupp oberoende kanadensiska vetenskapsmän och läkare, Canadian Covid Care Alliance (CCCA), som sprider information om covid-19 har kritiserats av flera experter, som menar att den forskning han hänvisar till inte stödjer hans påstående.

   En medförfattare till forskningsrapporten, David Walt, säger att de nivåer av spikprotein som uppmätts i blodet hos vaccinerade inte orsakar någon skada. Snarare visar de att vaccinet fungerar som det ska.

   Walt jämför med de höga nivåer av spikprotein som däremot kan utvecklas och orsaka negativa effekter hos människor som infekterats med covid-19

   – Bridle tar våra resultat och misstolkar dem fullständigt…

   Pfizer-rapporten är med andra ord en form av anekdot som du och andra sprider utan att kunna eller vilja berätta helheten. Vilket inte jag heller kan…

   4
   8
   • Betraktar du också alla siffror i VAERS och hos Läkemedelsverket som anekdotiska?
    Denne Walt är med enorm sannolikhet, antingen direkt eller indirekt, avlönad av Bigpharma.
    Och det är just det som är ditt och alla andra Vaccinförespråkares problem: ni kan inte förstå att det finns vetenskap och korrupt vetenskap.
    M a o det finns vetenskapsmän som tjänar på att förespråka ”vaccinerna” och de som inte tjänar på det och som t o m riskerar sina karriärer när de inte förespråkar ”vaccinerna”.
    Vilka som är i absolut majoritet och vilka som får uttala sig i msm, kan du förhoppningsvis räkna ut.

   • Denne Walt är med enorm sannolikhet, antingen direkt eller indirekt, avlönad av Bigpharma gissar du.

    Och det är just det som är ditt och alla andra antivaxxares problem: ni kan inte förstå att det finns tiotusentals hederliga vetenskapsmän och forskare samt några få korrupta.

 3. Att skjuta budbäraren är vanligt när argumenten tryter. Skriver du Pettersson, men du nekar ju svar och inlägg på din ”demokratiska sida”, hur gick det till då? Så fort något inskränker på ditt MSM narrativ så blockas det inlägget/svaret på något av dina inlägg, jag vet, för jag har råkat ut för det flera ggr. Äckligt och vidrigt av dig, som kan med att påstå att du är så jävla neutral och demokratisk. Hur många ggr har du inte nekat mina postningar? 10? Fler?

  7
  2
  • Du har nog missuppfattat vad demokrati och yttrandefrihet betyder. Den som driver en blogg, tidning eller tv-station bestämmer naturligtvis vad som ska visas, tror du att man får skriva vad man vill i vilket media som helst tror du fel.

   Däremot har du rätt att starta en egen blogg, tidningen eller tv-station, där är det du som bestämmer vad som ska visas.

   Läs gärna reglerna för kommentarer så kanske du fattar bättre.

   3
   5
 4. Och jag som blivit itutad att de s.k. ”Vaccinerna” är så jävla gör-bra och förträffliga, så att man måtte tvångsvaccinera alla genast.

  22
  2
 5. Ja, gärna skulle jag tro på vetenskapliga bevis presenterade av forskare; problemet är bara att de flesta forskare är finansierade av s.k. Big Pharma, d.v.s. Läkemedelsindustri som tjänar astronomiska summor på mediciner och vacciner. De mörkar skadliga och dödliga biverknigar, mutar experter och har inga moraliska principer. Läs gärna John Virapens bok ”Piller och profiter” då får ni veta hur det funkar.

  30
  3
 6. Har du glömt det svenska språket som du brukar använda?

  Att skjuta budbäraren är vanligt när argumenten tryter. Tror du The Guardian, The Korea Times med flera har hittat på siffrorna?

  7
  23
 7. Yes! I just love the socialist newspaper The Guardian. Always threatening the people. Climate, Trump, war or Covid. Congratulations.

  26
  4

Kommentera