Miljöpartiet och rysk etanol

KORRUPTION. Inte nog med att de la ner kärnkraften och skapade energikrisen. Eller att de för att plocka billiga poänger i debatten och gå kompisarna i Naturskyddsföreningen till mötes genom att köpa Preems lojalitet och nerläggning av raffinaderiet i Lysekil. För 250 miljoner kronor i utsläppsrätter och världens högsta reduktionsplikt, skriver Rebecca Weidmo Uvell.

Etanol E85 Bild: Sekab

Samtidigt som Putin betalade kampanjer för miljörörelsen att förbjuda kärnkraft, fracking och öka biobränslen. Utan den högsta reduktionsplikten i världen gynnade inte bara polarna på Preem, landets största importör av rysk tjockolja. Den gynnade inte minst Ryssland.

Sverige köper 96 % av all rysk etanol som importeras till EU.

Tack Miljöpartiet för att ni fixat så att vi inte bara betalar världens högsta drivmedelspriser. Utan på köpet får finansiera Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Miljöpartiet och rysk etanol

 1. miljö partiet är inte bara Miljöpartiet det är regeringen !! och regeringen är Miljöpartiet sossialdemokraterna och centern..
  inse att det är denna konstellationen med mindre mentalt fungerande politiker som har ansvaret.

 2. Putte har använt ”miljörörelsen” i väst på exakt samma sätt som Partiet i Moskva använde ”fredsrörelserna” i väst under kalla kriget.

 3. Vill bara tala om att det krävs enorma mängder naturgas för att göra adblue som MP mupparna vill ha i Euro 6 motorer.

  15
 4. Och hur mycket fossila bränslen krävs för att tillverka etanolen och transportera den till Sverige? Är det i själva verket bara en ”sysselsättningsåtgärd”

  32
 5. He He, mp är borta nu, dock lämpligt hatobjekt för vissa som inte fattar läget.

  9
  16
  • Mp är visserligen petade ur regeringen. Men de finns fortfarande representerade i riksdagen. Men deras dårskap drabbar oss nu och kommer att vara som ett sänke för oss alla under generationer framöver.

   33
   • @Centurion, mp’s trognaste sitter dessutom på många av de högsta stolarna inom förvaltningar och myndigheter där de kan försvåra för exempelvis Slite Cement och underlätta för vindkraftsutbyggnad utan konsekvensanalys.

    13
 6. Miljöpartiet är ju så nära Ryssland vi kan komma tillsammans med Vänsterpartiet.
  Märta Putinova och Pär Putin är så korkade så man kan bara skratta åt eländet.
  Släng ut Miljöpartiet omedelbart ur svensk politik.

  50
 7. Funderade över vilka som röstade fram de ”Gröna extremisterna”,till regeringsställning?
  Kom fram till att förutom de fågelskrämmor som vandrar runt och skanderar på våra gator,måste det finnas otaliga idioter ytterligare bland ur-befolkningens analfabeter.
  De enda som jag inte beskyller i detta fall är de invandrade MENA-parasiterna,
  De tycks ge sina röster till Lööf o.Socialisterna.

  37
  1
 8. Det regeringen med alla sina ”experter”, oppositionspartierna med all sina riksdagsledamöter och kontakter, de stora tidningshusen med alla sina ”journalister” inte klarar att genomskåda hos Miljöpartiet – det klarar Rebecca Weidmo Uvell alldeles ensam. Och henne ville inte moderaterna ha på sin riksdagslista?????

  Det här liknar miljardfiaskot med Maud Olofssons hantering av ärendet som minister när Vattenfall köpte Nuon. Elsa Widding försökte stoppa och som nu sägs komma på SDs riksdagslista – tack för det – en kunnig i den samlingen.

  60
  • Weidmo uvell och Sonesten skulle Lyfta M massor Sonesten borde vara partiledare

   19
 9. Och anledningen till att vi drabbas av en reduceringsplikt på över 30% när övriga EU endast tvingas till 14% — är en muta till Preem från Mp. Att dessa muppar är kriminella råder det ingen tvekan om. Varför sitter dom ej bakom galler …?

  64
  • Skulle vilja se dessa dårar i MP,s bankkonto uppgifter . Expressen Fick ju fram Jimmie Åkessons och anklagade honom för spelmissbruk. Finns det transaktioner i form av muta vore kul att få veta

   20
 10. Jag har iallafall tagit klimatproblemet på allvar .Precis som Bolund säger .
  Jag har skrivit över mina 3 bilar och bensinslukande båt på svärmorsan.
  Känner mig redan mer tillfreds.

  55
   • Skulle tro att Christer kör en metafor för att pika den genomfalske fröken Bolund.
    Men det kanske blev lite för avancerat…

Kommentera