En plan för fred i Europa

av Richard Kemp

NATO:s strategiska mål borde nu vara att göra sig av med den ryska presidenten Vladimir Putin, så att han kan ersättas av en mindre farlig ledare. Om han misslyckas med sina mål i Ukraina kommer hårda begränsningar att införas för Ryska oligarker, och lidande drabbar vanliga medborgare på grund av västerländska diplomatiska och ekonomiska handlingar; hans nuvarande äventyr kanske gör att han självförintas.

Putins nästa mål skulle kunna vara Moldavien eller Baltstaterna som han, precis som Ukraina, uppges se som illegitima och en del av Rysslands sfär. Om ytterligare lidande och blodsutgjutelse ska undvikas så måste Väst göra allt det kan för att se till att hans nuvarande angrepp misslyckas. (Foto av Alexey Nikolsky/Sputnik/AFP via Getty Images)

Om det inte blir så kommer Putin att förbli ett permanent hot mot NATO, Europa och världen. Rysk lag låter honom nu hålla sig kvar vid makten åtminstone till 2036. Hans mål är tydligen att återskapa Sovjetunionen i en ny form och återupprätta Rysslands supermaktstatus genom att gå emot NATO, återta Moskvas makt över grannarna i öst. Han kräver nu också kärnvapennedrustning i Europa.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “En plan för fred i Europa

 1. Om vi nu ska rada upp alla krig och konflikter efter andra världskriget hur ligger USA och Nato med hjälp av EU till i den ligan ? Passar det att nämna Kubakrisen . Varför ville ingen eliminera Clinton när han bombade Serbien . Listan på västs krigsförbrytelser kan göras lång . Detta som en motvikt till allt rysshat som nu blomstrar . Krig är vedervärdigt men mänskligheten har inte kommit längre än verkar det som.
  Mvh Sjöström

 2. Helt klart ett måste att krigsförbrytaren och fullblodspsykopaten Vlademir Putin måste elimineras.

  20
  12
 3. Ständigt glömmer alla förståsigpåare en sak,Väst är belånade över skorstenen,dom har inga pengar!
  Det är omöjligt att bedrivia krig utan pengar!
  USA står inför en statskonkurs.

  24
  13

Kommentera