Förolämpade Erdogan med ordspråk

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Vi märker ofta att yttrandefriheten i Sverige har sina begränsningar, Pettersson har varit på många rättegångar, för det jag skrivit på bloggen och nyligen blev Sandor Herold fälld för en struntsak. Det finns många fler exempel. Nåväl, det finns dom som har det värre.

Presidenterna Putin, Ryssland och Erdogan, Turkiet. Bild: Ryska regeringen

I Ryssland kan man få 15 års fängelse för att kalla kriget i Ukraina för krig. Det ska heta militär operation och det är det lilla. All opposition mot Putin kan fängslas av olika påhittade anledningar.

Tiotusentals personer har under de senaste åren anklagats för att ha förolämpat Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Journalisten Sedef Kabas riskerar tolv år och tio månaders fängelse för att hon kommenterat Erdogans presidentskap med ett turkiskt ordspråk: ”En oxe blir inte kung för att den kommer in i palatset, utan palatset blir en ladugård”, rapporterar BBC med flera. Erdogan vill också ha motsvarande 170.000 kronor i skadestånd.

Nu kräver Reportrar utan gränser (RSF) och ett 30-tal andra yttrandefrihetsorganisationer att Kabas släpps.

Den här antidemokratiska majestätsbrottslagen har blivit ett redskap för förtryck och är illustrativ för regeringens auktoritära policy, säger Erol Önderoglu, RSF:s representant i Turkiet.

Sedef Kabas Bild: BBC

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Förolämpade Erdogan med ordspråk

 1. Men man ska inte tala om att man värnar yttrandefriheten, från den västliga maktens sida sätt, när man samtidigt kränker den grovt här i väst!!!

  Du kan ju få fängelse här också om du yttrar ”fel” saker som den västliga vänstermakten inte gillar.

  Det är bara det, att vänsterristerna ENDAST talar om yttrandefrihet för VÄNSTERRISTER i länder där ANDRA har större yttrandefrihet, än dem själva.

  Men principen är den samma, som man tillämpar här gentemot oliktänkande, men då är det minsann inte kränkande. Man är så skenheliga, så hälften vore nog.

  DET ÄR INTE YTTRANDEFRIHETEN OCH MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER, för ALLA, man värnar världen över, utan bara för det egna vänsterfolket, de andra vill man endast förtrycka och begränsa rättigheter för, som man i samma veva anklagar oss andra I världen att göra.

  VILKA SJUKA TERRORISERANDE DÅRAR DESSA VÄBSTERMÄNNISKOR ÄR, SOM INTE KAN LÄRA SIG RESPEKTERA ALLAS LIKA RÄTT ATT FINNAS TILL, TILL FULLO, FULLT UT!!!

  Då vore man mänsklig på riktig, och inte som idag, en massmördare Stalin i föranleder med ett mjukt inställsamt sliskigt Bä!

  • Bokstavligen kommer jag bara på en. Bildligt gäller oavsett kön. Med hänvisning till föregående P-inlägg undrar jag vem bor numera i Sagerska Palatset? Ett känt varumärke blev över en natt en ladugård.

   8
   1
 2. Kul att Erdogan ser sig som en kastrerad tjur. Annars brukar muslimer vara potenta och ha många barn med många fruar.

  20
  1
 3. VARFÖR RAPPORTERA OM VERKLIGHETEN???

  ”Det var tyvärr länge sedan SR Ekot hade riktiga nyheter, alltså sådant som inte annars skulle ha kommit fram.

  Och det lär tyvärr dröja väldigt länge innan SR Ekot kommer att ha det.

  Om någonsin.

  Istället tycks SR:s fokus numera ligga på det känslomässiga och personliga planet.”

  GÄLLER ÄVEN SVT SOM SVIKER I VANLIG ORDNING.

  44
  1
 4. Adolf hade sldrig lyckats med sitt förskräckliga värv utan makten över media. Därför placerades adolfs offer högt upp i medias maktsfär, som en garanti för att en my adolf inte ska få chansen.
  Nu med massor av möjligheter att sprida tankar och ord måste hårdare tag tas för att förbjuda ”fel” åsikter. Se kulturministerns agenda, mobbning på redaktionerna, kapning av statliga verk och andra maktinstanser.
  En av nyckelformuleringarna är ”några som det varit så synd om kan ju inte vilja illa”, och med den så flyttar sig folk samt attackerar de som nu utpekas vara onda!

  21
  1
 5. Ja det var verkligen ett slagfärdighet turkiskt ordspråk.
  Erdogan är väl också en småväxt person? Hur liten är då puttefnask när han ser ut att vara en halvmeter kortare än Erdogan på bilden.
  Puttefnask har säkert ett rejält mindervärdeskomplex och självhävdelsebehov.
  Nu har Puttefnask skaffat sig en massa leksaker och ska visa världen hur duktig han är.

  35
  7

Kommentera