När omprövar Tyskland beslutet om att stänga kärnkraften?

KÄRNKRAFT. Tysklands närings- och klimatminister Robert Habeck utesluter inte en förlängd drift av kärnkraften mitt under brinnande Ukrainakrig. Samtidigt närmar sig landet en energikollaps som gör att den tyska regeringen inte kan tacka nej till rysk gas, varnar energiexperten Staffan Reveman till TN.

Tysklands förbundskansler, socialdemokraten Olaf Scholz. Bild: World economic forum

Flera tyska kärnkraftverk har stängts på kort tid, och inom ett år ska ytterligare tre kärnkraftverk stängas. Det är de sista i Tyskland. Det har varit planen i över ett decennium. Samtidigt ska landet fasa ut kol ur energimixen och ställa om till ett samhälle som slukar allt mer el.

Kritiken mot utfasningen av kärnkraften har ökat på sistone och sedan elpriserna sköt i höjden i december har även den tyska opinionen svängt något, enligt flera undersökningar.

Sedan Ryssland invaderade Ukraina har pressen på den tyska regeringen ökat ytterligare. Den stora skräcken är om Ryssland stryper gasen, vilket kommer att leda till ytterligare elprischocker för tyskarna.

Läs vidare på Tidningen Näringslivet…

Inga bidrag till politiska partier. Svenskt Näringsliv förhåller sig till politiken i sak. Men till skillnad från LO tar vi inte ställning för eller emot politiska partier och vi ger heller inte ekonomiska bidrag till något parti.

-Pettersson tycker inte det ska köpas någon gas eller olja eller något annat av Ryssland förrän landet blir normalt, det gynnar bara uppbyggnaden av den ryska diktaturen…

Jeander – Putins krig

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera