Zelenskyj till Putin: Vad vill du att vi ska göra?

UKRAINA. Frankrikes president Emmanuel Macron har haft ett 90 minuter långt telefonsamtal med Rysslands president Vladimir Putin.

Steget Efter Den Ryska björnen

Samtalet var det tredje mellan Macron och Putin sedan invasionen inleddes den 24 februari.

Under samtalet sa Putin att Ryssland kompromisslöst kommer att fortsätta strida i Ukraina, mot vad han kallar ”militanta väpnade nationalistgrupper”.

Putin sa också att målen för Rysslands operation, en demilitarisering och neutral status, kommer att uppnås oavsett vilket. 

Den ryske presidenten sa också att alla försök från Kievs sida att fördröja förhandlingarna kommer att resultera i att Moskva utökar sina krav.

Om Ukraina faller står de baltiska länderna näst på tur. Det var den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs besked under en pressträff.

”Tro mig”, tillade han, samtidigt som han bad om mer militärt stöd från väst.

Zelenskyj passade även på att tala direkt till Vladimir Putin, och sa att direkta samtal mellan de två presidenterna är enda sättet att få stopp på kriget.

”Vi attackerar inte Ryssland och vi har inga planer på att attackera Ryssland. Vad vill du att vi ska göra,” frågade Zelenskyj med adress till Putin.

Under torsdagen pågår samtal mellan representanter för Ukraina och Ryssland i Belarus. Samtidigt uppger Putin att ”allt går enligt planerna”.

AFP, Reuters, Financial Times…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Zelenskyj till Putin: Vad vill du att vi ska göra?


 1. Denna “följa John sketch” närmar sig raskt nu, ni har vällan tjackat jodtabletter ?

 2. Är det bara jag som är tokig, eller kan någon vettig person här rätta mig.

  Alldeles nyss stod världens ledare och ville låsa in oss åratal,och tvångsvaccinera alla, inklusive nyfödda.

  Nu är dessa banditer plödsligt hjältar, räddare av den fria världen.

  Alla dessa ledare vi ser varje dag är medlemmar i WEF, även Putin som tidigare hade en hedersplats på deras hemsida.

  Så min enda förklaring är att detta med Ukraina är bara ett sätt att förstöra världen, och genomföra deras så hett efterlänktade reset.

  Så tyvärr är detta slutet för västvärlden, snart så äger vi inget, och är så lyckliga så.

  Dom som överlever vill säga.

  13
  1
 3. En och annan video kommer ut från Ukraina och en del är säkert propaganda. Men de uppgifter som sipprat ut är att 80% av de ryska soldaterna är värnpliktiga som fick reda på att det var en övning de skulle ut på. Sedan blev det lite allvarligare… många är djupt desillusionerade och förstår inte vad de gör i Ukraina. Nu var det sårade soldater som var tillfångatagna eller övergivna och som frågades ut, svarsalternativen var ju inte så många och man vet ju inte hur de klippt.
  När forna Sovjet invaderade Tjeckoslovakien 1968 (det var ett land på den tiden) fick man byta ut soldaterna efter en vecka då de blev alldeles knäckta av att man bad dem åka hem igen och inte var den befrielsearmé som de trodde att de var.
  Historien upprepar sig?

  14
  3
 4. Det den fege uslingen Putin sysslar med kommer storligen att skada Ryssland.Hans korkade svammel är lögnaktigt och verklighetsfrämmande. Slutar förr eller senare som pajasen Hitler. INGEN normal människa efterfrågar detta vansinne.

  17
  5
 5. Det bästa vore om presidenterna Zelenskyj och Putin, kunde mötas på “neutral” mark. Exempelvis Kina eller Indien. De la ju ner sina röster om sanktioner i säkerhetsrådet.

  15
  5
 6. Putin är inte riktig i huvudet.

  Inbillar han sig att även om han via sin terror tilltvingar sig denna utpressning att resten av världen kommer att förlåta?
  Det blir Ryssland som i längden kommer att lida för Putins imperialism.

  34
  16
 7. Petterssons lysande briefing är upp till par med STORA bättre än lilla svt

  24

Kommentera