Välkomnas alla i hemvärnet nu?

Intresset för att gå med i hemvärnet har ökat dramatiskt de senaste dagarna. Viljan att försvara likaså? Frågan är om alla som vill verkligen får?

Media berättade för någon vecka sedan att antalet ansökningar till hemvärnet ökat rejält. På bara en månad ansökte 1 000 personer om att få ingå i det svenska försvaret där hemvärnet utgör en betydande del med sina idag cirka 20 000 frivilliga.

Att försvara sitt land mot fiender ligger i väldigt mångas intresse, men frågan är om alla får göra det? Alternativa medier tog i januari upp fallet med Evelina Hahne som tränade stenhårt för att få ingå i hemvärnet. Hahne ansågs dock ha fel åsikter, eller rättare sagt. Hon sympatiserar med ett parti som delar av Försvarsmakten inte gillar.

I orostider som vi just nu upplever borde alla som vill försvara Sverige vara välkomna. Att man tycker att en spade är en spade och inte en kratta borde i sammanhanget vara helt ointressant. Likaså de som anser att svensk migrationspolitik förändrat det svenska samhället på ett dramatiskt sätt.

Igår berättades det att 6 av 10 svenskar vill försvara Sverige mot Putin och andra fiender. Av dessa tillhör majoriteten de tre konservativa partierna SD, M och KD. Störst är viljan bland Sverigedemokraternas väljare där 73 procent säger sig vilja försvara landet. Precis, de väljare som delar av Försvarsmakten inte har mycket till övers för.

Så frågan är öppen. Är alla som vill välkomna att försvara Sverige?

12 thoughts on “Välkomnas alla i hemvärnet nu?

 1. Feminister och andra alternativa kön går före Svenska män som vill försvara vårt land!

  12
  1
  • Alla ska med….utom SD. Hur många troende muslimer finns i försvaret idag! Och var ligger deras skäggiga lojalitet i händelse av ofred?

   15
   1
  • För övrigt så är Petterssons sida värd allt guld i världen! Pettersson och jag är oftast över ens! Pettersson! Din sida är god som guld!

   12
 2. Man får hoppas att gängkriminella inte släpps in i hemvärnet. De ingår inte i den gruppen som behöver bli bättre på att kriga.

  19
 3. Det är bara de som försvarar den socialdemokratiska världsbilden, som får vara med! Och deras system!

  SÅ DET ÄR DETTA VI SKA FÖRSVARA!!!???

  Frågan är idag, om vi ska försvara oss överhuvudtaget???

  För frågan är inte MOT VEM, utan FÖR VAD??? Och för och av vilka???

  Naturligtvis är Putin en huligan och våldsverkare, men är våra styrande så mycket bättre då, I FÖRLÄNGNINGEN, MOT OSS???

  För ETT FOLK, har rätt till ett eget fritt land och suveränt territorium!!!

  HAR VI DET DÅ???

  Har vi ens ett folk längre???

  Det är förgjort, liksom vår suveräna rätt att själva bestämma över vårt territorium.

  DET ÄR DET MESTADELS JU DE INKOMMANDE SOM GÖR, OCH SOM GES PRIVILEGIER ÖVER OSS!!!

  Vi bestämmer inte ens FRITT i vårt eget land!!!

  UTAN VI SKA ENDAST TYCKA, TÄNKA OCH HANDLA, ENLIGT DEN SOCIALDEMOKRATISKA MODELLEN!!!

  ANNARS, blir vi bekämpade, och kan t o m bli fängslade för våra antisosseåsikters skull!!!

  SÅ VAD ÄR DET VI FÖRSVARAR, OCH FÖR VEM??? OCH ÄR DET VÄRT DET???

  32
  3
 4. Det ska vara riktiga svenskar i försvaret. Skäggbarnen har ju redan bevisat att de lämnar land, kvinnor och barn. Inga bankomatflyktingar i mitt hemvärn. Men där är väl jag och aporna överens?

  37
 5. Alla ska med….utom SD. Hur många troende muslimer finns i försvaret idag! Och var ligger deras skäggiga lojalitet i händelse av ofred?

  41
  1

Kommentera