Ryssland stänger luftrummet för Sverige och 35 andra länder

UTRIKES. Ryssland stänger luftrummet för Sverige och 35 andra länder, skriver Reuters. Det är ett svar på att länderna har stängt sitt luftrum för ryska flyg, skriver den ryska flygmyndigheten på sin hemsida.

Det statliga ryska flygbolaget Aeroflot var tidigare ett ökänt bolag, med gamla ryska plan. Nu har flygbolaget en av världens yngsta och modernaste flygplansflottor bland samtliga storflygbolag, bestående av Airbus A330 och Boeing B777 långdistansflygplan.

Tidigare meddelade den ryska utrikesminister Sergei Lavrov att han ställer in ett besök till Genève eftersom hans flygplan inte skulle fått passera genom EU:s luftrum.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland stänger luftrummet för Sverige och 35 andra länder

 1. Kortaste flygvägen mellan Europa och Japan går över Ryssland. Nu blir det mycket högre bränslekostnader för flygbolagen i de bestraffade länderna, däribland Sverige.

 2. Stormästare av Gripen har gått ut tiden

  Familj, vänner, SAAB och Flygvapen- piloter har tagit avsked. Stormästaren av Gripen Orden har gått ur tiden. Stig ”Stickan” Holmström lämnade jordelivet efter en kort tids sjukdom. Han blev 81 år. Stickan var provflygaren på SAAB som flög Gripen första gången 9 december 1988. Han började i Flygvapnet i kullen 593 med en realexamen som grund och fick sin ”Vinge” påföljande år 1960 under kalla krigets dagar. Han kom från Åtvidaberg och var bäst i sin grupp.
  Han blev placerad på F 3 Malmen där han och nio kamrater utbildades på J 29 Tunnan. Fortsatte sin utbildning till officer och någonstans på vägen såg Flygvapnet Stickans förmågor och han blev provflygare. Han blev civilistflygare hos SAAB till pension. Han var tystlåten, en bra kamrat och den bäste flygaren.

  Efter begravningen kom en fyrgrupp 39 Gripen lågt över Slaka kyrka i Linköping. Detta var en hälsning till Stickan som nu är i Molnet, då blott piloter kan flygs bland änglar.

  Nu idag är inte Försvarsmakten vad Sveriges försvar en gång var. För fred rusta för krig. Med hopp att Putin erbjuder fred till Ukraina. #StandWithUcraine

  Googla Stig Holmström

  7
  1
 3. Till ämnet, Aeroflot har sannolikt köpt sina nya Airbus och Boeings på kredit, vilket innebär att långivaren har en osäker tillgång (jmf Sv. Exportkrediter till Iran och Koreas volvobilar), Långivarna (??) kommer förhoppningsvis få tillbaka pengarna nu när ryska tillgångar är frusna i väst.eftersom det finns en risk att flygplanen aldrig kommer att flyga mer om Putin inte accepterar President Zelenskyj krav, Det finns alltid nya kort i kortleken. Om den lille inte vill acceptera kanske det finns en officer i bakgrunden som gör vad som skall göras men denna gång får det inte vara felriktat. Året var 1944 den 20 juli. .

  5
  7
 4. Vad Niklas R skriver tycker jag var roligt. Trollen har ingen humor, Det kan komikern Zelenskyj göra show av.

  9
  4
 5. Midt- og Vestsjællands Politi pressemeddelelse.

  Køge havn bliver militært område
  Der etableres et militært område på Køge Havn i morgen i forbindelse med det danske bidrag til Nato-styrken
  Forsvaret etablerer et midlertidigt militært område på Køge Havn i forbindelse med læsning af sensitivt materiale.

  Midt- og Vestsjællands Politi, der har lavet aftalen med Forsvaret.

  Forsvaret oplyser til Ekstra Bladet, at der skal sendes køretøjer og materiel til Estland i forbindelse med det danske bidrag til Natos tilstedeværelse i området.
  Omkring 200 danske soldater vil være til stede i Nato-styrken i Estland.

  Området træder i kraft 1. marts og ophæves igen 4. marts klokken 23.59.
  Opdateres.

  8
  1
 6. Att Putin är en dumskalle betyder inte att alla ryssar är det.
  Att ge sig på någon för de är från Ryssland, är lika fördomsfullt som att ge sig på någon som röstar med SD.

  Vi skall vara medvetna om att det t.o.m. finns rättskaffens sossar även om de inte får ledande positioner i sitt parti.
  En rysk diktator är roten till det onda som sker i Ukrania.

  37
  6
  • Håller med. Verkligen synd om 95% av alla ryssar som är på väg mot Sovjet 2.0. Vi hade en ganska öppen värld tills nu.

   8
   5
   • @Olof.p, Synd om Rysslands som istället blir Sovjet 0,5.Hoppas att Putin ger Zelensky vapenvila men jag tror det inte och inte heller tror jag President of Ukraina POU kommer att acceptera om han inte har EU och USA i ryggen, Breaking News samtalen har avbrutis och det skall bli en andra omgång,.President Biden i säkerhetssamtal med allierade NATO. källa CNN

 7. Förväntat. Inte för att någon skulle vilja flyga till Ryssland men det kan ju bli intressant för de ryssar som nu blir utkastade från olika europeiska länder hur de ska kunna ta sig hem.

  27
  9
   • Vi kan väl slappa av dem i Kiev, så att de får smaka på vad Putte gör med civila. Så kan de ta med sig detta och berätta om det när de kommer hem. Om de kommer hem. Inte för att det är deras fel, men vad som behövs tycks vara tillräckligt motstånd inom ryssland för att få stopp på Putte. Alla andra kan han ju bomba, men bomba de egna invånarna?

    13
    14

Kommentera