Taiwan på helspänn efter ryska invasionen

UTRIKES. Taiwans president har uppmanat till ökad bevakning och militära aktiviteter som en effekt av Rysslands invasion av Ukraina, enligt The Guardian.

Taiwan och det ockuperade fastlandskina.

I likhet med Ukraina befinner sig Taiwan i skuggan av en stormakt som gör anspråk på dess territorium. För Taiwans del är det Kina man är orolig för.

Taiwan har alltid varit en omistlig del av Kinas territorium. Det är ett obestridligt historiskt och rättsligt faktum, sa en talesperson för Kinas utrikesdepartement i onsdags.

Talespersonen avfärdade samtidigt jämförelserna som görs mellan kriget i Ukraina och relationen mellan Kina och Taiwan.

-Pettersson tycker det är dags att kommunisterna lämnar tillbaka fastlandet till de fria kineserna samt att de lämnar tillbaka Tibet till tibetanerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Taiwan på helspänn efter ryska invasionen

 1. Jag är väldigt nyfiken på vad Peking och Moskva kom överens om vid sina förhandlingar inför OS. Peking hade lätt kunnat stoppa ryssarna från att invadera Ukraina, men det gjorde det inte. Vi får väl se vad som händer, men jag förmodar att folket i Formosa skiter på sig av skräck

 2. Eldar USA, NATO och EU på oron i världen ytterligare så finns ju risken att Kina gör slag i saken och inkorporerar Formosa-Kina och kanske även Kim gör slag i saken och tar över Sydkorea.

  5
  6
  • Det är Ryssland och Putin som eldar. Har du inte sett nyheterna och lagt märke till att Putin invaderat ett fredligt grannland utan anledning trots att han lovade att det bara var en övning på rysk och belarusisk mark.

   Putin ljuger hela tiden och sådana människor går inte att lita på.

   9
   2

Kommentera