Reinfeldt: Försvaret är ett särintresse

FÖRSVARET. ”Ryssland vill störta demokratierna och ersätta dem med auktoritära styren”, säger tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt från TV-sofforna med anledning av situationen i Ukraina.

Försvaret är ett särintresse, sade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) när han för första gången kommenterade de senaste veckornas försvarsdebatt i DN år 2013. Statsministern kallade debatten märklig och sade att det inte finns något militärt hot mot Sverige i dag som motiverar ett territoriellt täckande försvar.

”Det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim och i östra Ukraina, men inte på det sätt man agerar”, sade Fredrik Reinfeldt enligt SvD efter Rysslands inmarsch i Ukraina år 2014. För dessa ord fick dåvarande statsminister Reinfeldt hård kritik. ”Obehagligt”, felaktigt och uttryck för ”eftergiftspolitik” mot Ryssland, sade professor Wilhelm Agrell då.

-Pettersson undrar hur någon tv-redaktion kan låta den mannen uttala sig som expert i försvarsfrågor. Reinfeldts intresse som statsminister var att straffa de väljare som hade röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen. Sverige kom i tredje eller fjärde hand.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Reinfeldt: Försvaret är ett särintresse

 1. Undrar hur det står till ned omdömet hos tv-ledningar som tar in denna figur till att sitta i rutan och sprida sin dynga. Han har väl ställt till med tillräckligt elände som han har.

 2. Varför bjuder man in denne man som expert ? Det enda han är expert på är att fylla sin egen plånbok.En globalistlakej som borde förpassas in i glömskan.Carl Bildt är av samma skrot och korn så vi betackar oss för dessa föredettingar…

  34
 3. Reinfeldt fick 100 000 kr för 45 minuter på Elmia. Hur mycket fick han av våra tvångsinlösta pengar av SVT?

  30
 4. Själv tycker jag att det är märkligt att Landsförrädare får sitta i TV och
  tycka , denne figur som ställt till så mycket skit för landet Sverige borde
  få en fet spark i arslet ut ur landet, men det visar också hur dåligt omdömme
  som media besitter, att han får bli kvar i partiet M visar även på att
  Ulf kristerssons omdömme inte är av bästa sorten!
  F.R är ansvarig för att det destruktiva MP har härjat och förstört stora
  delar av landet, en sådan man ska inte ha åsikter, utan enbart förakt!

  51

Kommentera