Ukrainas grannländer sa nej till syrier – välkomnar ukrainare

INRIKES. Miljoner människor kan tvingas på flykt i händelse av en fullständig rysk invasion – och Ukrainas fyra grannländer Polen, Ungern, Rumänien och Slovakien förbereder sig nu på det värsta.

Ukraina med grannländer. I Belarus och Moldavien har Ryssland trupper, de andra, Rumänien, Ungern, Slovakien och Polen är beredda att hjälpa till.

Samma länder sa under flyktingkrisen 2015 nej till att ta emot flyktingar från Syrien – men förbereder sig nu för att ta emot människor som flyr från Ukraina.

”Det finns en stark solidaritet med Ukraina och ukrainare som tvingas fly kommer vara välkomna till EU:s länder”, säger EU:s migrationskommissionär Ylva Johansson (S).

-Pettersson säger att Ukrainas grannländer är klokare än Ylva Johansson (S). Givetvis ska man hjälpa sina grannar, det borde araberna och Ylva inse…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ukrainas grannländer sa nej till syrier – välkomnar ukrainare

 1. Polen har sedan tidigare en miljon Ukrinare som arbetar och försörjer sig. Självklart tar de gärna emot mer välutbildad kompetent arbetskraft.

  • Bra fråga, hon har ju lite pudlande att ta itu med:

   ”Ryssland varken tar Kiev eller gå in till Ukraina överhuvudtaget.”
   https://tinyurl.com/2a3zh7wn

   ”Har Putin anspråk på Donetsk?”
   https://tinyurl.com/47nbbr9k

   ”Putin är det bästa som hände mitt kära land på sista 25 år”
   https://tinyurl.com/27rzsv7w

   Okej, USA/Nato osv har sin bakgård och är inte heller perfekta, ställer till det ibland, men det är i vart fall demokratiska system som styr handlandet.

   Sen tror jag att i denna inledningsfas så är Ryssland egentligen i första hand ute efter att avväpna Ukraina, möjligen installera en Moskva-trogen statsledning i Kijev. Man få hoppas att det blåser över snart. Mina tankar går i förstone till civilbefolkningen, oavsett det är ukrainare eller ryssar som drabbas av krigets fula ansikte.

   10
 2. Stänggräddfilien för importen av muslimer och öppna den för vårt broderfolk i Ukraina.

  38
  1
 3. Naturligtvis tar man emot riktiga, duktiga och arbetssamma människor, som på sikt tillför mottagarlandet skattemedel. Jämfört med vad socialisterna släpat in i vårt land. Det säger en hel del om kunskap/förstånd bland våra politiker. Börja slänga ut parasiterna och gör plats för ev ukrainska flyktingar.

  95
  1
  • Kan bara hålla med. Gissar att om vi hade tagit emot motsvarande antal ukrainare istället för folk från mena länderna så hade vi inte behövt läsa om assistans bedrägerier och gängkonflikter var och varannan dag.
   Tack 7-klövern för vad ni gjort för Sverige.

   85
 4. Grannländerna är helt klart rasister, inga muslimer? Hur skal dom säkra välfärden? Jag fattar ingenting men som tur är gör tydligen vår regering det.

  61
  7
 5. Helt rätt Pettersson! Grannländerna kloka – Ylva Johansson har så vitt jag kommer ihåg aldrig visat klokhet…

  87

Kommentera