Ryssland attackerar Kiev

UTRIKES. En rysk offensiv med sikte på Ukrainias huvudstad Kiev har inletts. Trupper har tagit sig in i huvudstadsregionen.

Ryska helikoptrar. Foto: Alexander Zemlianichenko Jr.

Ryska helikoptrar har inlett ett flyganfall mot flygplatsen Gostomel strax utanför Kiev, uppger ukrainska myndigheter enligt Reuters. Ukraina har skjutit ned tre av dem, enligt myndigheterna.

Bilder som sprids i flera medier visar helikoptrar, stridsflygplan och rök i området kring flygplatsen.

Militärflygplatsen Gostomel är en av tre flygplatser i Kiev och ligger ett par mil nordväst om stadskärnan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ryssland attackerar Kiev

 1. Den kriminelle Putin skall ställas inför rätta som den krigsförbrytare han är. Hoppas den tiden kommer så småningom. Han skall naturligvis efterlysas som internationell brottsling.

  13
  16
  • Märkligt; fler tummen ner än tummen upp. Är hela världens rysstroll mobiliserade eller!? Femtekolonnarna, putinisterna, svenska freds, och dumtrollen är alla vakna och härjar fritt. På sidor som blockerar ryska IP-adresser är det däremot tyst och lugnt, så det är ju tydligt var putinälskandet kommer ifrån. Så klart finns det en och annan intelligensbefriad hillbilly även inom vårt lands gränser också, men de är som tur var ganska få.

   11
   10
 2. två saker
  1. Putin har knappast ensam (även om speciellt svensk media tycker det) tagit beslutet om ett anfall. Precis som i USA så har hökarna stor inflytande.
  2. Vad kom Peking och Moskva överens om i de förhandlingar som var före OS? Vi vet att när USA var upptagen med att hota om krig om ryssarna placerade robotar på Cuba så gick Kina in i Indien. Är det en upprepning vi ser här, kommer kineserna att slå till mot Formosa nu när USA är upptaget med andra problem.
  Som kinesen sa: den som lever får te

  40
  3
 3. Detta är inte till Putin och Rysslands fördel. Förhoppningsvis är det snart över, och Putin avsatt som ledare.

  42
  17
 4. I Expressen frågar sig en krönikör ”varför trodde alla att alla krig var slut i Europa?”, svaret är väldigt enkelt, samma sjuklöverpartier och PK-sekt som trodde att massinvandring från Menaområdet var en stor vinst och lyckodrag för Sverige trodde att den eviga freden var kommen.

  88
  • Vad var det nu han sa, Neville Chamberlain, när han 1938 kom tillbaka till England och viftade med en lapp. ” Peace in our time’.

   34
   2
   • Exakt, en annan idiot som talade, precis som det låtit från alla sk journalister den senaste tiden. Vänta bara tills avhuvningarna börjar här i Sverige, påhejat av PK och kommunisterna, det bästa är iaf att deras huvuden rullar först.

    28
    2
  • Alldeles rätt , tittade på presskonferensen från regeringen där stod Sveriges skarpaste politiker, en skatte direktör, ett kronvrak o en konsumkassörska. Dessa stjärnljus skall styra Sverige under den värsta krIsen Europa upplevt på många år

   50
   1
 5. Det är inte bra att Rysslad börjar agera som USA och går in i länder utan vara inbjudna Vart är vi på väg

  31
  22
 6. NATO meddelar att de inte kommer göra någonting militärt. De lämnar Ukraina åt sitt öde.
  Kan vara vär att notera för svenska politiker som tillbringat decennier med att nedmontera svenskt försvar.

  82
  1
  • Svenska socialdemokratiska politiker kommer ändå inte att förstå. De har tidigare visat total brist på historiekunskaper.
   Ryssarna verkar ha visat att man daltar inte med Ryssland. Tar man inte varningar på allvar så får man ta konsekvensen.

   68
   3
  • Nato har hela tiden sagt att de inte kommer att gå in med trupper så det är inget nytt.

   Däremot bidrar de militärt med en hel del vapen och utbildning.

   Även Sverige har haft och kanske har några instruktörer på plats.

   14
   15
   • Inte vårat krig så svensk personal ska inte riskera livet. Det där är till syven och sist ett krig mellan Ryssland och USA. Vi har ett lågnivå krig här hemma som man borde ta hand om först. Men det är enklare att sopa hos andra än hos sig själva

    36
    4
  • De kanske utlyser en icke-flygzon över Ukraina vilket kommer att ställa till det för ryssen.

   11
   10
  • Tiden går som bekant fort och det är inte så länge sedan Sveriges före detta statsminister och landsförrädare Reinfelt kallade vårt försvar för ett särintresse, den dumma f-n.
   Och nu anlitas denne som expert i statstelevisionen, fy f-n!

   51
   • Ja, varför dammar man av Renfield just nu?? Hoppas Ukraina inte har betraktat försvaret som ett särintresse!

    21

Kommentera