Det går utan massinvandring

VALET 2022. Efter valet 2018 där Sverigedemokraterna fick 29 procent av rösterna i Sölvesborg och skapade ett majoritetsstyre tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och lokala SoL-partiet. Koalitionen kallar sig för ”Samstyret”. – Vi för en mer näringslivsvänlig politik, vi har inrättat ordningsvakter, patrullerande väktare, kameraövervakning och belysning på otrygga platser, säger Sverigedemokraternas kommunalråd Louise Erixon.

Louise Erixon SD, kommunalråd i Sölvesborg. Bild: Facebook

Kommunen har god ekonomi och enligt en Sifo-undersökning har Sverigedemokraterna stärkt sitt stöd bland väljarna i Sölvesborg.

Från Louise Erixons Facebook

Befolkningsutvecklingen drar iväg

Sölvesborg bryter ny mark och en sannolik ny trend börjar skönjas med positiv befolkningsutveckling – långt över prognoserna och långt bättre än resten av länet. Med ökningen på 0,5 procent från prognos ökar vi nu intäkterna i form av skatter och statsbidrag med cirka 3,8 miljoner kronor.

Detta är första gången som något liknande händer utan några bakomliggande faktorer såsom exempelvis massinvandringsåren runt 2015 och då det nya bostadsområdet i Ljungaviken byggdes. I övrigt har Sölvesborg gjort sig kända för en ganska blygsam befolkningsutveckling. Detta stillaståendet har varit viktigt för Samstyret att vända då Sölvesborg är en äldre kommun, med framförallt många äldre äldre.

Nyfödda och inflyttade yngre behövs för att vi ska kunna säkra en välmående välfärd också långsiktigt.
Jag har personligen haft samtal med lokala mäklare under den senaste tiden och dessa har rent ut sagt varit lyriska över den stora inflyttningen. Jag träffar glada nyinflyttade i min vardag hela tiden på ett sätt som jag aldrig gjort förr. Den positiva utvecklingen vittnar om ett helt nytt slags intresse för Sölvesborg som boendekommun. Här sticker vi ut och vågar och det lockar nya invånare.

Vi har idag en helt ny relevans och attraktivitet i Sverige, vilket också varit en tydlig politisk strategi från Samstyret. Vi vill fortsätta öka skattekraften i vår kommun genom ett målmedvetet arbete med trygghet, lokal sammanhållning, restriktiv migration, småskalighet, bra äldrepolitik, ett rikt föreningsliv och en förbättrad skola. Vi vill fortsätta utgöra ett gott exempel i kommunsverige med en unik närhet mellan politik och den enskilda medborgaren. På många platser runt om i landet känner sig svenskar rotlösa och ensamma idag och där ska Sölvesborg finnas som en motkraft och erbjuda livsglädje och gemenskap. I Sölvesborg finns det som många idag går och längtar efter – ett mindre samhälle med stark lokal identitet och en väl utbredd stolthet. För vi är alla stolta sölvesborgare!

Välkomna hit, alla nya invånare och välkomna hit alla ni som just nu sitter och funderar på att flytta till Sveriges bästa kommun. Det känns lite bättre att betala skatt här än någon annanstans. 😉

Från Louise Erixons Facebook

-Pettersson noterar en som är avundsjuk ”– Det är en klassisk högerpolitik med inslag av SD-politik som förs här”, säger Johanna Beijer, Socialdemokraternas oppositionsråd i Sölvesborg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Det går utan massinvandring

 1. När man läser dagens alla nyheter i olika medier är det mest krig och elände . Humöret sjunker och man deppar över tillvaron.
  Plötsligt kommer det några små ljuspunkter.
  (MP) backar
  (S) backar
  Annie Lööf gör bort sig i TV
  Kunde vi bara bli av med Putins galenskaper , så vore tillvaron inte så tokig ändå .

  10
 2. Det är det här som inte får berättas om!
  Alltså av media och politiker, sölvesborg visar att allt går att lösa på ett annat sätt än det som den globalistiska och mångkulturella agendan förespråkar!
  Så, allihopa, sätt igång och sprid så ALLA får veta!

  38
 3. Man får absolut inte jämföra Sölvesborg och Malmö , då havererar värdegrunden .
  Lyft fram de bästa kommunerna som goda exempel.
  Lyft fram de bästa skolorna som goda exempel.

  45
 4. Sossarna behärskar bara nedmontering av den svenska vänligheten och välvilja. Allt sossarna rör vid blir till skit.

  85

Kommentera