Även Turkiet fördömer det ryska erkännandet av utbrytarrepubliker

UTRIKES. Turkiets president Erdoğan fördömer det ryska erkännandet av två utbrytarrepubliker i östra Ukraina.

Steget Efter

Samtidigt som Turkiet är allierad med Ukraina och bland annat säljer vapen till landet har president Erdoğan också nära band till Rysslands president Putin.

För Turkiet gäller nu en diplomatisk balansakt när man ska stödja Ukraina utan att reta upp Ryssland för mycket, då de ryska relationerna är viktiga för Turkiets ekonomi genom bland annat energi, handel och turism.

Putin och Erdoğan. Bild: Rysslands regering

-Pettersson noterar att Sveriges handel med Ryssland är liten. Ryssland kommer först på 15:e plats när det gäller storleken på handelspartner.

Det hindrar inte att det kan finnas enskilda företag som kan drabbas hårt av sanktioner mot Ryssland och Sverige som land kommer att drabbas av högre energi och bränslepriser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Även Turkiet fördömer det ryska erkännandet av utbrytarrepubliker

 1. Snart har Putin inga vänner kvar bara trollen här på bloggen men de är väl avlönade av Putin. Också finns det säkert någon gammal kommunist kramare som drömmer om fd Sovjetunionen och tror att Putin ska vrida tillbaka klockan.

  8
  18
 2. Turkiet fördömer Rysslands intervention. Okej, vad anser partiledaren för Nyans, Mikail Yüksel? Är han för eller emot?

  14
  1
   • Thomas, hur blir det med Famagusta, ska de bygga upp allt de stal från staden, t.o.m. elementen, ja allt fick fötter från hotellen i staden.
    Varit där 2ggr i början av 2k talet,aldrig mer, inget fel på folket men systemet.

  • Och de ockuperar en del av Cypern. Kan inte minnas att det varit så mycket snack om den saken, men alla regler tycks gälla olika beroende vilka som gör vad.

   4
   1

Kommentera