Guterres rasar mot Putin: FN ingen à la carte-meny

UTRIKES. FN-chefen António Guterres rasar enligt France24 mot den ryske presidenten Vladimir Putins beslut att erkänna Luhansk och Donetsk i östra Ukraina som självständiga regioner samt skicka militära styrkor dit. Generalsekreteraren kräver att medlemslandet Ryssland följer de överenskommelser som FN fattat. Principerna i FN-stadgan är inte en à la carte-meny. Medlemsländerna har antagit samtliga och måste tillämpa samtliga, säger Guterres.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres Bild: FN

Guterres är dessutom kritisk mot att Ryssland kallar styrkorna ”fredsbevarande”. – När ett lands soldater går in i ett annat lands territorium utan samtycke är det inte opartiska fredsbevarande styrkor.

Uttalandet är ett av det skarpaste han riktat mot ett medlemsland sedan han tillträdde posten som generalsekreterare för drygt 6 år sedan, och kommer som svar på Putins beslut att erkänna utbrytarregionerna Luhansk och Donetsk i östra Ukraina som självständiga och skicka in ryska styrkor dit.

Guterres kallar Rysslands erkännande av utbrytarregionerna i Ukraina för ett brott mot Ukrainas suveränitet och säger att styrkorna som Ryssland ska skicka till området knappast kan kallas fredsbevarande.

FN är inte Petterssons favoritorganisation men ibland har dom rätt…

Putin vill ha en buffertzon mot väst. När tsaren har införlivat Belarus och Ukraina i det Storryska imperiet, vilka ska då bli buffertstater?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Guterres rasar mot Putin: FN ingen à la carte-meny

 1. ”António Manuel de Oliveira Guterres är en portugisisk politiker och diplomat. Han var Portugals premiärminister 1995–2002, ledare för Socialistinternationalen 1999–2005 och kommissarie för FN:s flyktingkommissariat (UNHCR) 2005–2015. Sedan den 1 januari 2017 är han FN:s generalsekreterare.”

  Socialist, flyktingkramare och klimatalarmist. Allvarligt Pettersson, är han ett föredöme? Det är de vänsterblivna med långa fingrar och de som är födda giriga med långa fingrar som utgör hotet mot vanliga civiliserade människor.

  12
 2. Lysande bild @Dave Granlund
  Putin har naturligtvis rätt att tycka, men han kunde åtminstone först ge Biden ett bud på Alaska och då får han bli större. Han vill bli stor, lika stort som Tsar-riket Ryssland var när kommunisterna tog över och Sovjet blev till. Putin tänker. Jag är stor, större än ni tror, Jag är den stora björnen som är farlig och man måste vara varlig. Jag vill ha en sköld mot NATO och Canada är din sköld Joe.

  Historien är att Tsar Ryssland sålde Alaska 18672. Avtalet var på $ 7,2 cirka 125 – 200 miljoner idag, förhandlades fram av dåvarande Rysk och Amerikas representanter, Eduard de Stoeckl, Russia’s minister to the United States, and William H. Seward, the American secretary of state.

  Förhandla är ordet. Ge ett bud på Dombas området till Ukrainas president Levenskyj så ”kanske” Putin gör en bra affär ”om” folket i området vill bli ryssar, Sannolikt är björnen så farlig att ”komikern” skrattar och säger. Visst är björnar farliga och visst måste fåren vara varliga. Jag tar ditt bud för mina får bara du tar och går,

  “FN är inte Petterssons favoritorganisation men ibland har dom rätt.”
  Äntligen pekar Guterres med hela handen. Nu återstår att vänta. Hoppas björnen blivit mätt…

  5
  10
 3. Eu utvecklas i en tilltagande takt till en planekonomi och är väl i ”stor-ryska” intressen redan en kastrerad röd-grön röra som mycket väl kan få utgöra en buffert mot Alaska och de andra imperialistiska staterna på andra sidan pölen Atlanten.
  Ryssarna kommer inte helt lämna oss ensamma utan vill förmodligen ha koll på hur
  islamiseringen utvecklas i ”buffert-regionen” Europa.
  Vi kan ju minnas ”Grosny” Tjetenien.

  6
  1
 4. Herr Guterres borde kanske lära sig lite mer sunt förnuft, vett och sans och vad som händer i det verkliga livet!
  Att Ryssland erkänner en stat som redan 2014 utropade som som den nya ryska federationen, vad är konstigt med det? Ska Ryssland fråga omvärlden vad dom skall tycka och tänka också?
  Tänk vad skurkstaten Sverige har erkänt många andra verkliga skurkstater genom åren!
  Och snacka om att invadera ett land!
  Svenska landsförrädare importerar nu 100,000-tusentals muslimska, slaktare, terrorister, soldater varje år.
  Vad kalals det?
  Det är högförräderi mot Sverige och oss svenskar!
  Men Sverige kanske för långt från Herr Guterres intressesfär för att han ska ingripa/uttala sig?
  Han är bara ännu en högavlönad odugling och fjant som inte alls behövs!

  30
  2
  • Om någon strider mott FN-stadgan, där det står att generalsekreteraren skall vara opartisk i alla sammanhang, så är det väl kommunisten Guterres givetvis gör som Bidén vill

   6
   1
 5. Lysande bild @Dave Granlund
  Putin har naturligtvis rätt att tycka, men han kunde åtminstone först ge Biden ett bud på Alaska och då blir han större. Han vill bli stor, lika stort som Tsar-riket Ryssland var, när kommunisterna tog över och Sovjet blev till. Putin tänker. Jag är stor, större än ni tror, Jag är den stora björnen som är farlig och man måste vara varlig. Jag vill ha en sköld mot NATO och Canada är din sköld Joe.

  Historien är att Tsar Ryssland sålde Alaska 1867. Avtalet var på $ 7,2 cirka 125 – 200 miljoner idag, förhandlades fram av dåvarande Rysk och Amerikas representanter, Eduard de Stoeckl, Russia’s minister to the United States, and William H. Seward, the American secretary of state.

  Förhandla är ordet. Ge ett bud på Dombas området till Ukrainas president Levenskyj så ”kanske” Putin gör en bra affär ”om” folket i området vill bli ryssar, Sannolikt är björnen så farlig att ”komikern” skrattar och säger. Visst är björnar farliga och visst måste fåren vara varliga. Jag tar ditt bud för mina får bara du tar och går,

  FN är inte Petterssons favoritorganisation men ibland har dom rätt. Äntligen pekar Guterres med hela handen. Nu återstår att vänta. Hoppas björnen blivit mätt…

  1
  2

Kommentera