Den bortglömda pandemin: 360 miljoner kristna förföljda i världen

av Raymond Ibrahim

 • ”När talibanerna tog kontroll över Afghanistan försökte de framställa sig som måttliga – men det finns inget tecken på att kristendomen kommer vara något annat än en dödsdom.” – World Watch List-2022.
 • ”Förföljelsen av kristna i Indien har intensifierats, eftersom hinduiska extremister vill rensa landet på deras närvaro och inflytande. Extremisterna ser inte indiska kristna och andra religioner som riktiga indier, och de anser att landet ska rensas på icke-hinduer …” – World Watch List-2022.
 • ”COVID-19-pandemin har erbjudit ett nytt vapen för förföljare. I vissa områden har kristna medvetet förbisetts i den lokala distributionen av regeringsbidrag och till och med anklagats för att sprida viruset.” – World Watch List-2022.
 • I Qatar ”steg våldet mot kristna kraftigt …” – World Watch List-2022.
 • I Bangladesh (#29) sa lokala myndigheter till tidigare muslimer som konverterat till kristendomen som, precis som deras muslimska motsvarigheter, sökte regeringsbidrag, ”att återvända till islam eller bli nekad”.
 • I Centralafrikanska republiken, som ”drabbades hårt av COVID-19-pandemin … blev kristna nekade regeringsbidrag och tillsagda att konvertera till islam om de ville äta.”
 • En annan anmärkningsvärd trend rör det ökande antalet internt eller externt fördrivna människor – 84 miljoner: varav ”ett betydande antal är kristna som flyr från religiös förföljelse”.
 • Minst en fjärdedel – förmodligen fler – av alla hatbrott som registrerades i Europa 2020 var kristendomsfientliga – vilket är en ökning på 70 % jämfört med 2019.
 • Det är talande att de europeiska nationer som lider mest också råkar ha Europas största muslimska befolkningar – nämligen Tyskland (där kristendomsfientliga hatbrott har mer än dubblats sedan 2019) och Frankrike (där två kyrkor enligt utsago blir attackerade varje dag och ibland, precis som i den muslimska världen, med mänsklig avföring).
 • Kort sagt har förföljelsen av kristna, som redan var fruktansvärd, ökat med nästan 70 % under de senaste fem åren, och det finns inga tecken på att det kommer att avta.
 • Hur lång tid kommer det dröja innan denna till synes bestående trend sprider sig till de länder som just nu hyllas för sin religionsfrihet?
År 2021 inträffade ”den värsta förföljelsen av kristna i historien” – med ett genomsnitt på 16 kristna som mördades för sin tro varje dag. Förföljelsen av kristna, som redan var fruktansvärd, har ökat med nästan 70 % under de senaste fem åren, och det finns inga tecken på att det kommer att avta. (Bildkälla: iStock)

År 2021 inträffade ”den värsta förföljelsen av kristna i historien” – med ett genomsnitt på 16 kristna som mördades för sin tro varje dag.

Denna observation kommer från World Watch List-2022 (WWL-2022), och publicerades nyligen av den internationella humanitära organisationen Open Doors. Rapporten rankar årligen de 50 länderna där kristna blir som mest förföljda på grund av sin tro. WWL använder uppgifter från fältarbetare och externa experter för att kvantifiera och analysera förföljelsen över hela världen.

Enligt WWL-2022, om perioden 1 oktober 2020 – 30 september 2021:

”Över 360 miljoner kristna drabbas av förföljelse och diskriminering på hög nivå för sin tro – en ökning på 20 miljoner från förra året. Antalet representerar en av sju kristna i hela världen. I år har man registrerat de högsta nivåerna av förföljelse sedan listan publicerades för första gången för 29 år sedan …”

Läs vidare

4 thoughts on “Den bortglömda pandemin: 360 miljoner kristna förföljda i världen

 1. OCH NU SKA ALLA SOSSAR , CENTERPARTISTER, KOMMUNISTER , MILJÖPARTISTER OCH LIBERALER BLUNDA MED BÅDE ÖGON OCH ÖRON OCH SJUNGA ” HÄRLIG ÄR VÄRDEGRUNDEN ”

 2. Kristna har av tradition redan makt i Sverige därför vill globalister införa muslimsk makt!

  1
  1
 3. Och från ärkebiskopen och dom andra högdjuren inom Svenska Kyrkan
  råder det fullständig tyssssnad när kristna mördas, där fjäskar man hellre
  öppet för Islam.?

  29
  1
 4. Skicka alla muslimer tillbaka till Mellanöstern och Afrika, så kan vi ta emot 2 miljoner kristna som vet hur man arbetar och betalar skatt. Det har visat sig att muslimerna inte är så bra på det.

  26

Kommentera