“Norrman” döms till döden i Somaliland

INVANDRING. Den norske medborgaren Saad Jider Hayd döms till döden i Somaliland. Den högsta domstolen fastställer straffet, enligt norska TV2. Hans advokat Farid Bouras säger att nästa steg blir att be presidenten om benådning. – Bara presidenten och norsk diplomati på högsta nivå kan rädda honom nu, säger advokaten.

Saad Jider Hayd med sin son Mustafa Hayd. Foto: Privat

Händelsen som Saad Jider Hayd döms för inträffade i april 2021. Hayd, som har bott i Norge i över 40 år, var på semester när han hamnade i bråk med en annan man. Han hävdar själv att han använt en sprej mot mannen i försvarssyfte, men att mannen var vid liv när de skildes åt. Dagen därpå väcktes Hayd av polisen, som hävdade att han förgiftat och dödat mannen.

Enligt sonen Yusef har sprejen inte analyserats. – De säger att det är gift utan att ha tagit analyser.

Skumt säger Pettersson. Jag brukar inte ha försvarsspray på mig när jag är på semester och inte annars heller, men norrmän kanske tänker annorlunda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on ““Norrman” döms till döden i Somaliland

 1. En norgesomalier på semester blir dömd för dråp efter att ha sprutat en annan man i ansiktet med en sprej av okänt fabrikat och innehåll.
  Och han blir förvånad över detta när personen i fråga dog?

  20
 2. Lägger Norge två strån i kors för att hjälpa sin ionkvoterade medborgare, så är det ett svek mot de norrmän som får stå för notan.

  24
 3. Pettersson kallar honom norrman. Inte jag. Han kan aldrig bli norrman. Och varför åker man till ett sådant skitland på semester? Han får skylla dig själv!

  26
  1

Kommentera