Ryska statliga medier påstår att Ukraina angripit

UTRIKES. Den ryska, statligt kontrollerade nyhetsbyrån Ria hävdar att ukrainsk militär beskjutit ryskstödda separatister i östra Ukraina under natten mot torsdag, enligt Reuters.

Vladimir Putin vet inget och är oskyldig…

Uppgifterna, som hänvisas till en representant för separatiststyrkorna i Luhansk, gör gällande att åtminstone fyra orter ska ha beskjutits med kulsprutor och granatkastare.
Inga andra medier har hittills rapporterat uppgifterna.

Ukraina förnekar att de angripit och påstår i stället att separatisterna stått för skottlossningen. Både USA och Storbritannien har tidigare varnat för att Ryssland kan komma att använda sig av så kallade ”falsk flagg”-operationer – falska uppgifter om angrepp som förevändning för att agera militärt.

-Pettersson tycker det liknar kriget mellan Ryssland och Georgien 2008, men även Krim 2014. Först var det övningar och Ryssland skulle absolut inte angripa. Sedan sa Putin att han inte tolererarade angrepp på ryska medborgare. Detta efter att ha delat ut pass och gjort utländska medborgare till ryska.

Av Ryssland ockuperade delar av Georgien.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ryska statliga medier påstår att Ukraina angripit

  • Är det inte bättre att du frågar de tusentals som drivits iväg från Krim eller de hundratusentals som var ursprungsbefolkningen och dog i Sibirien, många ättlingar till dem bor idag i Anatolien. Eller fråga de två miljoner tyskar som drevs iväg från Königsberg av ryssarna.

   Jag tror inget land har fördrivit och mördat så många andra människor som ryssarna/sovjeterna de senaste 500 åren.

   Men bra att du hittade ett annat exempel.

   1
   1
 1. Sanningen kommer fram tids nog! Men jag litar mycket mindre väst-PK:s propagandaspridning än Putins utsägelser.

  För vänsterliberaler, VILL att det ska vara Ukraina som är utsatt för Rysslands terror, precis som de VILL att Palestina ska vara utsatt av Israel. De styr informeringen dit! Annat mörkar de!

  Det är som Navalnyj, som de oreserverat tar parti för, mot den “onde” härskaren.

  Varför??? För att det är mest vänster förstås!!! Inte för att de är bättre på nåt endaste sätt! Snarare tvärtom!!!

  7
  2
 2. Ruggigt intressant med ”nyttiga idioter” här idag. Otroligt genomskinligt. Är nog dax för en fortsättningskurs, i konsten att förfalska verkligheten. Verkligen patetiska prestationer.
  Tror att Putin skäms över er!

  7
  3
 3. Samma variant tillämpades 1939 mot Finland. Samma klonade lögner idag. Putin kan sin historia. Men vad har han klykat.

  7
  7
  • Ja Finland är mycket speciellt för mig. Och ryssarnas folkrättsbrott mot Finland och grannlandet Estland är svårtsmält. Lita aldrig på ryska statsledningen säger jag bara. Satan är lögnens fader, ryska statsledningen är dess moder.

   6
   6
 4. Veckans rubriker:

  Ryssland har flyttat en stridsvagn 200 meter till höger.
  – Krig är oundvikligt.
  Ryssland flyttade en stridsvagn 200 meter till vänster.
  – Krig är oundvikligt.

  Ryska soldater gäspar och ukrainarna gäspar…

  USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Polen, Turkiet, Litauen, Tjeckien, Bulgarien, Rumänien och Estland har levererat vapen till ett värde av miljarder dollar.
  – De har beslutat sig för att bekämpa Ryssland till den sista ukrainaren!

  Aldrig tidigare har så många människor i väst förklarat sin förståelse för Ryssland och sitt missnöje med sina egna ledare så offentligt…

  21
  3
 5. Nu kommer jag säkert att bli anklagad för att gå Putins ärenden MEN…..
  Påminner inte det här ganska mycket om upptrappningen innan USA:s anfall mot Libyen 1986 och deras tjat om “weapons of mass destruction” innan de snodde oljan i Irak 2003 ??

  Har verkligen Ukraina så mycket olja att de amerikanska oligarkerna som styr tycker det är värt riskera ett världskrig eller är det chansen att sno Rysslands flottbas på Krim som lockar ?

  31
  4
  • Deras guld blev bortfraktad i samband med oranga revulutionen
   Genom att skicka vapen så kan man ju påtala betalngen är redan erlagd

   7
   2
  • Arbetare
   Ja inte går du våra ärenden, vi vill själva bestämma vår säkerhetspolitik.
   Tänk tex på alla våra stridspiloter som förlorat sina liv på övningar, de gjorde det för vår självständighet, inte för att vara ett lydrike till Ryssland

   1
   1
 6. Om jag säger om Ryssland skulle angripa oss (vilket är kanske osannolikt nu). Hur skulle bloggens putinvänliga reagera då?
  Applådera?

  9
  21
  • Vid en eventuell ockupation så hade de säkert trivts som fisken i vattnet och kanske till och med blivit engagerade i styrningen av samhället i bästa quislingstil.

   4
   6
 7. En del av Rysslands typiska krigsstrategier, ” det var inte vi som började”.
  Nu börjar man provocera fram en påhittad anledning till att slå tillbaka.
  Sen är det igång eländet.
  Så genomskinligt så man vill ta fram skämskudden.
  Inte hänt mycket inom rysk krigsstrategi genom åren, gammelkommunist stilen lever.

  19
  21
  • Det som hänt är att man utökat sin budget till de s.k. rysstrollen. De i väst som får betalt av Kreml för att sprida deras propaganda, och tycka att vi självklart ska gå med på rysslans hot/krav och att allt är USA’s fel trots att ryssland är den som precis tagit över ett annat lands mark. Dessa känns tydligt igen i kommentarsfälten, så även på denna blogg. En tydlig indikation är att de ger “tummen ner” på inlägg som detta, och att man kontrar med “Men NATO då” och “Men USA då”, samt “Ryssland vill bara ha fred” 🙂 Låt dessa femtekolonnare röka ut sig själva genom att låta dem hålla på men samtidigt sakligt bemöta deras argument.

   20
   27
   • “Låt dessa femtekolonnare röka ut sig själva genom att
    1) låta dem hålla på
    2) men samtidigt sakligt bemöta deras argument.”

    1) Att tiga ihjäl psykostiskt handikappade som bloggen gammelkommunister är har visat sig utsiktslöst. Dom är obotligt psykotiska.
    2) Deras argument? Vilka? Dom har knapp lagt fram några, bara påståenden. Argument består av både påstående och stöd/bevis för sitt påstående. Stöd/bevis med låg eller obefintlig sanningshalt gör att “argumentet” är svag eller obefintligt. Det är så kommunister/gammelkommunister “argumenterar”. Viktigt för dom att visa “kreditibilitet” och att dom är pålästa, bla genom att rabbla upp beteckningar på gammal kommunistiskt militärskrot som dom tror ska bita på Nato/USA.

    Bland dom värst ansatta är bloggens författare, Pettersson, som trots allt ser ut att ha kylan att kunna bemöta dom här psykotiska rödingarna. Starkt av Pettersson, tummen upp för det.

    3
    6

Kommentera