Ryssland avslutar militärövning på Krim

UTRIKES. Ryssland har tillkännagett att de militära övningarna på Krimhalvön avslutas.

Kanske har Putin insett att ett krig kostar för mycket, mänskligt och ekonomiskt. Eller också är det en fint.

Enligt Reuters har det ryska försvarsdepartementet publicerat ett videoklipp som visar hur trupper och militärutrustning lämnar området.

Ryssland meddelar att militära styrkor håller på att lämna Krimhalvön.

Det har redan avgått tåg över den bro över Kertjsundet som förbinder den annekterade halvön med Rysslands fastland, meddelar försvarsdepartementet enligt nyhetsbyrån Interfax.

Beskedet har, likt tisdagens liknande besked, ännu inte kunnat verifieras av andra parter.

Ryssland förklarar samtliga dessa förflyttningar med att övningar som har arrangerats är avklarade.

Rysslands president Vladimir Putin sade på tisdagen att han är redo att förhandla med USA och Nato. USA:s president Joe Biden svarade senare att han också är beredd att fortsätta framåt på diplomatisk väg.

USA har tidigare pekat ut onsdagen som ett möjligt startdatum för en rysk offensiv mot östra Ukraina, med hänvisning till egna underrättelseuppgifter. Ryssland har tillbakavisat alla uppgifter om anfall, trots den enorma mobilisering som skett kring Ukraina.

I dag inleder Ryssland en stor militärövning i Barents hav, nära Norges kust. Det varningsområde som utfärdats med anledning av övningen är det största sedan kalla kriget, enligt norska försvarsmaktens talesperson Elisabeth Eikeland, enligt The Barent Observer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Ryssland avslutar militärövning på Krim

 1. Biden verkar ha varit inne på bloggen, med tanke på alla nedtummar. Det är ju det jag säger, han har ett nervöst och farligt finger! 🙃

  10
  • ”lövenbefriad”
   Jag tror inte alls på Dina teorier om att Biden har varit inne på bloggen och tryckt tummen ner. Han klarar inte det eftersom han har tummen mitt i handen!

   10
 2. Putte regerar inte bara i världens största land, han har även världens
  största bord 8 förmodligen med inbyggda mikrofoner så att samtalen
  kan avlyssnas

  4
  4
 3. Västerländska medier tycker jag också hänför sig till propaganda precis på samma sätt som de ryska medierna.

  Dagarna i ända matas vi med bilder på pilar från i princip alla håll in i Ukraina. Med siffror på ryska trupper som varierar från 100 000 till 130 000 man. Bilder på ryska stridsfordon som framrycker och raketartilleri som skjuter låg projektilbana (för att raketen skall synas så länge som möjligt).

  Vad får vi se från Ukrainas sida. Enskilda soldater med handeldvapen i snömoddiga skyttegravar i Luhansk eller Donetsk. Kvinnliga prickskyttar som uttalar sin försvarsvilja.
  Ingenstans kommenteras hur många man Ukraina mobiliserat, var de översiktligt grupperats.
  Självfallet är Ukraina i underläge, men de har också förband som kan bita ifrån sig. Ingenstans rapporteras om detta.

  Det är svårt att göra någon bedömning med detta underlag.

  Summa summarum är att Putin på sikt hamnar i krig med hela västvärlden om han invaderar Ukraina. Ryssland blir paria i världen på överskådlig tid. Det ryska folket kommer återigen uppleva isolering. Dessutom skall han sedan kuva 60 miljoner ukrainare. Lycka till Putin, ryker du inte på detta så vet jag inte vad som kan plocka bort dig från scenen.
  Det otäckaste är att han sitter på kärnvapen.

  4
  7
 4. Det första som dör i en konflikt är alltid sanningen, så även på västsidan.

  ”Putin kontrollerar propagandan till hundra procent.”

  Fantastisk statsman den där Putin, som hinner med att sitta och förhandsgrandska varenda nyhet som ”ryska medier”. Du skulle möjligtvis inte kunna visa stöd för ditt påstående att Putin har tid för sådant?

  Förresten, det var väl idag som dina kompisar i ”västerländska medier” sa att Ryssland skulle gå in i Ukraina. Och nej, Krim är inte Ukraina, Donetskt är inte helt Ukraina, det är Ryssland som kontrollerar territorierna där nu, så påståenden om stulna territorier biter inte. Smygockupation är ett bra uttryck du använde, det passar utmärkt på hela Natokomplexet, där länder smygkontrolleras av USA.

  Bra är det att Ramouillet-hot som 1999 inte funkar mot bjässar som Ryssland och Kina.

  Tack vare Ryssland behöver du inte använda tyska för att skriva dina ensidiga påståenden.

  Jaja, det är ju ett halvt dygn kvar till Ryssland ska falla in i Ukraina.

  15
  3
   • Förstår det är jobbigt för dig, Pettersson, att det finns dom som har fräckheten att ifrågasätta sina påståenden. Hur skulle vi vara kommunister idag, när inte ens Ryssland är kommunistiskt längre? Verkligen ett icke-argument. Men som sagt, inatt får vi se vem som lämpligen bör pudla, som det stod i någon kommentar. Eller vilka allsköns bortförklaringar vi kommer att matas med istället.

    19
    1
   • Du glömmer vilka USA invaderade och bombade i andra världskriget!

    Läs: ”Mannen i det höga tornet”, av Philip K. Dick. Om en alternativ utveckling av andra världskriget.

    Det fanns en till spelare under andra världskriget, som du glömmer, som hade växt sig starkare utan USA. Nämligen Nazityskland!

    Så vem vet hur världen sett ut utan USA:s inblandning???

    Vi hade INTE varit kommunistiska i varje fall. Och kanske hade vi varit fria västerländska folk också, utan invasion av utlänningar.

    Även om jag INTE gillar nazism, hade kanske världen sett bättre ut, med dem som spelare, än USA. Och med tiden hade den kanske modererats till nåt annat bättre som SD idag, vem vet???

    För tänk bara hur liberalism har utvecklats i alltmer totalitär riktning! Så ALLT är möjligt, åt ALLA håll!

    10
    1
 5. Och vari skulle problemet bestå om Ryssland har egna militära övningar på sin egen mark?
  Det är ju något som sker hela tiden i hela världen att länder övar militärt.
  T.o.m. Sverige övar ju med sin lilleputt arme och fjant-fjolla till ÖB, tillsammans med en skotträdd vapenvägrare med titeln ”försvarsminister!
  Hysterin har varit hysterisk -precis som med covid19- media har bevakat och analyserat vart enda steg Putin har tagit, vart enda ord han har sagt har ”analyserats” in i minsta detalj av självutnämnda ”Ryssland-experter” -som i själva verket inte har begripit ett enda dugg!
  Jag tror att ryssarna har skrattat gott år spektaklet i väst! Och återigen får man skämmas för sitt land!
  Det är också märkligt att ”experter” kan vara så in i he…e dumma?
  Sunda förnuftet säger att om Ryssland haft för avsikt att invadera Ukraina så hade dom naturligtvis inte först gått ut med detaljerade planer på hur, när och var det skulle ske och frågat om lov!
  Utan då hade det snabbt och effektivt varit överstökat för länge sedan!
  Men här råder inget sunt förnuft längre, det är ju som bekant avskaffat för länge sen!
  Mr. Biden med anhang har kanske för lite att göra, därav hans läggande av sin näsa i andras blöt, i det han inte har med att göra, mot mindre förstår!
  Frankrike skickade också en liten ynklig fjant till Moskva som satt och mumlade, rullade tummarna och som i vanlig ordning heller inget begrep!
  Vilka är det som är aggressiva och talar om invasioner och fullskaligt krig, kärnvapen och andra hot? Jo det gör dom alla utom Putin.
  Vi ska därför vara mycket tacksamma så länge han behåller makten i Ryssland, Putin står för stabilitet och fred i Ryssland och i världen.
  Jag bävar för den dag feminister, homofiler och/eller andra MP liknande avarter av dom som frodas och gror i Sverige, tar över makten också i Ryssland! Den dagen vil jag helst inte uppleva.
  Putin borde nomineras till Nobels fredspris.

  49
  1
  • Man vill ena befolkningen mot den ”stora yttre fienden! Oavsett om det är ”klimathotet”, Putin eller Corona! Allt använder man för att mörka de egna inre problemen. Lägga locket på s a s, så man slipper ta itu med dem, eller få negativt fokus! Nä, man slåss ju mot ”de verkliga” hoten, som bara är yttre. DETTA ÄR KLASSISKT I VARJE TOTALITÄR ENPARTISTAT, sen urminnes tider! Och enpartistat är vi ju! Inte bara nu! Därför, att hur mycket konservativ politik vi må få sen, efter valet, så kvarstår det socialdemokratiska systemet till fullo, med alla dess ideologiska institutioner o s v. Det är detta som kallas för rättsstatens principer, d v s totalitär praktisk socialism!!!

   15
   1
  • ”Putin borde nomineras till Nobels fredspris.”
   Tja, sossarna nominerade ju sin socialistiske kamrat Hitler när det begav sig så varför skulle de inte nominera Putin.

   4
   8
  • När blev Krim ryskt? Har det inte tillhört ottomanerna betydligt längre?

   Enligt Belavezjaavtalet, som har erkänts över hela världen, och Rysslands stora fördrag med Ukraina år 1997, fastställdes gränserna och Krim förblev ukrainskt.

   Det osmanska riket styrde Krim i tre århundraden, och Ryssland bara under 134 år. Den ryska sovjetrepubliken, vars efterträdare idag är Ryssland, styrde Krim från 1920 till 1954, endast i 34 år. Och den ukrainska sovjetrepubliken och dagens Ukraina, i 60 år, från 1954 till 2014 och folkrättsligt tillhör Krim fortfarande Ukraina.

   2
   16
  • 2008 övade Ryssland vid Georgiens gräns och hotade. Sedan meddelade ryssarna att övningarna var avslutade och marscherade in i Georgien där de är kvar än idag.

 6. Hoppas det stämmer att det lugnar ner sig.
  Krig innebär bara mänskligt lidande med många döda och flyktingvågor över Europa.
  Dessutom ekonomisk kaos i delar av världen.
  Diplomatiska lösningar är det bästa i alla lägen.

  22
 7. Putin skapar med sina stora invasionsövningar och hot ännu fler länder att se till att förbereda sig för en militär försvars-upprustning och gå med i Nato . Dessa länder och även USA är inte intresserade att att ockupera Ryssland utan det är Putin som verkar vill ta tillbaka länderna ut mot Östersjön och även Gotland och Bornholm . Just nu varnar Ryssland Danmark för att sätta militär på Bornholm. Men varför flyttar då Ryssarna fram sina militära positioner och hot först då är ju det klart att alla andra länder bereder sig på att Ryssen kan komma .

  5
  23
 8. Den enda som haft is i mössan under tiden är Finlands president, som uppmanat till lugn och ro. Sen att alla olika förband i Finland har haft höjd beredskap samt gränsbevakningen på land, hav och luft har utökad patrullering är bara normalt. Det gör ju sitt till att man har förband och gränsbevakning förstås.
  Annat än svenska malajer på Gotland utan skott till bössorna.

  26
  1
 9. Putin är en god man .jämför han med obama..clinton. och dom andra krigshärskarna..
  TRUMP MÅSTE TILLBAKA

  37
  2
 10. Danmark får inte bestämma vilka trupper som skall finnas där.
  Sverige, Finland får inte bestämma sin egen säkerhetspolitik.
  Osv. Vad göra? Att ge efter för hot från diktaturer tror jag är en farlig metod!

  5
  12
 11. ”Kanske har Putin insett att ett krig kostar för mycket, mänskligt och ekonomiskt…”??????
  Kanske det var inte förberedelse till krig från början precis som många normalfuntade människor visste?
  Snart kommer ni som väntar på krig IDAG att pudla… Eller hitta på anledning varför ni hade fel… Lycka till med det… Jag vet att sådana som ni kan vara riktigt kreativa och hämta inspiration i USA:s publikationer mm

  30
  2
  • JAPP!!!

   Det har aldrig varit syftet för ett storskaligt krig från Putins sida!!! Det är endast en sjuk fantasi i en störd hjärna som Bidens och hans europeiska huligangäng!

   DET ÄR SNARARE BIDEN OCH EU MAN BÖR VARA NERVÖS FÖR!!!

   35
   2
   • Denna kommentar skulle ha varit under Maja1, inte under mig själv, ha ha!

    10
    1
   • Kom ihåg att se och lyssna på den utrikespolitiska debatten, som pågår precis nu, bla i P1 till 12:30

    5
    1
  • Du som säger att du är normalfuntad kan väl då förklara för dom
   inte normalfuntade vad där är för mening med att omringa ett grannland
   med stora styrkor och visa att man vill/önskar krig?

   4
   10
  • Är det bättre att som du hämta inspiration i ryska medier kontrollerade av Putingänget?

   Västerländska medier har sina nackdelar men de är mycket bättre än ryska där Putin kontrollerar propagandan till hundra procent.

   3
   27
   • Det bästa är ju att hämna inspiration i ditt medium Pettersson!!! 😏

    7
    1
   • Pettersson jag använder mitt huvud inte för att ” äta i det”( en gammal skoj) och har sunt förnuft som du verkar tappar just när det gäller Ryssland och Putin ( till min stor besvikelse).
    I övrigt läser jag inte alls Rysslands media ty jag och alla mina nästan 5 barn bor I Sverige och är mest oroliga för utvecklingen här. Det svider verkligen att se hur folk tillåts att hjärntvättas av USA och att Sverige betraktas som den lilla USA:s rövslickare…
    Det är upp till dig att betrakta ” vänterländska media” bättre än Rysslands. Precis som att ” Putin kontrollerar propaganda …
    Så när kommer Ryssland in i Ukraina, Pettersson? Vad säger dina CNN mm?

    7
    1

Kommentera