Putins krets blir bara mindre och mindre

UTRIKES. Vad rör sig i huvudet på Vladimir Putin? Det är frågan som hela världen ställer sig när det ryska krigshotet mot Ukraina blir allt mer överhängande. Financial Times (betalvägg) har talat med flera källor som anser att Putin har förändrats den senaste tiden. – Han har blivit mycket hårdare sedan 2014. Han är besatt av tanken på att omforma det som skett de senaste 30 åren. Det här är en Putin som inte längre tror på väst … han vill bli fruktad av väst, säger en fransk underrättelsekälla.

Enligt en tidigare medarbetare i Kreml har Putins krets av rådgivare blivit allt mindre de senaste åren. Han förlitar sig nu bara på råd från en liten betrodd grupp, där bland annat underrättelsechefen Sergej Narysjkin och FSB-chefen Aleksander Bortnikov ingår.

Hans grupp av rådgivare blir mindre och det påverkar hans tänkande. Han brukade se på problem i 360 grader, nu ser han dem i 60 grader, säger källan.

-Pettersson tror och gissar att president Vladimir Putin drömmer om ett Storryssland där alla områden där ryssar nu är minoriteter i andra länder införlivas i det ryska riket och då är Ukraina bara ett steg på vägen…

Rysslands agerande mot Ukraina och andra grannländer är väldigt likt forna ryska imperialister och kolonisatörer. Historien upprepar sig.

Jag hoppas dock att detta är början på slutet för KGB-mannen…

Ryssland säger idag att en del av övningarna vid Ukrainas gräns har avslutats, medan USA påstår att Ryssland anfaller den 16 februari.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Putins krets blir bara mindre och mindre

 1. På Twitter har vi i en månads tid kunnat se nya ryska trupptransporter varje dag från öst till väst.
  https://twitter.com/GirkinGirkin

  Det är kilometerlånga tåg fullastade med all tänkbar militär utrustning som aldrig tycks ta slut.
  Det blev så mycket att man till slut måste fråga sig hur är det möjligt att lägga ut så mycket film när det i Ryssland är strängt förbjudet att publicera en enda bild på trupprörelser?
  När vi ser vem avsändaren är svaret givet:
  Igor Girkin alias Strelkov! – Lär känna den fd FSB-översten:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin

  Ingen annan skulle tillåtas fortsätta om det inte vore för att detta är en avsiktlig och strategisk Maskirovka!
  Wikipedia:
  ”Maskirovka är en rysk militärteknisk term för metoder, verktyg, utrustning, med mera, som skall vilseleda en fiende i händelse av en konfliktsituation”

  Cornucopia:
  Det kan i själva verket handla om avsedda publiceringar med syfte att med militära medel via oro och fruktan uppnå politiska mål utan att avfyra ett enda skott.

  Putins ”alternativ” var just ”militärtekniska åtgärder” så nu kan vi bara vänta och se vilket som blir nästa skamgrepp den gamle judokan kopplar på onsdag…

  ¯\_(ツ)_/¯

  8
  2
   • Ska Västvärlden tagga ned efter att Putin invaderat delar av Moldavien, Georgien och Ukraina samt smyginvaderat Belarus och hotar andra länder?

    50 procent av Rysslands flygvapen är placerat runt Ukraina. Ryssland fortsätter att föra fram soldater till Ukrainas gräns. Senaste dygnet ytterligare 10.000 soldater.

    Idag ska Ryska duman erkänna östra Ukraina (Donbass) som självständig stat. Det innebär att Ryssland senare kan föra in trupper där.

    Detta sker utan att någon hotar Ryssland.

    Det är taxichauffören som borde tagga ned.

    7
    7
   • Förstår att det är jobbigt för dig när det kommer fram en annan nyanserad bild av konfliktläget i Ukraina än den som du och dina amerikanska dörrmattor är vana vid att möta. Nej, taxiförare behöver inte tagga ner, däremot behöver du nog ta lite lugnande medel för hjärtat, så som du hetsar upp dig själv och andra. Förstår inte heller varför du drar in Moldavien och Georgien i den här konflikten? Men okej, ska vi dra in historiska aspekter, så är Rysslands agerande än mer förståeligt. Landet har attackerats från väst en rad gånger, senast av västmakterna under andra världskriget. När Sovjetunionen var nytt 1922, satsade västmakterna, med Storbritannien och Frankrike i spetsen, och såklart med USA som en smygande aktör i bakgrunden, allt på att ringa in landets gränser, en corridore sanitaire i syfte att isolera det. Ingripandet i Georgien är inget olagligt, det är den vägen dina USA-polare stakade ut genom Rambouilett-hotet på balkan 1999. Det stavas Lex Kosovo. Eller är det bara okej när Världssnutarna från USA ”ingriper”, men fel när andra gör det? Tagga ner nu du också, för blodtryckets skull, Pettersson. USA behöver tydligen ev av sina främsta megafoner här i Sverige.

    9
    4
 2. Vad är där för mening med att omringa ett land från alla håll ifall han inte
  har tänkt att anfalla det ? Undrar vad det ryska folket tycker? Tror inte dom
  vill kastas in i ett krig som dom inte vet hur det slutar?
  Det vet inte ens Putins förtrogna här på bloggen.

  18
  21
 3. Vladimir Putins era är nog räknad snarare månader än år nu.
  Risken för statskupp i Ryssland är nog heller inte helt utesluten.
  Kan till och med vara så att Putin bara försvinner i närtid. ( nackskott av sina egna)
  Han spelar ett mycket högt spel med sitt och Ryska folkets framtid.
  Vad som helst kan nog hända nu känns det som, ett är säkert iallafall Putins stöd
  i Ryssland för invasion av Ukraina sjunker för varje dag som går.
  Många höga militärer i hans stab har lämnat tydligen.
  Den tidigare generalöversten Igor Okunev går nu öppet ut och kritiserar Putin
  det säger inte lite, det kokar under ytan till och med hos militärer.

  28
  26
   • Jag tror inte heller på ”väst” av idag! ”Väst” strävar idag efter att förgöra sig själv!

    Jag tror att Putin vill forska ut ”väst”, genom att testa ”väst”, vad ”väst” ska göra! Han leker med ”väst”!

    Putin strävar INTE efter ett storryssland! Han strävar efter att bli respekterad för sitt synsätt, och accepterad för sina handlingar!

    Putin, tror jag är en bra ledare, som vill sitt folk väl. INTE så bedräglig och svikare som dagens västliga PK-ledare är mot sina folk, i sin strävan att förgöra dem. OSS!!!

    27
    8
  • Mer intressant är vad kommer du att säga om Putin inte längre kan hålla sig utan går in i Ukraina?

   10
   26
   • Vågar du slå vad med mig? Vi kan överföra 10 000 kr var till Pettersson som jag trots allt betraktar som ärlig och potten tar den som vinner?
    Jag är 100% säker att Putin går inte in i Ukraina. Men den proklamerade av USA ” operation under falce flagg” kan även själva USA stå bakom men skyllas på Ryssland…Detta tror jag kommer att ske någonstans i Västra Ukraina…

    29
    5
  • Jag håller helt med dig Maja1, jag tror inte heller Putin går in på allvar i Ukraina!

   24
   5
   • Maja1, delvis fel för att jag är övertygad om att taxichauffören redan för in trupper i de delar av Ukraina som kallas Donbass och Krim.

    12
    12

Kommentera