Kurs för utländska läkare

INVANDRING & SJUKVÅRD. Bara en av fem läkare som utbildats utanför EU eller EES har de senaste fem åren klarat kunskapsprovet som krävs för att få svensk läkarlegitimation.

Kompetensregnet skulle rädda oss. Bild: Steget Efter

Nu har Sveriges läkarförbund beviljats 5,7 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen till en förberedande kurs för att hjälpa fler läkare att bli godkända.

Kursen genomförs helt på distans av Karolinska institutet, med planerad start i april 2022. Under 24 veckor ska upp till 80 deltagare få en uppdatering av sina medicinska kunskaper och stöd i att utveckla sina språkfärdigheter inom området.

-Pettersson säger att invandringen är en katastrof för sjukvården. Många invandrare arbetar visserligen i vården men det kompenserar på inget sätt ett två miljoner invandrare som behöver vård och andra resurser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kurs för utländska läkare

 1. Med tanke på den omfattande korruptionen i de länder dessa “nyanlända flyktingar” kommer ifrån är det med stor sannolikhet även så att examensbevis och legitimationer där kan köpas med rätt pengar och rätt kontakter…

  Dr K.Hamel o Dr. D.Romedar

 2. Varför inte åka med de 1,2 miljoner som inte försörjer sig själv när de åker hem, så de inte står utan läkarvård när de kommer fram

 3. SVERIGE ÄR SJUKT !
  Inga konsekvensanalyser och ingen framtidsstrategi.
  Vad skall det bli med våra barn och barnbarn ?

  36
 4. Under en av mina sjukhusbesök i höstas låg jag inne 13 dygn för en envis hosta efter Covid 2020.
  Jag träffade 11 läkare ingen svensk då jag skrevs ut hostade jag lika mycket som då jag kom in.

  Detta resulterade i ytterligare sjukhusbesök en månad senare, fick en svensk läkare, efter rätt antibiotika var min hosta botad tid 8 dygn.

  Fakta är ingenting vi kan bortse ifrån, det är däremot en konstform för de ledare vi har.

  43
 5. Gärna utländska läkare men de måste kunna bra svenska. Har själv fått byta läkare för att de inte kunnat språket. Tror inte en svensk läkare fått jobb som läkare i tex. Afganistan om han inte kunnat deras språk. Grundläggande krav.

  40
 6. Politiker har tillgång till mcket god expertis, de visste hela tiden hur det skulle bli!
  Utrotandet av den vita människan ska förhindra en ny adolf, och det går före allt annat såsom välfärd, trygghet, arbete, bostäder osv.

  44
  1
 7. Jag har ett bättre och billigare idé. Ge dessa läkare omgående legitimation att arbeta med egna landsmän och bara egna landsmän. Ändra samtidigt deras landsmäns vårdval från svensk sjukvård. Om de bluffat i sina ansökningar kommer deras landsmän att omgående avslöja dem samtidigt så får vi som betalar sjuk- och hälsovård kortare köer. Alla vinner på detta.

  Inte det? Nähä? Ni politiker och politiskt tillsatta tjänstemän vet redan om att “kompetensregnet” var en stor bluff. Samma sak med “utan invandring stannar Sverige”? Och ni vill inte skicka hem dem utan skäl att stanna då de röstar på er?

  53
  • De gynnar sina lansmän med div sjukskrivningar och intyg att slippa vissa arbetsmoment. Jag har ett helsäkert fall där dagispersonal fått intyg för att slippa byta blöja!

   48
   • Det är bara lindrande eller botande delar som skulle ingå i deras legitimation. Sjukskrivningar för en grupp som lever på bidrag är väl inte aktuellt? Om nu patienterna är såpass dåliga att det i normalfallet skulle kräva personlig assistans så får de väl läggas in på en institution? Jag garanterar att dessa skulle ha läkande förmågor som är i klass med Nya testamentet.

    25
  • Skulle gärna gå till någon läkare utbildad i Sovjetunionen eller Ryssland. Nu har en fantastisk arabisk ( eller persisk?) kvinnlig läkare i min vårdcentral. Innan dess hade en bosnisk ( han är pensionär nu).

   7
   20
   • Maja1, då är det bara att åka till St Petersburg, Kaliningrad eller Moskva – där möter du bara Sovjet/Rysslandutbildade läkare.

  • På 80-talet sålde tandläkarhögskolan i Göteborg “tandläkar”utbildningar till iranska studenter. Bara det att den utbildning de fick och som Iranska staten betalade INTE skulle gett en riktig svensk legitimation. Men tillbaka till Iran kunde de åka och arbeta som “tandläkare” !

   Och då var Iran fortfarande ett av de mer utvecklade, om det mest utvecklade landet i den regionen.

Kommentera