Kanada inför undantagslagar

UTRIKES. Kanadas premiärminister Justin Trudeau har åberopat undantagslagar för första gången i landets historia, rapporterar CBC.

Bild: Voxs.com

Anledningen är regeringen vill ha befogenheter för att hantera blockaderna i landet på grund av protesterna mot pandemirestriktionerna.

Det är nu uppenbar att det finns allvarliga utmaningar för de brottsbekämpande myndigheterna att upprätthålla lagen på ett effektivt sätt, säger Trudeau på en presskonferens under måndagen.

Polisen har sedan tidigare efterfrågat ytterligare medel för att kunna upprätthålla lag och ordning.

-Pettersson säger att ”Frihetskonvojen” som har belägrat Ottawa och andra platser är inte ett folkuppror. Det är en minoritsrörelse som protesterar mot majoriteten…

Givetvis ska missnöjda få protestera men inte blockera gränsövergångar och annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Kanada inför undantagslagar

 1. Vad jag och många med mig inte förstår är hur Pettersson kunde hamna så snett i livet och framstår som värsta kommunisten och som gärna vill införa diktatur, det är den uppfattningen jag fått efter att ha följt dig från start och därför jag helt enkelt näst intill aldrig surfar in här längre för jag skäms å dina vägnar!.
  Å andra sidan kanske Pettersson alltid varit kommunist men dolt det väldigt väl …tiden får utvisa, men i slutänden kommer alla få det dom förtjänar när dom står inför skranket, det är jag säker på!.

 2. Att du inte skäms Pettersson ställa dig på Globalisternas och oligarkernas sida mot folket.
  där föll ditt anseende till botten tyvärr.

  9
  1
 3. När staten tar till ”olagliga” (läs påhittade) metoder protesterar sunda människor. DET (protesterandet) saknar vi här i Sverige!

  24
 4. Trudelutten är Klas Schwabs knähund.
  Han tillhör den globala makteliten som skolats i World Economic Forums program ”young global leaders”.

  50
  1
 5. Kan vi få något liknande i Sverige, så att snorungarnas vilda västern kopiering kan få ett slut.

  43
 6. Feminism, queer-teorier och globalism känner inga gränser… inga gränser alls för vilka verktyg de kan ta till i sin ideologis namn!

  51
  • Min tillåtelse har inget med saken att göra men om du tror att alla gör som dom vill har du fel.

   Ett samhälle måste ha lagar och regler, skrivna och oskrivna för att fungera.

   17
   10
   • När demokratin försvinner har människor inget annat val än att demonstrera om de inte vill leva i en fascistisk diktatur! Vill du ta ifrån dem den rätten, Pettersson?

    28
   • Att det är en minoritet som demonstrerar tycker jag verkligen inte och detta har dessutom spridits till ett antal olika länder som också är mycket trötta på de diktatoriska påbud som Kanada och andra länder har påtvingat sina medborgare.

    21
 7. Truddelutten Trudeau tuffar till sig efter att han blev hånad av opossitionen,
  jo jag tror visst att det är just ett folkuppror, det är inte bara åkare som blockerat staden även om deras lastbilar är effektiva att spärra av, men det jäser hos
  många, Trudeau är långt ifrån poppulär?

  65
  4
 8. När hederliga arbetande människor protesterar så tar eliten till alla möjliga åtgärder. När huliganer plundrar och river hela stadsdelar tittar de bort. Våldet runt denna protest har polisen nästan uteslutande stått för.

  92
  2

Kommentera