”Advokat” Neo Barstedts trixande är bara toppen på ett isberg

BEDRÄGERI & KORRUPTION. Neo Barstedt är en så kallad ”advokat” som varit med på bloggen i mindre smickrande sammanhang några gånger. Nu tar Aftonbladet och Oisín Cantwell upp Barstedts och andra advokaters trixande och fifflande med skattemedel.

Advokat Neo Barstedt befann sig sensationellt nog i Stockholm och Göteborg samtidigt. En uppenbar lögn som illustrerar ett problem som är så mycket större än banalt trixande med räkningar till domstol.

Neo Barstedt, som förra året drog in närmare tio miljoner och därmed var en av Sveriges bäst avlönade advokater.

Ja, det är samma Barstedt som i ett unikt beslut i förra veckan inte längre får vara offentlig försvarare vid Örebro tingsrätt. En så kallad obehörighetsförklaring som gjordes efter att hans räkningar prutats ner av flera domstolar, varningar utfärdats av Advokatsamfundets disciplinnämnd och Stockholms tingsrätt ansett honom visa ”sådan oskicklighet och sådant oförstånd” att han till slut inte fick vara ombud i ett tvistemål.

Förra året fick Neo Barstedt närmare 9,8 miljoner kronor av skattebetalarna för sina uppdrag som offentlig försvarare. Av det avsåg 2,5 miljoner kronor så kallad tidsspillan, alltså res- och väntetid i samband med arbete. En närmare titt i kostnadsräkningarna ger vid handen att advokaten i sina notor i regel har påstått att det tagit honom en timme att ta sig till och från Kronobergshäktet, som ligger runt hörnet från hans kontor.

Ytterligare ett av många exempel på kreativ bokföring är de tre förhören med en misstänkt ung rånare i februari i fjol, vilket resulterade i en räkning på över 400000 kronor för bland annat 13 tågresor mellan Stockholm och Göteborg.

Men en polis som var med säger att Barstedt inte närvarade under de aktuella förhören, vilket möjligen hänger ihop med att advokaten var upptagen med ett mål i Stockholm.

Neo Barstedt

Egendomligheterna slutar inte med detta. Exempelvis har en åklagare i Karlstad gått så långt att han polisanmälde Neo Barstedt för bedrägeri efter att en kostnadsräkning innehållande uppenbara felaktigheter lämnats in.

År 2020 uppgick kostnaden för offentliga biträden till 3,3 miljarder kronor, en ökning med 90 procent på tio år.

-Pettersson säger att det är för lätt att bli advokat och för svårt att åka ut ur systemet. Det är synd om alla hederliga advokater.

Några fifflande advokater:

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “”Advokat” Neo Barstedts trixande är bara toppen på ett isberg

 1. Som Pettersson skriver är det synd om de advokater som faktiskt är hederliga.
  Tyvärr finns det, och kommer alltid finnas ett antal som missbrukar systemet.

  Advokatsamfundet och domstolar i landet har nu uppmärksammat detta, och vidtagit åtgärder vilket
  är ett steg i rätt riktning. Detta är viktigt för tilltron på det svenska rättssystemet, som ett antal
  gånger visat det inte är vad det borde vara.

  Frågar är nu; Är det möjligt att de som granskar problemet inte får utstå kritik, för att de faktiskt visar hur det gått till under en tid?

 2. Märkligt att Herr Cantarell skriver om detta i AB, brottsligheten
  hos dessa har han ju förnekat i alla år? Visst, alternativmedia
  börjar att få så många läsare att dom statsunderstödda
  regimmedierna inte tas på allvar längre?

  10
 3. Var har denne (Pursvensk) läst till Advokat ? Inte dumt att kunna plocka
  ut tio miljoner på att försvara andra fifflare?

  12
 4. Trots att de flesta ljög om sin utbildning när kompetensregnet kom till Sverige, verkar det vara några som ändå var akademiker. Men vad hjälpte det? Läkare och advokater har överdrivit sina räkningar till landsting och stat. En muslim verka alltid ljuga. Lär er det i offentlig verksamhet.

  30
 5. Ingen fara på taket, det blir till att öka skatteuttaget på den arbetande befolkningen.
  Men inte förrän de har säkrat valsegern med hjälp av ålen från maramö, hennes hårfärg går mot rött.

  40
  1
 6. Vad är det med den DNA -strängen gör att vissa kulturella grupper hemfaller åt grov ekonomisk brottslighet?

  44
  1
 7. Det har Aftonbladet och Oisín Cantwell känt till lika länge som det existerat i Sverige! Men, på redaktionen har man oändligt många gånger upprepat: ”det där skriver vi inte om för det späder på rasismen!”.

  49
  1
 8. Samtliga bilder på dessa ”försvarare” ger en ”sydländsk” känsla. Rena tillfälligheter? Eller har de genomskådat ”det svensk systemet” (= noll koll, alltså)?

  75
  3

Kommentera